Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija rumen jeziček

rumen jeziček

Naša pikica ima že dlje časa rumen jeziček in res nimamo pojma od česa! Sladkarij (bombonov, lizik, ipd), katere bi ji obarvale jeziček ne je.

Ko sm vprašala zdravnika, kaj bi lahko bilo, nam je odgovoril, da ne pozna bolezni, kjer bi bil jeziček rumen.

Ker pa se zadeva že dlje časa vleče me res že mal skrbi.

Dober večer, Maja!

Na hrbtišču jezika se na razbrazdani sluznici zelo pogosto nabirajo ostanki hrane, sluz, slina, celice itd, ki so odlično gojišče za bakterije.
Obloge so praviloma posledica prehrane in higiene ustne votline. Predvsem rjave obloge na jeziku so lahko tudi znak nekaterih stanj in bolezni. Tako jih lahko vidimo pri izsušenih otrocih (dehidracija), driski, bruhanju, dihanju skozi usta, nekaterih zdravilih in tudi v nekaj resnejših stanjih.
Poskusite s strgalcem za jezik. Otrok naj uživa nezačinjeno hrano in veliko tekočin, najbolje nesladkane in negazirane pijače.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close