Ruptura tetive Supraspinatusa
Pozdravljeni!
Pred cca 3 meseci sem padel s kolesom in ob tem utrpel poškodbo desne rame. Ker bolečine niso jenjale, rama pa je omejeno gibljiva, sem bil pred enim tednom poslan na MR Artrografijo desne rame, kjer so ugotovili, da imam rupturo supraspinatusa preko celotne debeli z retrakcijo za 2.9 cm. V anteroposteriorni smeri meri defekt okoli 2.3 cm, v predelu defekta pa je na sprednjem delu akromiona okoli 7mm velik entezoit. Ostale tetive rotatorne manšete so brez poškodbe, prav tako ni poškodovana glava bicepsa.
Zanima me ali se takšna poškodba lahko odpravi zgolj z FTP oziroma sčasoma izveni sama od sebe, ali bo za saniranje tovrstne poškodbe vseeno potreben operativni poseg. Če bo potreben operativni poseg ali je potem sploh smiselno, da pred tem opravim FTP.
Če ocenjujete, da bi bil potreben operativni poseg, bi se z veseljem naročil na pregled v vaši ambulanti. Leta 2020 ste mi namreč opravili artroskopijo levega ramena s katero sem bil zelo zadovoljen, rama je po posegu kot nova.
Pozdravljeni,
najprej se opravičujem za pozen odgovor. V forumu so namreč aktivirali nov vmesnik, ki omogoča najdbo “izgubljenih” vprašanj.
Vsekakor priporočam operativno zdravljenje. Upam, da ste poškodbo v vmesnem času že pozdravili.