Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni RTG pljuč – levi HILUS deluje voluminozno

RTG pljuč – levi HILUS deluje voluminozno

Pozdravljeni,

 

pred 3 tedni sem imel virusno obolenje (vročina, kašelj). Dobil antibiotik ter Alvesco in Mömmox. Kašelj se je zmanjšal vendar sedaj vsakič ko zakašljam me v prsem košu zelo zaboli. Zaradi preventive sem odšel na RTG slikanje pljuč. Sem kadilec (cca 6-7 cigaret na dan).

Včeraj sem dobil izvid kateri je pokazal (citiram):

“Pljuča so dobro razpeta. Pljucni intersticij je primeren.

V pljucih akutnih infiltratov ali okroglih zgostitev ni.

Srce ni povecano. Hilusa sta žilna vendar levi deluje voluminozno, dodatna patomorfologijo? Prosim za slikovna spremljanja.

Zgornji mediastinum ni razširjen.

Plevralnega izliva ni.

Poudarjena kifoza in zacetna torakalna spondiloza.”

Nevem kaj si naj razlagam da je levi hilus voluminozen in da je potrebna dodatna patomorfologija? Ali me mora skrbeti zaradi tega ?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

R

Ne vem, kaj naj rečem. Rentgenolog namiguje, da se ne more odločiti, ali mu slika deluje normalno ali ne. Slika je lahko normalna, lahko so še povečane bezgavke po okužbi, lahko je tumor…. Tako sliko je primerno pokazati izkušenemu radiologu, ki se ukvarja s pljuči. Recimo, da se naročite v ambulanti za pljučne infiltrate na Kliniki Golnik. Druga možnost je čez mesec dni ponoviti slikanje in isti radiolog obe sliki primerja. Tretja možnost je  narediti CT pljuč, da se vidi, ali je bilo na prvi sliki kaj nenormalnega videti.

LP

MK

 

New Report

Close