Najdi forum

rtg pljuč

Pozdravljeni
Sem onkološki bolnik že dobra 3 leta po subtotalni operaciji žeodca
Redno hodim na kontrole in na srečo je do sedaj bilo vse uredu.
Ravnokar sem opravi kontrolno slikanje pljuč, na katerem izvidu piše :
Brez svežih infiltratov,oba sinusa in diafragmi bp. Srčna silhueta in aorta bp.Traheja primernlumna in poteka Na stranski sliki ne vidim patoloških sprememb v pljučih, PLEVRODIAFRAGMALNA ZARASLINA NA LEVI STRANI, ni znakov plevralnega izliva.
Prosim za dodatno razlago, ali ta plevmodiafragmalna displazija lahko pomeni da bi to bila lahko kakšna metastaza odnosno napredovanje primarnega raka.
Hvala za dragocen odgovor

Spoštovani,
to pomeni, da je nekoč ob kakšni okužbi nastala brazgotina na rebrni mreni. Nič pomembnega. To ni nič v zvezi z rakom.
Lep pozdrav
mk

Ma ne morem verjet , da ste mi tako hitro in prijazno odgovorili, si bom zapomnil vaše cenjeno ime , hvala ponovno.
Pregled na onkološkem inštitutu imam v mesecu novembru, do takrat bom se šel še enkrat slikat, za vsak slučaj, poleg izvidov trebušne votline in gastroskopije ki jih moram prinesti s seboj
Alarmiral sem se samo zato ker na začetku lanskega leta na izvidu ni bilo tega omenjeno sicer sem ga opravljal na drugi ustanovi mogoče lajično razmišljano tudi aparati si niso enaki
Hvala ponovno

a,ja star pa sem 43 let zbolel za adenokarcinom pa pri 39 letih
Lep pozdrav

Ni poanta v različnih aparatih, ampak v različnem odčitavanju. Nekateri rečejo, da je slika v okviru normalnega, drugi pa opišejo normalne variante. V indikacijai, zaradi katere se vi slikate, je edino razumno, da radiolog novo sliko primerja s prejšnjimi in napiše le, če se je kaj spremenilo.
LP
MK

New Report

Close