RTG GLAVE, OBNOSNIH VOTLIN IN CH
Pozdravljeni.
Že več kot mesec dni imam hude glavobole nad tilnikom, na moji levi strani, ki so ostre bolečine in v predelu čela, kjer so bolečine bolj tope. Opravila sem rentgensko slikanje, danes pa sem bila še na CT-ju in čakam izvide. Jemljem Zaldiar in ne zdržim, da ga ne bi jemala vsaj 3x dnevno. Stara sem 42 let. Vsi v okolici me odpravljajo s tem, da je to posledica stresa, saj se je moj sim zadnji dve leti zdravil zaradi malignega možganskega tumorja, vendar menim, da sem dovolj neobčutljiva za bolečino in da bi v tem primeru, če bi bil kriv le stres, bolečine vsaj za en dan od 25.8. do danes prenehale. Bolečine sicer niso vedno enako močne, toda ni ga trenutka, ko ne bi bile prisotne. Včasih so prav nevzdržne, da se mi ulijejo solze.
Dobila sem tudi izvide, pa me zanima, ali mislite, da so laho bolečine posledica navedenih sprememb. Osebno menim, da gre tukaj le za degenerativne spremembe in potemtakem ne bi smele biti take bolečine. Zanima me vaše mnenje.
Izvid:
Na posnetku glave v dveh projekcijah na prikazanih kostnih delih patoloških, oziroma travmatskih sprememb ni videti.
Na profilnem posnetku so vidne kalcinacije v področju glandule tienalis.
Na posnetku obnosnih votlin sta oba frontalna sinusa videti delno hipolpastična. Drugih patoloških sprememb na posnetku obnosnih votlin ni videti.
Na CH se diskretno nakazuje začetno poudarjena fiziološka lordoza. Zožen je i.v. prostor med vretencema C5-C6. Vidna je začetna ostehondroza. Na AP posnetku so vidni diskretni znaki začetne stranske deformirajoče spondiloze. Vidne so začetne spremembe v področju malega sklepa med vretencema C5-C6 obojestransko (bolj desno).
Hvala vam za vaš čas in odgovor.
Pozdravljeni,
zaznane so obrabne spremembe v vratnem predelu hrbtenice, natančneje v predelu C5-C6, vendar te spremembe ne ustrezajo povsem opisu vaših simptomov, saj gre v vašem primeru med drugim tudi za občutke na obrazu. Vratna hrbtenica namreč praviloma pozvroča težave z vratnim delom, ki se lahko selijo ali v roke ali v glavo, vendar le na področje lasišča. Edina možnost, da težava izvira iz predela vratu bi bilo draženje avtonomnega živčnega pleteža, ki pa navadno ne povzroča bolečinskih občutkov, temveč le manjše motnje.
Sumim na t.i. nevralgijo trigeminusa, zato sta bila v vašem primeru posledično opravljena tudi CT glave in obnosnih votlin, ki pa nista pokazala bistvenih sprememb. Bolečine na obrazu so največkrat povezane namreč s spremembami živcev, ki izjajajo neposredno iz predela lobanje.
Za več informacij bi nujno potrebovali klinično sliko s pregledom v eni od naših ordinacij. Na tej podlagi bi vam lahko bolj natančno svetovali glede nadaljnjega zdravljenja. V kolikor se odločite za pregled, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,