Najdi forum

Ali vašim otrokom dovolite jesti te bonbone. Naš hodi v 2. razred in mu jih ne dovolim vzeti, ko mu jih kdo ponuja. Pravi, da jih tudi v šolo kdaj prinese kakšen sošolec. Ali preveč kompliciram?

No ja. Hčerka vem da jih je začela “jesti”, ko je bila stara kakih osem let. To pomeni, da smo ji občasno ponudili kakšnega. Sedaj pa sin, ki je star šele tri leta non stop govori o teh bonbonih, odkar je bil nekje na rojstnem dnevu. Ne vem no od mene jih še ni dobil pa jih tudi verjetno pred šolo še ne bo. Če hodi v drugi razred, bi mu jaz dovolila vzeti enega.(pa ne vsak dan, občasno).

toliko bonbonov in zakaj hudiča ravno une z alkom???

Enostavno se lepo pove, NE, te niso za otroke ker je notri alkohol in pri na je to obveljalo in konec debate in tako je moj otrok povedaL DRUGJE, DA TEGA NE JE, KER JE NOTRI ALKO IN ODKLONIL PONUJENO, TAKO SO MI STARŠI RAZLAGALI, KO SEM PRIŠLA PO NJEGA. IN PONOSNA SEM NATO JA!!

Ne komplicirat! Koliko alkohola pa je v eni kroglici? Saj ne bo pojedel cel paket.

MOj je star dve leti in že od leta in pol naredi kak požirek piva in vina – to imajo otroci radi oziroma se jim zdi zanimivo in od tega ne bo umrl. Rum kokosa pa še ni videl in če bi, bi seveda lahko tudi kakšno kroglico pojedel.

Razen najstarejše (15 let) jih še noben od otrok ni jedel.
Če imam te bonbone doma, so navadno posebej v moji omari 🙂

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

ha, letoinpol star otrok pokuša vino in pivo. Ker mu je to zanimivo. Saj ne veš ali bi se smejal ali jokal nad takimi starši.

Upam, da mu ob posebnih priložnostih ponudiš konjak in cigaro.
In kako zna biti zanimiva vožnja traktorja…ko ti zagrmi Tomo Vinkovič pod nogami…pure adrenalin…aja, pa saj še traktorja nimate. Samo za bedno pivo s katerim šopate še skoraj dojenčka. Take mamice se pač ne dičijo s preveliko možgansko površino.

purple flag, se čisto strinjam!

Rum kokos so sigurno nekaj posebnega,ker je že vonj in aroma nekaj aromatičnega.Notri je alkohol in če bi ga en otrok pojedel pol paklca ali celega ni priporočljivo.Če pa že kdaj kakšnega poje,pa mislim,da še ni kriminal.
Sigurno ne sme biti navada,da bi nekaj let star otrok ob vsakem obisku v trgovini takoj hotel imeti rum kokos v vozičku.
Navada je železna srajca.Zato omejeno in kontrolirano nad rum kokos,če že kdaj.

Ravnokar se dobesedno bašem z njimi. To je moj edini alkohol, ki ga imam rada :). Piše: “Dražeji z alkoholnim polnilom (10%), obliti s čokolado (9%) in mlečno čokoladnim oblivom (59%).” Od alkohola sta notri vodka in rum (10% v polnilu). Njami.

Smo peljali enkrat otroke na obisk policijske postaje. Ena od najbolj zanimivih stvari je bilo pihanje “balončka”. In glej čudež – enemu fantku pokaže 0,7 promila. Prepričane, da se balonček moti, nas je fantek demantiral z izjavo:”Zjutraj, preden sem šel v šolo, sem pojedel celo vrečko casalijev.”
Premislite, preden futrate otroke s tem. Ena kuglica ni nič, en pirček ni nič, en šnopček ni nič…tudi tako se lahko začne.

… in potem je še tu čar prepovedanega. Da ne bo pomote, ne zagovarjam, da bi morali otroke “navajati” na alkoholne substance ali cigarete ali kaj. Se pa držim ene stvari: ko bo otrok prvič skušal alkohol, bom jaz poleg in ne kak kolega, ki “nosi” stvari kot kak velik. In definitivno mu je obljubljeno, da ko pride prvič domov z mačkom gremo drugo jutro definitvno v gozd podirat drva ali pa jih rezat na cirkularko, in pospravljat v drvarnico.

Naši otroci imajo večino stvari na dosegu roke; od piva, vina, alkohola do cigaret. In kaj jim prepričuje, da si stvari ne postrežejo, ko so sami doma?

purpIe fIag – ja tudi s tapravim traktorjem se vozi. In??? Tudi grozdje pobira in mošt proba. In??? Vsak dan je tudi čokolado.In??? In vsak dan je normalno zdav zajtrk, kosilo in večerjo in je zelo razigran fantek, ki mu čisto nič ne manjka.

Mislim, peberite malo boljše. Če imamo kakšno zabavo, pač naredi kakšen požirek in zabav nimamo vsak dan.

Verjetno ti svojemu otroku ne privoščiš čisto nič. Verjetno si ena izmed takšnih, ki mu še niti soli v hrano ne privoščiš.

Vsako leto se vsaj dva otroka v Sloveniji ubijeta v nesreči s traktorjem in vsaj 10 se jih težko poškoduje. Tega še niste slišali? O tem, da vzgajate 100% bodočega pijanca, raje ne govorim, ker je bob ob steno, ampak med kmetavzarskimi tepci človek itak boljše živi, če je celo življenje bolj ali manj pod gasom.

Jaz pa mislim, da pretiravaš. Pa veš koliko otrok se vsak dan vozi na traktorju?!! Bistvo tega je tudi to, kako se vozi otrok na traktorju, ker, roko na srce, nekateri starši so res brez pameti in otroke vozijo vsepovsod, le tam ne, kjer je predvideno za sedet. To tudi sama obsojam, ampak procentualno gledano bi se jih verjetno moralo še več, ker kar sama vidim okrog sebe, je res grozno – kar se otrok in traktorjev tiče:(( Moji se še niso vozili s traktorjem.

Kar se pa alkota tiče sem pa mnenja, da bistveno bolj škoduje to, da ga otrok niti poskusi ne tja do 15. leta, potem pa ravno zaradi prepovedi staršev izkoristi prvo priliko, da se ga nabije do konca. Tudi midva dava svojim otrokom že od malega raje tisti požirek piva ali vina in sta čisto zadovoljni in tudi doma je v bistvu alkohol na dosegu roke, pa se še ni zgodilo, da bi si ga sami postregli, ko sta pač sami doma.

In tudi meni so dali starši takole kakšen požirek, pa nisem postala pijanka in pijem samo občasno, pa še to ne pretiravam.

Prepovedani sadeži so najslajši in ko se takole nazaj spomnim na sovrstnice, lahko z vsaj 80% gotovostjo zatrdim, da so bile najstniških letih največje “lahke punce” ravno tiste, katerim starši so prepovedovali izhode takšne ali drugačne. Potem pa si mislite svoje.

ne morem verjeti…..

Kdo so zate kmetavzarski tepci?Dala si vedeti,da kar vsi kmetje po vrsti.
ne morem verjeti…..

Če bi poznala garaško delo kmetov,brez praznikov,nedelj,sobot in dopustov,bi se sedaj opravičila za svoje besedičenje tu gor.

Vse kmete,ki jih poznam jaz ni nihče pod gasom.Če si pod gasom,tudi delati ne moreš.Dela na kmetiji pa nikoli ne zmanjka.

100% pijanci in še kaj so tudi otroci mestnih in primestnih staršev.
Takšno posploševanje kaže nato,da je kmet drugo-razredno bitje.Čudno,da imajo kmetje volilno pravico….

Te povabim na našo vas med kmete.Od jutra do večera ti bo ob vročini teklo dol.Zjutraj v hlevu,potem na vročem soncu,ko se bo sušila mrva,pa okopavanje,zvečer zopet hlev in tako naprej vsak dan.

Kaj bi pa jedla,če ne bi bilo teh”kmetavzarskih tepcev”?
Plastiko,pločevino,beton???

Si me zakurla,magari je vzunaj dež in malo bolj hladno!

Zanimivo kako pa gredo skupaj rum kokos in” kmetavzarski tepci”
Žalostno razmišljanje…

Brez skrbi, poznam razliko med kmeti in kmetavzarji. Povsem jasno je, kdo so zame kmetavzarski tepci. Tisti, ki dajejo svojemu dveletnemu otroku alkohol kljub temu, da ima dokazano tudi v majhnih količinah škodljiv vpliv na razvijajoče se možgane, in tisti, ki jih jemljejo na traktorje, kljub temu, da tam nimajo kaj iskati razen možnosti težke poškodbe ali smrti.
Garanje v petek in svetek pa že davno ni rezervirano samo za kmete, si lahko misliš kaj takega?

v zda tudi v college (srednja šola) ni dovoljeno nosit rumovih bombonov.

ampak američani so itak malo premaknjneni, a kako?

---------- le vent nous portera...

hehe ko sem bila jaz majhna smo imeli doma vedno Mon Cheri ker jih je dedek nosil ko je prišel na obisk…mene je vedno zelo zanimalo, zato sem komaj čakala da mi mami da enega za probati…takrat sem se samo skremžila ker mi je bil okus likerja prav ogaben, no in jih nisem jedla nikoli več (še zdaj jih ne maram)
tudi rum kokos sem lahko vzela kakšnega, ne spomnim se, da bi mi kdaj prepovedali, pa mi nič ne manjka 🙂

Meni se pa zdi mala razlika med 8 ali 10 let starim otrokom, ki mu daš požirek piva ali pa – ljubibogpomagej – leto in pol starim otrokom, ki niti ne ve, kaj pivo je, nima nobene želje po njem, ga ne zanima, ga ne rabi, mu je čisto vseeno, ali ga dobi, ali ne in mu tudi v dozi “kak požirček tu in tam” prej škodi kot koristi. Mi res ni jasno, zakaj bi otroku dajal pri 1.5 letu alkohol pit, ne vidim prav nobenega argumenta za – in ne boste rekli, da se že pri tako malem otroku začne privzgajanje pivskih navad za pri 15-ih letih!

Kar pa se rumkokosa tiče – na pol ga prereži pa tisto tekočino ve zlij, če te skrbi, okus bo še vedno enak, alkohola pa res ne bo niti za vzorec.

Ja poznam eno, ki je svojo 10-mes. punčko skoraj da ne napila z vinom in pivom. GROZA! Pa sem ji rekla, da to ni dobro, pa pravi, da sej samo malo, da bo boljše spala…si predstavljaš to…da bo boljše spala!!! In vsega skupaj je spila kakšen deci…10 mes. stara!!! Jst nism mogla vrjet kaj to eni starši počnejo. In sedaj je stara skoraj 13 mes. in od pijače pije samo gazirano (kokakolo, kokto, radensko…) in spet jst ta “pametna” in rečem, da naj ji ne daje take stvari za pit, ker res ni dobro…pa je itak ona najbl pametna in reče: če pa druzga noče nč pit… A res ni čudno!!! GROZA, ene starše bi blo treba res na kšno vzgojno posla! Kakšn alkohol…do srednje šole NČ!

New Report

Close