Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Manualna medicina – zdravljenje gibalnega sistema rtg vratne,ledvene hrbtenice-prosim razlago nujno

rtg vratne,ledvene hrbtenice-prosim razlago nujno

Spoštovani!

rtg vratne hrbtenice: dekstropozicija glave ter nekoliko daljši proc.trans.c7 desno, izravnano cervikalno lordozo kot antalgično držo ter osteohondrozo c/t prehoda. Skoliot.devijacija torakalne hrbtenice v okviru S skoliozacije ter osteohondrot.spremembe z začetnimi Schmorl herniacijami dist. TH vretenc. Struktura bp.

rtg L/S in medenice s kolki: kaže blažjo dekstrokonv.deviacijo ledvene hrbtenice kot kompenzacijo torakalne krivine, nakazano spino bifido kot anatom. varianto, izravnano ledveno lordozo in očuvano korpusov in IV disk, ledvena lordoza je izravnana bolj kot antalgična drža. Medenica s kolki s nakazano sklerozacijo d.acetabula z dobrim kritjem sklepa on simetričnimi sklepnimi špranjami, začetna sklerozacija tudi d. SI sklepa, struktura bp.

Nevrolog: za zgornje okončine: blažja do zmerna kronična radikularna okvara. C8 (Th1) levo in blažjo kronično C8 (Th1) desno. Zmarno kronično okvar najdem v mišicah levega hipotenerja in blažjonkronično v mišicah levega tenerja ter v mali mišici desne roke. Nevrogravska analiza bp.

Prosim Vas da mi razložite in poveste če so moje bolečine lahko od tega kar se vidi na izvidu.Sem zelo panična.
Hvala, Lp

Boli me nekako vrat ramena z izsevanjem v obe roke, ki so bolj trgajoče narave. Če si pritičnem tilno glavo me zaboli v glavi. Boli me tudi v križu, kolki sploh nevem z izsevanjem v obe nogi do gležnjev.ne vedno.ko me zagrabi boli neznosno, potem se ob premikanju in masiranju nekako umiri.trzajo mi tudi živci predvsem v nogah.

Prosim za odgovor in se Vam že vnaprej zahvaljujem!

Na slikah so ugotovili ukrivljenost kot posledico otroške skolioze in akutnih bolečin v vratnem in ledvenem delu hrbtenice.
Sprememb, ki bi povzročale naštete težave, niso našli, razen možno draženje korenine C8, ki leži med C7 in Th1 in povzroča simptome v ramenih in rokah ter morda spremembe v L4, ki povzroča simptome v nogah.
Potreben bi bil natančen pregled in primerjava izvida s klinično sliko, mislim, da bi težave z manualno trapijo lahko odpravili.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni!

V petek 10.2.2012 sem bila pri vas na pregledu (Helena). lepo prosim če mi še enkrat razložite moje težave, ker nisem povsem vse dobro razumela(tudi glede sympatukus in parasympatikus kot tiste dve črte, ki ste mi potegnili po prstnem košu). Se opravičujem ampak tako napisano lažje analiziram, razumem.Skrbijo me bolečine v nogah.

Hvala že vnaprej!

Lp

Pozabila sem še to-če sem prav razumela ste rekli da se moje težave lahko popolnoma odpravijo?

Hvala,

Lp

Naredil sem le test s pomočjo katerega sem lahko ugotovil, da gre za razdraženost simpatičnega živčnega spleta, kar je vzrok za vaše glavobole, vrtoglavice, slabosti.
Za bolečine v nogah so vzrok spremembe v ledvenem delu.
Ocenjujem, da težave v veliki meri lahko odpravimo, morda tudi v celoti.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close