Najdi forum

RTG VRATNE IN TORAKALNE HRBTENICE

Spoštovani,

Pred kratkim sem bila napotena na RTG vratne in torakalne hrbtenice zaradi bolečin, ki trajajo že več mesecev v predelu med lopaticama. Prosim vas za razlago izvida.

RTG vratne hrbtenice v 2 projekcijah:
Izravnana vratna lordoza.
Zmerna intervertebralna chondroza segmenta c6-c7 z le nakazanimi začetnimi spondilotičnimi spremembami.

RTG torakalne hrbtenice v 2 projekcijah:
Izražena “S”asta deviacija.
Na srednjih segmentih so vidne začetne spondilotične spremembe.

Že vnaprej hvala za vaš odgovor in lepo pozdravljeni.

Pozdravljeni,

bolečine med lopaticami najpogosteje izvirajo iz težav v spodnjem delu vratnega dela hrbtenice. Intevebralna hondroza C6-C7 pa je najpogostejša indikacija za težave, ki jih opisujete. Lahko gre za dedno značilnost, ki obstaja že iz otroštva, a šele sedaj povzroča opazne težave.

Priporočil bi vam pregled v eni izmed naših ordinacij, saj imamo pri zdravljenju tovrstnih indikacij zelo dobre rezultate. V kolikor se odločite, prinesite s seboj tudi vse izvide in slike.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni

Tudi jaz bi vas prosila za vaše mnenje. Stara sem 46 let in že več kot dva meseca imam močne bolečine pod desno lopatico,v desni rami vse do komolca,občasno mi mrtvi roka vse do prstov,bolečine so močnejše v mirovanju in ponoči,gibljivost ni omejena.Zdravnica mi je predpisala Naklofen duo,ki ni imel učinka in me poslala na RTG slikanje rame in vratne hrbtenice in izvid je pokazal vakuum fenomen v področju glenohumeralnega sklepa desne rame,vratne hrbtenice pa znižan intervertebralni prostor C6-C7- i.v. osteohondroza,v omenjenem nivoju je vidna zmerna spondiloza.zelo bom vesela vašega mnenja,predvsem o tem,če bi mi manualna medicina lahko pomagala,da se znebim bolečin.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav Sandra

Pozdravljeni,

najverjetneje je glavni vzrok vaših težav zmanjšanje medvretenčnega prostora na nivoju C6-C7 oziroma t.i. cerikobrahialgija. Pri tem gre posledično za draženje korenine živa C7, kar povzroča selitev težav v roko.

Zdravljenje z manualno medicino je pri tovrstnih indikacijah zelo uspešno. Vabim vas na pregled v eno izmed naših ordinacij, s seboj prinesite vse izvide in slike.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close