Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Ruptura mrežnice – športna aktivnost

Ruptura mrežnice – športna aktivnost

Pozdravljeni,

 

Za vsak slučaj pišem še enkrat, se mi zdi da sistem ni sprocesiral mojega vprašanja.

 

Imam 39 let, sem kratkoviden -1.75, imam povišan očesni pritisk, vendar kapljic zaenkrat še nisem dobil. Imam tudi blefaritis.

Pred 7 leti sem imel rupturo mrežnice na desnem očesu, opravili so lasersko operacijo, stanje je stabilno.

Vidim veliko črnih motnjav, vsako leto jih je več, občasno se tudi bliska, na letnih pregledih zaenkrat ne vidijo nekih posebnosti.

Zanima me glede športnih aktivnosti: ali lahko normalno tečem, kolesarim in delam vaje z lastno težo kot so sklece, dvigovanje na drogu itd. Kaj pa košarka?

Najlepša hvala za odgovor.

Spoštovani, glede na podatke, ki ste jih navedli, je moj nasvet, da športe, ki jih opravljate ali bi jih radi opravljali, absolutno odsvetujem ,ker ste imeli že lasersko pričvrstitev mrežnice, in imate simptome, ki govorijo za okvaro mrežnice. Moj nasvet je da imate svojega izbranega oftalmologa, ki ga redno in po njegovih nasvetih obiskujete in upoštevate. Dobro bi bilo opraviti tudi preiskave mrežnice obeh očeh ( slikanje, OCT ite, kar bo seveda ošravol vaš oftalmolog in gledee na rezultaz svetoval. Lep pozdrav, dr Gorazd Kolar. Napotnico za oftalmologa  izda vaš zdravnik pod nujno.

*******************************************

Hvala za odgovor, imam redne preglede, se podrobneje posvetujem na naslednjem pregledu.

Imam samo se eno vprasanje: ali je normalno da se vidi srcni utrip v vidnem polju?

da se vidi srčni utrip v vidnem polju ni normalno pri normalnem stanju srca in krvnega pritiska. Čaka vas torej še pregled pri vašem osebnem zdravniku, ki bi event .predlagal dodatne preiskave. LP dr Gorazd Kolar.

*******************************************

New Report

Close