Najdi forum

rumena soja in neoluščeno proso

Kaj lahko naredim iz tega? Kakšen koristen obrok, kako?

receptov za sojo je ogromno, od preprostih pa do bolj zapletenih. Meni je najbolj všeč dušena zelenjava(bučke, jajčevci, por, paradižnik) skupaj s sojo, ki jo skuham posebej. Neoluščeno proso pa lahko grobo zmelješ in narediš polpete. V vrelo vodo vržeš zelenjavno kocko in nato zmleto proso, nekaj časa naj vre na zmernem ognju nato odstavi in pusti da nabrekne. Popiti mora vso vodo. Nato dodaj jajce, drobtine, peteršilj, riban sir, tako da dobiš maso ki jo lahko oblikuješ. Nato samo še popeci na olju. Pa dober tek!

Hvala Carla. Zanima me še v koliko vode dam koliko prosa? Dodam koliko drobtin in koliko jajc? Sem bolj takšna, da imam raje vse določeno koliko česa dodati, da potem kaj ne zafrknem!

Hm Lilo, to bo težka naloga zame, namreč težko bi ti točno napisala teže…Za koliko ljudi pa? Recimo samo za eno osebo, prideta dve polpeti: 2.5dcl vode oz zelenjavnega prevretka iz kocke, 80g drobljenca iz prosa. nato lahko popražiš eno malo čebulo, ki jo nato daš v nabreknjeno proso. Dodaš 1 jajce, pest ribanega sira in po občutku drobtin(tako da masa ni niti presuha niti premokra).

New Report

Close