rtg hrbtenice
Prej sem pozabila omeniti, da sem bila tudi na RTG hrbtenice.
Izvid je bil tak, rtg vratne in torakalne hrbtenice v ap in stranski projekciji:
vratne hrbtenica: primerna višina iv. prostorov. normalna struktura skeleta.
torakalna hrbtenica: skleroza v predelu terminalnih plošč, ventrolateralne naplastitve na korpusih torakalnih vretenc.
Rekli mi so, da je to čist normalno. Zato upam, da MR vratu pokaže kaj. Ali pa CT glave.
Težave so verjetno v vratnem delu hrbtenice verjeto segment C4-C5, kar bo verjetno pokazala tudi MR. Če je čakalna doba za MR dolga, lahko pridete k nam tudi le z Rtg. posnetki, na osnovi primerjave s klinično sliko (rentgenolog namreč ni imel te možnosti) bomo verjetno lahko ugotovili kaj več. kot je napisano na izvidu in tudi, kako vam lahko pomagamo.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Za MR sem kar hitro dobila datum. Imam jo čez dva tedna. Čakam še na datum za CT glave.
Zadnje dni čutim tudi da imam neznosne bolečine v levem delu glave. Poka mi tudi čeljust.
Sploh več ne vem, kaj me točno vse boli, ker me vse boli. Pa pritisk v glavi imam tudi neznosen.
Ne vem več, kaj naj delam, ker so bolečine neznosne iz dneva v dan.
Lep pozdrav.
Lepo pozdravljeni lepo bi prosila za razlago izvida naredila sem že veliko preiskav zdaj pa me še čakata EMG ,Rtg sklepov,Obojestransko lumboishialgijo,bolj izraženo levo ob ugotovljenenih degerativne spremembe na ledvenem delu hrbtenice z manjšimi protruzijami diskusov na nivoju L2/L3 in L4/L5 .Ugotovljeno tudi začetno obolenje hrbteničnih sklepov ,možnost obolenja sakroiliakalnih sklepov Senzibiliteta;navaja senzibilizetni izpad v dermatomu L5/S1 levo Dg:Lumboischialgia bill.praec.sin Laesio radicularis L5/S1 sin laev Sacroileitis bill.susp. lepo prosim za razlago hvala in kako se zdravi ,hvala 🙂
Degenerativne spremembe. opažene na slikah, so verjetno primerne vaši starosti.
Izvid ima pravzaprav dve mnenji:
1. Lumboishialgija
2. Sakroileitis, povezan z vnetjem sklepa med križem in medenično kostjo
Po moji oceni gre prej za sakroileitis kot lumboishilagijo, moral bi slike primerjati s klinično sliko.
Lahko gre tudi za prisotnost obeh, vendar bi bilo v tem primeru potrebno ugotoviti, katera diagnoza je prevladujoča, da se na tej osnovi določi način zdravljenja.
kakorkoli, ali gre za eno ali drugo diagnozo, v vsakem primeru vam z manualno medicino lahko pomagamo, zato svetujem, da se oglasite v naši ordinaciji.
Lep pozdrav,