RTG LEDVENEGA DELA HRBTENICE
Že dlje časa(cc2) me boli ledveni del hrbtenice in to tako da težko sedim vstanem,nagib v levo stran me močno boli, bolečina pa se tudi nadaljuje po levi nogi do kolena in vse do pete,kar mi ponoči dela težave saj mi nogo mrtviči..
Jemljem tablete naklofen duo,bolečina ne izgine ampak jo samo ublaži.Brez tablet ni niti dneva.
Zelo močne bolečine pa so se pojavile januarja saj nisem mogla hoditi,za terapijo pa sem dobila 15blokad.Tako smo preživeli polovice februarja sedaj pa je marec- bolečine spet na udaru kod prej..Zdravnik me pošlje na RTG LEDVENEGA DELA HRBTENICE
IZVID
Povdarjena lumbalna lordoza
Začetne spondilotične spremembe na vseh lumbalnih segmentih.
Degeneracija i.v.diskusa med L-5 in S-1 (hondroza) z artrozo pripadajočih malih i.v.sklepov.
Lepo prosim bolj po domače,ker ne razumem izvida.
Pri vas je zaradi obrabe hrustanca in zmanjšanja medvretenčnega prostora prišlo zaradi preobremenitev do artroze medvretenčnih sklepov, kar skupaj imanjujemo spondilotične spremembe.
Z blokado se začasno lahko zmanjša ali celo odpravi bolečine, vendar pa s tem ne vplivamo na vzrok teh simptomov. Potrebno je pristopiti k zdravljenju vzroka bolečin, manualna terapija je v tem primeru zelo učinkovita.
Lep pozdrav,