Najdi forum

Spoštovani!
Na vas se obračam s prošnjo in upanjem na odgovor in sicer; imam težave z levim kolenom in kolkom, imam konstantne bolečine, ki si jih lajšam z naklofenom vendar neuspešno.Opravila sem rtg kolena in kolka, radiolog mi je napisal sledeče diagnoze.
RTG Kolena-
Tibiofemoralni sklepni špranji sta zoženi v medialnem delu
patelofemoralna sklepa nista zožena
kalc.patelarni entezitis levo
spremembe odgovarjajo obojestranski zmerni gonatrozi

RTG Kolka
Morfologija acetabuluma in glavice femurja ni spremenjena
sklepni špranji kolkov sta ohranjeni
Obojestranski klacinantni trohanterični entezitis

Prosila bi vas za kratko in jedrnato obrazložitev moje diagnoze, ležeči zdravnik mi priporoča izogibanje klečanja, hoje po stopnicah, hoja v navkreber, čim manj hoje po trdnih podlagah.. Star sem 71 let, vitalna, aktivna, zdrava,tablet ne jemljem razen naklofena, Zahvaljujem se vam za odgovor in vam želim veliko uspešnih posegov in zdravljenj.

LP Greta

Spoštovana,

pri kolenih gre za obrabo v notranjih delih, pri kolkih pa za nabiranje kalcija v predelu velikih obrtcev (kostni izboklini na začetnem zunanjem delu stegnenic). Predvsem priporočam izogibanje sunkovitim obremenitvam (hoja navzdol) in prenašanju bremen (tudi morebitne prekomerne telesne teže).

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

BIL SEM NA RTG LEVEGA KOLENA.DOBIL SE IZVID.ZMERNO ZOŽENA MEDIALNA SKLEPNA ŠPRANJA IN ZAČETNE ROBNE PRIOSTRITVE.DEGERATIVNO PRIOSTRENA TUDI INTERKONDILARNA TUBERKLA LEVE TIBIJE.ZAČETNA FEMOROPATELARNA ARTROZA.CCA.2X1 CM VELIKA OSIFIKACIJA PRETIBIALNO OB TUBEROSITAS TIBIAE(VERJETNO LIGAMENTUM PATELAE).KAJ POMENITA IZVID.ZA ODGOVOR SE ZAHVALJJEM.LP

Spoštovani,

izvid govori za obrabo levega kolena v sprednjem in notranjem delu. Zdravljenje je odvisno predvsem od Vaših težav in od ugotovitev kliničnega pregleda.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Prosim za obrazložitev rtg izvida
Sklepni špranji kolka sta ohranjeni
Morfologija acetabulov in glavic femurjev ni spremenjena.
Obojestranksi kalcinantni trohanterični entezitis.
Poudarjena je lumbalna londroza, težiščnica hrbtenice je pomaknjena naprej. višine korpusov vretenc in i.v. prostsorov so ohranjene.
artroza malih sklepov L5-S1.
Vsak dan prehodim hitre hojecca 8 km. ali lahko to delam še naprej.
hHvala za odgovor in lep dan.

Spoštovani,

v izvidu navajajo okvaro narastišč mišic na velika obrtca (trohantra) obeh stegnenic z odlaganjem kalcija ter okvaro malih sklepov med 5. ledvenim vretencem in križnico.

Pred morebitnim nadaljevanjem športnih obremenitev priporočam še klinični in morebiti tudi ultrazvočni pregled bolečih predelov. Oboje lahko opravite tudi pri nas.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

New Report

Close