Najdi forum

Najprej lepo pozdravljeni gospod Evdakov.

Hvala lepa za vaš prejšnji odgovor. Splošni zdravnik me je poslal na pregled k nevrologu.Ta je napisal: Elektromiografsko so prisotni znaki zmerne subkronične radikulopatije na nivoju C6 levo.

nato sem šla še na RTG in tam sem dobila slike in izvid:

Izravnana fiz.lordoza CH
Kifotična angulacija C4-C5.
Spondiloza in IV hondroloza C5-C7.

ThH je še v mejah normalnega.

Kaj le to pomeni?????

Ali mi lahko v tem primeru pomagate vsaj olajšati bolečine v vratu in roki ter mravljince. Tablet tadol ne želim več jemati ker se slabo počutim kadar jih vzamem,telovadim vsak dan 2x…razgibavam..pa nič nobenega izboljšanja,res pa je ,da imam izključno sedeče delo..cca 10 ur dnevno.

Najlepša hvala za odgovor. Neja

Pozdravljena Neja,

Vaši izvidi kažejo, da gre za deformacijo vratnega in prsnega dela hrbtenice, najbolj poudarjeno pa je na predelu 4. in 5. vratnega vretenca. Drugi del govori o degenerativni spremembi teles vretenca in medvretenčne ploščice na območju od 5. do 7. vratnega vretenca.
Vsekakor vas vabim k meni na pregled, mislim, da bi lahko dokaj hitro zmanjšala bolečine, da vam ne bi bilo treba jemati tablet.

Lep pozdrav,

Pozdravljeni!

Bil sem na pregledu pri nevrologu zaradi mravlinčenja v nogah. Poslal me je na slikanje MR kjer so dali diagnozo kifotična deformacija na nivoju th12-l1 m402. Dolgo opravljam delo z prisiljeno držo. Ali bi bilo dobro da bi zaprosil za prepoved takega dela?

lP, Gorazd

Pozdravljeni!

Bil sem na pregledu pri nevrologu zaradi mravlinčenja v nogah. Poslal me je na slikanje MR kjer so dali diagnozo kifotična deformacija na nivoju th12-l1 m402. Dolgo opravljam delo z prisiljeno držo. Ali bi bilo dobro da bi zaprosil za prepoved takega dela?

lP, Gorazd

Mravljinčenje v nogah ni nujno posledica deformacije, lahko gre le za slabo prekrvavitev.
Prisiljena drža v vašem primeru gotovo ni dobrodošla, vendar težko svetujem karkoli o vaši prošnji za prepoved takega dela. Delodajalec bi moral sam videti, da določenega dela ne morete opravljati 100% in da bi bil morda učinek vašega dela boljši na delovnem mestu, kjer vas spremembe v hrbtenici ne bi ovirale. Tudi on bi imel nekaj od tega in bi zato moral biti interes.

Lep pozdrav,

Lep pozdrav

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close