Rum kokos
Verjetno neke hude škode ne bo od enega takega čokolatina, ampak je popolnoma brez veze to ponujati otroku, ko mu lahko daš kaj bolj primernega-še vedno sladkega in slastnega, ne?
Glede “probavanja” vina in piva, pa sem jaz mnenja, da je poponoma nepotrebno.Ah, dejte no, kaj vse bi 3l rad probal, pa mu vse dovolite?In kaj ima od tega?Pa ne kvasit neumnosti, da je prepoved najslajša in posledično so otroci kroniki?A ste po juhi priplavale al kaj?Otrok in alkohol nimata prav nič skupnega, požirk dol al pa gor.
LP, D
Vi ste nori!(skoraj usi)
Stara sem 17 let, nikoli mi niso dali alkohola nikoli prepovedovali, samo odsvetovali so mi ga in ga ne rabim in ga seveda tudi ne pijem!
In nori ste ce mislite da ce boste majhnim otrokom dajali alkohol da potem ker za njih ne bo to “prepovedan sadez” da ne bodo imeli tezav s tem!
Najbolj da jih zacnete se drogirat(sej sam mal nc ne bo skodl, ane?)!
Sem ena redkih k ma normalne starse(hvala bogu)..
O svasta kaksni norci se jst pri 17 bolj zrelo razmisljam kot nekateri tu ki so verjetno ze krepko nad 25 ali vsaj20!
Se nekaj bi rada povedala…Zakaj za vraga mislite da je u srednji soli pa ja treba v tistih ta “norih letih” probat alkohol vidim da nekateri starsi kar podpirate to da se pri tistih letih lahko “proba” alkohol..Pametnemu ni treba nikoli!Nevem zakaj bi sploh…Sploh pa za zenske..Nevem kako lahko katera uziva da jo eni v disoteki nalijejo jo iskoristijo in je ze kurba..In pol starsi podpirate to, vam je useeno ce bi to bila vasa hcerka?Sm kr razocarana ko tole berem…
Pa sm sama v teh “norih” letih pa ne razmisljam tko nezrelo in neumno…
KK STE ZASTARELI NOOOOO TULE SE PREREKATE PREK INTERNETA ZARAD ENIH “BOMBONOV”OMGGGG NO VSAK STARŠ LAHK SVOJE OTROKE VZGAJA TKO HOČE AMPAK ČAKTE NO MAL ENA KUGLCA PA RES NI VELIK NA DAN A RES MISLTE DA SE SPLOH LAHK OTROK NAPIJE OD TEGA NO DEJTE NO MIRRRRRR ČE PA STE PAČ OSTALI ZA OPICAMI PA PAČ NE DEVAT TEGA OTROKOM SAM VEDTE DA SE BOJO VAŠI OTROCI ZMERI ŽE ZARAD TAKIH STVARI ZATEKALI K DRUGIM LJUDEM IN BOJO NA VAS ČIST POZABLI KR TO JE PA RES MAU PREVEČČ …..
no,pa še tole je za sem gor: Imam nečaka starega pet let in za njegove starše je nekaj normalnega,če otrok popije malo pivo ali pa kozarček vina! Saj je zdrav in mu ne škodi,pač pa je koristno za organizem,pravita. Čisto enakega mnenja sta dedek in babica,ki sta takšno razmišljanje pravzaprav vsadila v to družino.Vsi najini otroci so kot majhni pili vino in nobeden ni pijanec,pravita. Ne vidita pa,da njun vnukec,če ne dobi kozarčka popoldne jezno tolče s pestjo po steni in prične butati z glavo ob mizo in stole! Ne,ne,en kozarček pa res ne škodi!!! Vzeti bi jim bilo treba otroke,saj niso normalni!
od enega rum kokosa kdaj pa kdaj verjetno res ni škode, en rum kokos na dan pa se zdi meni že pretiravanje. a ni na trgu vsaj 50 različnih čokolad in čokoladnih bonbonov, ki ne vsebujejo alkohola? zakaj bi otroke dozirali prav z rum kokosom?
tega, da otroku dovolijo spiti eno malo pivo ali kozarec vina na dan pa sploh ne bom komentirala. kozarec vina pri kosilu je meni vrh glave, pa sem odrasla oseba s (kolikor toliko) razvitimi možgani in 64 kilami.
Stara sem 14 let, prvič sem pa rum kokose poskusila pri 13 – enostavno me prej sploh niso zanimali. In še takrat sem vedela, kaj delam in koliko jih smem pojesti. Moram reči – so dobri, ampak če bi bila jaz mati, jih ne bi dala mojim otrokom do 12 leta. Pač, ponudiš v redu razlago, potem jih pa pustiš. Naj delajo, kar želijo (pri toliko letih se mi zdi, da sem bila jaz dovolj odgovorna zase glede tega).
Je pa res – dobiš jih z lahkoto v trgovini.
LP
Stara sem 15 let. Niti enkrat mi starši še niso ponudili piva, vina in podobne stvari. Kakor se jaz spomnim, sem jaz začela piti požirke na skrivaj, nato sem začela s fehtanjem. Vendar pa alkohola nimam za najljubšo pijačo. V slast pa mi je energy drink.
Od tega nisem imela nobenih posledic. Kot že pravijo: Kolkr kaplc tolko let .
BDW: Vino je zelo zdrava stvar, če spiješ le 1 dl dnevno. Veliko zelooo starih ljudi za svojo starost uporablja prav to metodo.
Mal neumno se eni menite tule ko pravite da ne sme mali otrok požirka nardit….lejte men so dovolil pri stari mami spit kdaj kak požirek vina, doma pa kak požirek piva. In mi je bilo to vedno všeč, pa sedaj nisem kronik – nasprotno, redko kdaj spijem kaj. Abecedo sem znala že zelo zgodaj, pri treh letih, podpisala sem se pri štirih. Tako nekako je bilo. Debele knjige berem že od četrtega razreda in to zelo aktivno. Včasih sem cele dneve brala. Končala sem gimnazijo in sem sedaj na faksu. Torej – je alkohol kaj zaviral razvoj mojih možgan? Hja mogoče je in bi lahko naredila gimnazijo z odliko? Mogoče sem zaradi alkohola ostala nekaj manjša kot vrstniki? Vendar dvomim.