RTG ZAPESTJA – Prosim za mnenje
Pozdravljeni,
Leta 2019 sem si zlomila desno zapestje-distalni radius, intraartikularni zlom. Roko so mi naravnali na živo v Sarajevu. Po prihodu domov so me nameravali operirati, pa so se kasneje odločili, da sem v “sivi coni” in se niso odločili za operacijo.
Že nekaj časa nazaj se mi je na sredini zapestja naredila neka bula. Ortopedinja je takrat rekla, da gre za sklepno tekočino, ki jo lahko punktirajo, vendar naj bi ponovno nastala, zato so jo pustili pri miru.
Sedaj pa je to vedno večje in so me poslali na rtg.
Izvid je sledeči:
Nekoliko ožji radiokarpalni sklep, poudarjena subhondralna skleroza radiusa.Ob sklepih zapestja ni videti kostnih naplastitev.
Samostojna drobna koščica ob zgornjem robu ulne- okroglaste oblike meri 3 x 4 mm – akscesorna ali varianta ulne.
Na stranskem posnetku je v sprednji konturi radiusa videti delno kalcinirano polkrožno zgostitev ob kortikalisu debeline 3mm, v dolžini 13 mm – hematom? Halus? Drugo? Priporočam UZ zapestja.
Ali se vam sanja kaj bi to lahko bilo? Hematom ni, ker se nisem udarila tam in ta bula je prisotna že skoraj 3 leta, samo da raste.
Halus pojma nimam kaj je. Drugo? Upam, da ni kaj hujšega..
Hvala za mnenje.
Lep pozdrav,
Nikoly
Pozdravljeni,
priporočam, da opravite slikanje zapestja z magnetno resonanco, ki je preiskava, ki bo z največjo verjetnostjo razčistila, za kaj gre. Predlagani ultrazvočni pregled je pri prikazu struktur zapestja bolj omejen. Po opisu sodeč, kaj nevarnega zelo verjetno ni.