rtg.slikanje pljuč
Spoštovani forumovci!
Spet imam eno vprašanje in najlažje se obrnem na vas. Operirana sem bila meseca junija maligni melanom in tudi bezgavke, ker so bile pozitivne. Decembra meseca mi je bil narejen rtg pljuč. Takrat v projekciji opisujejo zgostitev, ki je lahko superprojekcija, priporočajo pa rtg slikanje čez nekaj časa. Ker je minilo šele mesec dni od slikanja, se zdravnik onkolog za ponovno slikanje ne odloči.
Zanima me, kaj pomeni ta izvid rtg slikanja.
Hvala in kastrolco zdravja vam želi Zara
Ne odgovarjam na vprašanje sprašujem pa nekaj.
Očetu bodo odstranili bezgavke (rak maligni melanom) ne vem še izvida ali so pozitivne ali negtivne (včeraj bil na onkološklem)
V primeru da so pozitivne kako hitro ga bodo operirali in katere bezgavke odstranijo?. Kakšna je prognoza ?
Sprašujem po vaših izkušnjah.
Za odgovor lepa hvala.
Draga sabina,
neposrednih izkušenj z zdravljenjem malignega melanoma nimam. O tej bolezni smo že ogromno pisali, nekaj je tudi izkušenj bolnikov, zato vam priporočam, da s pomočjo iskalnika pobrskate po forumu. Verjetno veste, da gre za bolezen, kjer se razmeroma zgodaj pojavijo zasevki ali metastaze in je ravno zato nevarna. Za popolno oceno stanja pri očetu pa boste seveda morali počakati na izvid. Za napoved bolesni je pomembna debelina plasti kože, ki jo je zajel tumor (Breslow). Kirurško zdravljenje predstavlja odstranitev tumorja, ni pa povsem jasno, ali se napoved spremeni, če odstranimo tudi področne bezgavke v primeru, da so pozitivne.
Medtem vsekakor preberite moj prispevek o soočanju z rakom in zbiranju informacij:
Lepo vas pozdravljam,
Irena