Rumena koža
Spoštovani!
Rumena obarvanost vaše kože bi lahko bila zlatenica, ki je lahko posledica blažje jetrne okvare (npr. vnetje), ali pa je vzrok zapora v sistemu odtekanja žolča.
Za natančno opredelitev vzroka vaših težav bi potreboval podatek o ev. potovanju v kraje, kjer sta endemična hepatitis A in D, morebiten stik z okuženo krvjo (hepatitis B) ali nezaščiteni spolni odnosi z okuženo osebo (hepatitis C ali B). Ali imate tudi kakšne bolečine pod DRL, ali kar koli drugega.
Kakšne barva pa so očensen veznice?
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani!
Bil sem v službi in sem avtomatično zapisal DRL, kar je okrajšava za “pod desnim rebrnim lokom”, kjer so jetra in žolčnik. Če so očesne veznice normalno bele, je le malo verjetno, da bi rumenkasto obarvanje kože povzročal bilirubin. Da niste bledi in v hladnejšem obdobju prihaja do drugačnegaobarvanja kože, oz. rumenkastega videza. Verjetno za vsem skupaj ne tiči nič nevarnega. Počakajte dva do tri tedne, se opazujte in se znova oglasite.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Draga Milena!
Sama sem v taki situaciji, le da pri meni to traja celo jesen vse do poletnih mesecev. Že odkar pomnim so me učiteljice spraševale po počutju zaradi rumenkastega odtenka, kar je mene (in me še, če kdo opazi) neskončno zabavalo. Kakorkoli, v primeru da je s tabo vse v redu, uživaj v drugačnosti;))
Lep dan;
Jasna
Pozdravljeni še enkrat. Danes, ko pa sem pri dnevni svetlobi pogledala očesne veznice pa opažam, da so res zelo rumene. Mi torej predlagate obisk pri zdravniku? Če gre za okvaro jeter, s čim lahko do okvare pride, razen zgoraj naštetega, za kar pa pri meni ne gre?
Res najlepša hvala za pomoč in lep dan vam želim
Milena