Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni RTG pljuč, strah pred rakom

RTG pljuč, strah pred rakom

Pozdravljeni,
stara sem 39 let. Osebna zdravnica me je zaradi težjega dihanja, za katerega sem sprva mislila, da je tesnoba, in splošnega slabšega počutja napotila na RTG pljuč. Izvid je sledeč: Fc sinusa sta prosta, preponi gladki, infiltrat v levem sp. pljučnem režnju, anterobazalni segment-pljučnica, srce primerno veliko in dobro tonizirano, okostje v mejah normale.
Krvne izvide imam bp, vendar pa, ko berem po internetu, me je strah, da imam raka. Kaj točno je infiltrat v pljučih in ali je možno, da je kaj hujšega, kljub temu, da so izvidi ok? Da imam pljučnico, mi je sumlljivo, ker razen oteženega dihanja in občasne oslabelosti nog in rok, nimam drugi znakov, npr. temperature ali kašljanja. Kolikšna je možnost, da je zadeva resna?

Vnaprej hvala za odgovor,
prestrašena Polona.

Infiltrat je nekaj, česar v pljučih ne sme biti. Na rentgenski sliki se vidi zasenčenje. Lahko je pljučnica, lahko je rak, lahko je kaj tretjega. Šla boste nazaj do zdravnika in bosta razčistila, kaj bi bil razlog tega infiltrata.
LP
MK

Hvala za odgovor, čeprav me je na novo prestrašil … Ali je možna pljučnica, kljub temu, da nimam tipičnih znakov? A kateto preiskavo (MR ali CT) bi šli vi na mojem mestu, da bi se prepričali, ali je vse ok?

Dober dan,
če je na rentgenski sliki pljuč infiltrat, za katerega ne vemo, ali je res, ali ni res, oziroma kadar iz ostalih podatkov ne vemo, kaj bi bil razlog, potem je naslednja preiskava CT pljuč.
LP
MK

Prosim za pojasnitev izvida ct pljuč – dva tanka fibrozna trakca levo anterobazalno. Kaj to pomeni za moje zdravje? Hvala.

Dva tanka fibrozna tračka pomenita brazgotino bo nekoč preboleli okužbi. Nič pomembnega.

LP

New Report

Close