rumenkaste oči
Spoštovani!
Prek kratkim sem brala en članek o očeh in tam je pisalo, da mora človek biti pozoren na rumeno bravo oči. Ko sem si jih potem pregledala, sem opazila, da imam v kotičku in ob robovih beločnice rahlo rumenkaste barve. Tega sicer sama najbrž ne bi opazila, zato ne vem koliko časa že imam take beločnice.
Naj povem, da sem bila pre 2 tednoma pri zdravniku, ki mi je oči pregledal, vendar ni nič rekel o barvi. (sama nisem rumenkaste barve nič omenila, ker takrat tega še nisem opazila). Rekel je samo, da je vse ok. Poleg tega sem imela do tega tedna izjemno stresno obdobje, trenutno pa imam precej močan prehlad. Opažam pa tudi, da zjutraj, ko vstanem rumene barve ne opazim, ampak jo potem čez dan.
Ali me mora kaj skrbeti? Moram do zdravnika? Sicer se počutim ok.
Hvala.
Lp
Hvala vam za odgovor.
Le to bi rada dodala, da je rumenost opazna, vendar ne močno in le ob robovih (ko potegnem veko dol) in kotičkih. Mož je to videl, ko sem ga na to opozorila, prej pa dvomim, da bi on ali kdo drug to opazil.
Nisem pa bila na pregledu oči pred 2 tednoma, ampak pri splošni zdravnici, ki mi je zaradi viroze tudi oči pogledala.
To vam pojasnjujem, da ne bi morda kako drugače razumeli.
Upam, da ostaja vaš odgovor še vedno isti. 🙂
pa še to: stara sem 34 let, občasno pijem alkohol, vendar redko čez priporočeno mejo, se pravi navadno kozarček vina ali 1 pivo dnevno, le redko več.
Hvala še 1 x.
Odgovor ostaja isti 🙂 Če so rumene ali ruenkaste, so kar cele in ne le ob robovih, ob robovih tudi brez zlatenice lahko delujejo kanček rumenkasto. Če vas skrbi, naj jih seveda pogleda zdravnik, prav verjetno pa se mi glede na opis ne zdi, da bi bilo pri vas kaj narobe.
Lep pozdrav
Spoštovani!
Še nekaj me zanima – ali bi v primeru, da bi šlo za zlatenico, rumena barva postajala z dnevi bolj očitna ali lahko rumena barva le ob robovih ostajala dlje časa? Na katere ostali simptome bi morala biti pozorna?
Se opravičujem za sitnarjenje, vendar me res zanima kako bi zlatenica izgledala.
Hvala vam ponovno.
Zlatenica je načeloma rumena KOŽA, ker pa so beločnice bele, je rumena barva tam najbolj oz najprej vidna. Zlatenica ni bolezen ampak le odsev, znak nečesa, zato običajno spremlja druge težave. Kako se razvija, je odvisno od tega, kaj jo je povzročilo, a načeloma naj bi šla sama od sebe na slabše. Sklepam, da si cel dan pregledujete beločnice in tuhtate, če so rumene ali ne…….če niste sigurni okrog odtenka, potem to zlatenica verjetno ni. Vtipkajte icterus v google in poglejte fotke za orientacijo.
Lep pozdrav
Lep pozdrav.
Pred dvema dnevoma sem hudo padla in sem se odarla na desno oko. Odarec je učitno bil zelo močan, saj sem takoj dobila modrico okoli očesa. Danes zjutraj pa se opazila da se mi je notranji del beločnice obarval rumeno. Zanima me ali je to zaradi udarca in popokanih žilic ali je to zaradi česa drugega.
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Karmen
Pozdravljeni!
Kljub temu, da je možno (če si seveda izgled tega predstavljam prav) da gre za ostanek oz izginjanje morebitne izlite krvi v ta del očesa, vam ob močnejšem udarcu v oko absolutno predlagam tudi zdravniški pregled
Lep pozdrav, pa zdravo 2012