Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Rtg pljuc, ovalna zgostitev?!

Rtg pljuc, ovalna zgostitev?!

Pozdravljeni!

Zaradi zadihanosti sem sla na rtg pljuc.

Izvid je sledec; v hilusih in mediastinumu ni videti posebnosti.Plevralnega izliva ni.Levo centralno je 16mm ovalna zgostitev- bezgavka?, lezija?Na rtg iz leta 2022 tega ni bilo.

Zdaj moram k pulmologu.Zelo me je strah, da je to rak.

Lepo vas prosim, ce mi lahko razlozite kaj pomeni ta izvid?Hvala,lp.

Prijavite se na Golnik v ambulanto za pljučne infiltrate. Najprej bodo še enkrat pogledali obe sliki, izkušen pljučni radiolog stvari večkrat interpretira drugače. Ja, tudi pljučni rak na rentgenski sliki tako izgleda.

LP

MK

Pozdravljeni,

najlepsa vam hvala za odgovor.Priporocili ste mi Golnik, jaz sem se pa ze narocila na prvi pulmoloski pregled in sicer “Objem Zdravja””. Kaj mislite, da sem naredila napako, ket nisem izbrala Golnik? Zdravnica mi je priporocala Polikliniko a je dolga cakalna doba.

Zdaj sem se bolj v strahu, ker ste mi povedali, da je to lahko rak.

Prosim povejte mi se nekaj, ali je 16mm že velika tvorba?Kaj pa pomeni bezgavka, zakaj bi lahko bila povecana? Kaj pa bi lahko se bila ta zgostitev razen raka?Sem namrec obupana.

Hvala za odgovor in lep dan se naprej!

Dober dan,

Iti je treba tja, kjer je tehnologija za rešitev problema. Slike mora pogledati za pljuča specializiran rentgenolog, treba bo narediti CT, verjetno tudi biopsijo te spremembe. Napotnica mora biti Zelo hitro, naročiti se je treba v ambulanto za pljučne infiltrate.

LP

MK

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close