Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Rumeni zobje po antibiotiku?

Rumeni zobje po antibiotiku?

Pozdravljeni.

Triletni otrok, ki je nagnjen k okužbam in bronhiolitisom, je po enotedenskem jemanju Hiconcila na 8 ur dobil rumene zobke. Sicer jemlje že nekaj časa tudi Flixotide (po vsakem jemanju nekaj popije in potem tudi umijemo zobe). Ker je veliko bolan, spije precej čaja z medom, včasih tudi zelo razredčen sok, vendar je imel do jemanja antibiotika res krasne bele zobke. Trenutno uporabljamo Elmex pasto, bi bila Curaprox boljša? Zobe čistimo 2x dnevno. Trenutno ni videti, da bi šlo rumeno dol. Smo en teden po zaključku antibiotika. Je to ‘normalno’, da zobje po ab porumenijo in ali se bo to z umivanjem uredilo?

Hvala in lp.🙂

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljeni,

antibiotiki so res problematični s stališča zabarvanja zob, več kot to da umivate zobke s pasto s fluoridi težko naredite, poskusite čimmanj čaja z medom in sokov, naj bo kar navadna voda, pojdite k zobozdravniku da mu morebiti spolira in poščetka zobe s polirno pasto in jih dodatno zaščiti. Zobki so mlečni in to ne bo vplivalo na stalne zobe. Malo seveda zbledi zabarvanost s krtačenjem, vendar omenjate da je jemanje antibiotika kar pogosto, torej se zabarvanja ponavljajo. Obiščite zobozdravnika in čim manj bolnih dni vam želim.

Teja Jeras dr. dent. med. Zobozdravstvena ordinacija MOGYdent Dunajska cesta 433 Ljubljana - Črnuče T: 031 433 468 E: [email protected] W: www.mo-gy.si/zobozdravstvo V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

New Report

Close