RTG izvid
Spoštovani,
lani julija sem imela prometno nezgodo, na prehodu za pešce me je zbil avto, desno bočno v predel stegnenice.
Po takrat opravljenem RTG slikanju hrbtenice, medenice s kolki in desnega kolena ni bilo videti nobenega zloma, torej samo močne udarnine.
Opravila sem tri sklope FTH z vajami in protibolečinsko terapijo.
Sedaj po kontrolnem pregledu in vztrajanju bolečin v predelu križa in desnega kolka sem bila napotena na MRI ledvene hrbtenice in RTG medenice.
Prilagam izvid, zanima me vaše mnenje in ali so bolečine v desnem kolku lahko posledica omenjene nezgode?
Pozdravljeni,
v izvidu navajajo od nepravilnosti: blage obrabne spremembe (majhne kostne izrastke) v zgornjih delih obeh kolčnih sklepov, blago izbočena prehoda glave v vrat stegnenic, blago slabo razvitost obeh kolčnih sklepov in naplastitve ob začetnih zunanjih delih stegnenic ter v predelu obeh črevnic (najverjetneje posledice okvar prirastišč kit na teh mestih). Navedene spremembe z veliko verjetnostjo ne morejo biti posledica nezgode.
Če bolečine izvirajo iz kolčnih sklepov (to je mogoče ugotoviti le s kliničnim pregledom), priporočam opraviti MR artrografijo bolečega kolčnega sklepa (slikanje z magnetno resonanco, s predhodno vbrizganim kontrastom v sklep).