Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk rumen izcedek iz dojke

rumen izcedek iz dojke

Spoštovani!

Že odkar sem prvič rodila imam občasno zelo rahel prozoren ali bel izcedek (ena kapljica) iz dojk. Sledi opazim na nedrčku. Zaskrbelo me je, ko se mi je pred nekaj dnevi na eni dojki pojavil močno rumen izcedek, kar bi lahko nakazovalo vnetje (levkociti?) in s tem povezano novotvorbo? To se je zgodilo 2x. Sedaj opazujem, če se bo pojavil tudi na drugi dojki, ker na to do zdaj nisem bila pretirano pozorna. Baje je možnost, da gre za bolezen višja, če je tak izcedek le iz ene dojke?

Zanima me, katero diagnostično metodo bi priporočili v mojem primeru?
Naj povem še nekaj podrobnosti. Pred letom in pol sem prenehala dojiti drugega otroka, ki je zdaj star 3 leta. Po prvem porodu pred sedmimi leti sem imela težave z bolečimi zatrdlinami v obeh dojkah, na eni pa je bila dlje časa kar velika bulica zaradi katere sem opravila Brestscan pri vas. Izkazalo se je, da je bil problem v izredno velikih navalih mleka in izredno delujočih mlečnih žlez, ker sem se parkrat za las izognila mastitisom. Kljub temu sem po enem in dveh letih ponovno opravila Brestscan, ki ni pokazal posebnosti.
Stara sem že 42 let in sem ravno zaradi tega toliko bolj zaskrbljena zaradi te spremembe barve izcedka. Zatrdlin v dojkah ne čutim, imam majhne in sem skoraj prepričana, da jih (še) ni. Naj grem kar na UZ dojke ali mamografijo?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Nisem vas najbolje razumela, kdaj ste opravila zadnje merjenje temperature. Če je minilo več kot 1 leto, priporočam, da meritev ponovno opravite. Izmerjena temperatura bo takoj ovrgla sum na vnetni proces ter v 90 % ovrgla sum na maligno obolenje.
Obvezno se tudi posvetujte z ginekologom ter povejte, da se je barva izcedka v eni dojki spremenila ter da želite pregled pri specialistu. Ta se bo glede na težave odločil za primerno metodo. Najverjetneje bo to UZ dojke, mogoče tudi bris izcedka, po potrebi mamografija.
Če želite, mi lahko pošljete v zasebnem sporočilu vaše podatke, da pogledam vaše dosedanje BreastScan meritve. Tako vam bom še lažje svetovala.

Pozdravljeni. Stara sem 23 let, otrok še nimam, ne uporabljam kontracepcijskih tablet. Danes imam tretji dan menstruacije. Ko močno stisnem dojko ali bradavico mi priteče vem belo rjav izcedek. Izcedek je brez vonja, masten. Izcedek ne teče sam od sebe le ob stisku dojke. Priteče iz obeh dojk.
Zelo me skrbi kaj bi to lahko bilo? Menstruacije imam redne in nimam težav z zdravjem.
Hvala za odgovor.
LP

nova
Uredništvo priporoča

Skrb je največkrat odveč, je pa potrebno vsak nenaden izcedek preveriti še pri zdravniku. Večinoma obojestranski izcedek ni posledica rakavih sprememb. Belkast izcedek iz obeh dojk je po navadi posledica hormonskega neravnovesja. Krvavkast izcedek pa navadno povzročajo papilomi, majhni benigni izrastki, ki zrastejo v žleznih izvodilih. Le pogumno do zdravnika, da preveri zakaj se je izcedek pričel pojavljati. Tudi metodo BreastScan vam priporočam.

Pozdravljeni,
sem 21-letna študentka in približno en mesec se mi iz leve dojke pojavlja prozorna, včasih motna tekočina. Vsakič ko se pojavi jo je malce več kot za eno kapljico. Zadnji teden, pa se pojavlja enaka tekočina z enako količino tudi iz desne dojke. Poleg tega, pa mi je na levi dojki zrasla majhna živo rdeča pika, nepravilne oblike v premera 2 mm in materino znamenje rdeče barve, rahlo izbočeno 4 mm premera, ovalne oblike, zgoraj temnejše in bolj izbočeno, spodaj svetlejše in manj izbočeno.
Naj povem še, da sem menstruacijo dobila že zelo zgodaj (ko sem bila 8 let stara) in da načeloma nikoli nisem imela hormosnkih problemov. Ne jemljem nobenih kontracepcijskih tablet in nisem še bila noseča.
Poleg tega pa imam vprašanje, kako ženske zatipajo določeno zatrdlino v prsih, meni se namreč zdi, da je tkivo v prsih vse enako okroglinato in grudasto..?

Naj grem na posvet k zdravnici/ginekologinji, ali je to prehodne narave in bo minilo?

Hvala za odgovr in lep pozdrav

Kot sem že v predhodnih odgovorih zapisala, je skrb glede obojestranskega izcedka največkrat odveč. Seveda je pa potrebno vsak nenaden izcedek, tudi če je iz obeh dojk preveriti še pri zdravniku. Belkast izcedek iz obeh dojk je po navadi posledica hormonskega neravnovesja. Krvavkast izcedek pa navadno povzročajo papilomi, majhni benigni izrastki, ki zrastejo v žleznih izvodilih.
Le pogumno do zdravnika, da preveri zakaj se je izcedek pričel pojavljati. Tudi znamenja mu boste lahko pokazala, preko interneta je glede znamenj res težko karkoli komentirati.

Pozdravljeni,

že nekaj časa opažam temen izcedek iz dojke. Izcedek je zelo temno zelene, skoraj črne barve. Na kaj bi lahko nakazoval takšen izcedek? Nisem našla ničesar na to temo, pa me je malo zaskrbelo.  Stara sem 30 let, nisem še rodila, uporabljam pa kontracepcijske tabletke (sicer že dlje časa, če morda to kaj vpliva).

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Tjaša

 

Pozdravljeni!

Pred približno pol leta sem začela opažati, da se mi nekaj dni pred menstruacijo pojavi krvav izcedek oziroma šibka krvavitev iz nožnice, prav tako opažam izcedek iz dojk, ki se pojavi, če bradavico stisnem (sam od sebe ne izteka). Pojavi se bodisi samo iz desne bodisi iz obeh dojk (v tem primeru je iz desne močnejši) in je rumenkaste ali rumenkasto-zelenkaste barve. Pri ginekologinja sem umeščena na seznam pacientk s težavami in čakam na termin, sem pa vseeno zaskrbljena, zato vas prosim za vaše mnenje glede resnosti te težave. Stara sem 41 let, rodila sem dvakrat (pri starosti 32 in 35 let), obakrat dojila (17 in 20 mesecev), zadnji bris pred enim letom je bil normalen, prav tako mamografija v oktobru 2021.

Vnaprej hvala!

New Report

Close