RUPURUT
Rupurut lahko uporabljaš, vendar ne več kot eno do dve tableti na dan.
Vsa sredstva proti kislini zmanjšujejo sposobnost absorbcije železa, tako da pazi posebej, če si nagnjena k slabokrvnosti.
Meni so proti zgagi pomagale še kalcijeve in magnezijeve šumeče tablete, ker ta dva minerala nevtralizirata kislino. Pa Donat. Pa žal vanilijev sladoled (ampak samo tisti, ki so malo sladki, npr. Planica in Otočec).
Lahko, ni neke omejitve na eno ali dve na dan. Jaz sem bila zaradi manjšega problema v 26t 4 dni v bolnici na opazovanju – in sem omenila, da me občasno zgaga in da ne vem, če bi lahko Rupurut kdaj pojedla…. (v lekarni je rekla, da moram vprašat ginekologa, tako da jih prej nisem jedla). In so rekli, da ni blema…. in so mi jih dali vsak dan po 4 – jedla sem jih po potrebi. Zanimivo, da v bolnici R skoraj nisem rabila – saj je bilo vse neslano, nemastno, nezakisano, nič čokolade, jogurtov, veliko sadja…. skratka bolj “natur”. Da Repurut nekatere nosečke jedo po tekočem traku, vem od prijateljic, ki so jih jedle in imajo čisto ok otroke.
Obstaja pa v lekarni normalen paket (2 tablici) in dupli paket.
Donat in magnezij meni žal nista pomagala.
Menda edino pomaga – črtati škodljivo hrano!
Zgago lahko ublažiš tudi drugače…donat, mleko, orehovo olje, ne pij večjih količin vode zvečer po zadnjem obroku..
Zgaga v nosečnosti je normalen pojav, saj mišica zapiralka na vhodu v želodec postane ‘šibkejša’ zaradi pritiska ploda navzgor. Tako da rupurut pri tem ne pomaga oz. daje samo lažen občutek, da je bolje.
Če želiš dobro svojemu otroku, ne jemlji v nosečnosti nepotrebnih zdravil.
LP
Živjo!
Meni je G rekla, da lahko vzamem tudi po tri na dan. Ker pa sem proti tabletam, raje zmešam malo sode bikarbonbe z vodo. Drugače pa “stare tete” pravijo, da pomaga grizljanje peteršilja ali kavnih zrnčkov. Meni pa najbolje pomaga, da jem samo lahko hrano in po 18h NIČ do naslednjega jutra.
Pravijo, da otroku laski rastejo. Ja kakšne otroke bomo pa imele? Se bodo že rodili dolgolasi?
Jaz pa mislim, da v porodnišnici že vedo kaj delajo in da R ne škodi. Ko so me na sprejemu vpr. kako sem sicer sem omenila, da me občasno peče zgaga in da sem parkrat vzela po pol R, so rekli, da R ne škodi, in so mi vsak dan zjutraj prinesli po 4 kom. Vseh seveda nisem pojedla….
Meni mleko in donat nista pomagala, tisto o nič hrani po 18h pa najbrž res drži – saj me je v bolnici zgaga ful manj matrala /večerja je tam ob 18h/.