Najdi forum

RTG – prosim za pomoč pri razlagi

Spoštovani

Čakam še na MRI hrbtenice, ledveni del.
Bolečine pa so praktično že na meji neznosnega. Z njimi se spopadam že vse življenje.
Poslali so me na RTG in napisali tole.
Je sploh možno, da me ob tako malo zapisanem izvidu tako boli?
Imam tudi težave z levo nogo, že dolgo. Sedaj je nastala težava, da postopoma mrtvinči tudi desna, kar me ovira pri vožnji in hoji. Padem iz nič na ravnem.
Sicer čakam na MRI, pa vendar kakšna beseda bi bila dobrodošla, kakšna vzpodbudna, da ni nič hudega in je le v moji glavi.

RTG LUMBOSAKRALNE HRBTENICE
Zavrti sta ante- in retrofleksija.
Anterolisteza 1. st. na L/S že v srednjem položaju.
Do dodatnih pomikov ali angulacij med korpusi vretenc ne pride.

Spoštovani,

izvid RTG lumbalne hrbtenice je v vašem primeru resnično skopo zapisan. Opisana je zgolj zmanjšana gibljivost in nepravilna ukrivljenost hrbtenice, kar verjetno kaže na akutno stanje (bolečine). Sprememb izvid ne opisuje.
Upam, da bi izvid MRI podal več informacij.
Morda pa so določene spremembe na slikah, pa jih izvid ne opisuje. Prav tako bi lahko s kliničnim pregledom ugotovili cono izvora vaših težav. Glede na to, da imate težave, ki jih v večini primerov s tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo, priporočam, da se naročite na pregled v eni izmed naših ordinacij, s seboj pa prinesete tudi slike, ki ste jih prejeli na CD-ju: https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close