Živjo. Jaz sem v 3-4ih mesecih shujšal za 25kg. Zadnji mesec praktično skoraj nič nisem jedel… no, zdaj imam bolj urejeno prehrano.
No, to temo sem odprl zato, ker imam rumene roke, ubistvu, koža je rumenkasta po obrazu in rokami… drugje nisem gledal. Mogoče kdo ve, kaj bi lahko bilo?
Tisto o hujšanju sem napisal zato, ker bo mogoče pomagalo pri ugotavljanju. 🙂
LP in hvala za odgovore. Star sem 16 mimgrede.
V kolikor imaš rumene samo dlani in obraz, beločnice pa so normalne barve (bele in ne rumenkaste), verjetno ne gre za težave z jetri. Moji hčeri se je to zgodilo, ko je jedla nenormalno veliko sadja in zelenjave z veliko vsebnostjo betakarotena (korenje, mandarine, paradižnik, …). Seveda smo jo takoj peljali k zdravniku, ki pa nas je potolažil da bo minilo, ko bo spremenila prehrano. To se je tudi dejansko zgodilo. Vseeno pa, če imaš še kakšne druge težave obisk pri zdravniku ne bo odveč.
Tony Soprano ja kaj ste pa pričakovali po pretiranem hujšanju? Zaradi nepravilne prehrane in pretiranega stradanja, so se pojavili bolezenski znaki. Ti se kažejo kot zlatenica. V 45% takšnih primerov gre za t.i. avtoimuni hepatitis.
Kot so vam že svetovali, takoj pojdite k osebnem zdravniku, da prejmete zdravila. Če se avtoimuni hepatitis ne zdravi to privede do ciroze (razpada) jeter in smrt je neizogibna.
Tako mlad fant (16) in se spuščate v takšne ekstremne podvige. Vaša jetra se še razvijajo zato jih ne obremenjujte s takšnimi dietami.