RTG L/S HRBTENICE V 2 PRJEKCIJAH
Imam ze dalj casa probleme z hrbtenico in sedaj sem se odlocil za slikanje
Bolocine so predvsem iz kriza, cez zadnjico, po stegnu in do kolena, sedaj pa tudi to glezna.
Izvid je sledci (najnovejši 30.8.2010) :
Zgornja terminalna plošča TH 12 anteriorno izgleda nekoliko vtisnjena, sam korpus je znižan za približno 1/5. V nivoju TH 11 – TH 12 je vidna I.V. chondoza, ki je nekoliko manj izrazita tudi na nivoju TH 12- L 1.
V predelu L2 in L3 so vidne schmorlove hernije.
Kja vse to pomeni ? Bolečine v spodnjem delu hrbta in v zadnjici so stalno, Gibam se veliko, telovadmin, hoja v hribe, itd. Je pa res, da sem veliko časa v avtu. Ko so bolečine neznosne, grem do svoje zdravnice, ki me nafila z protibolečinskimi enekacijami, ki dejansko omilijo bolečine.
Kaj naj storim, da se bodo zadeve izboljsale ? Pred kake pol leta sem bil tudi pri kiropraktiku Doktor Kirov se mi zdi, obiskal sem ga 2 x, terapija je bila sledeca, akupunktura, vitaminska B enekcija, raztezovanje in pa nekaj njegovih prijemov. Malo je pomagalo, vendar za kratek čas. Hodil bi še naprej k njemu, vendar pa nisem tako finančno močan, da bi za vsak obisk plačač c.c.70 EUR.
Ali za moj problem obstaja kaka trajna rešitev ?
Hvala za odgovor !
Sebastjan
Na osnovi izvida sklepam, da ste hrbtenico precej obremenjevali ali s športom ali pri delu. Bolečine, ki jih navajate niso povezane s spremembami hrbtenice, ki jih navaja izvid.
Težave verjetno izhajajo iz spodnjega ledveno-križnega dela hrbtenice, najbolj verjetno gre za obrabo v segmentu L5-S1.
Oglasite se s slikami in izvidom, mislim, da vam lahko pomagamo.
Lep pozdrav,