Najdi forum

Spoštovani, vljudno prosim za vaše mnenje.
Poslana sem bila na RTG CH in TH.
Izvid CH: IV prostor med C5-C6 je za spoznanje zožen. Na dorzolateralni strani korpusa C5-C6 sta osteofitni priostritvi. Mali sklepi so zmerno sklerozirani, sklerozirani so tudi procesiumcinati.
Zaključek: osteohondrozis C5-C6 spondiloartrozis et umkartozis CH
RTG TH: Na ventiralni in lateralni strani korpusov so vidne osteofitne priostritve
Zaključek:spondilozis TH
Moje težave so: nabijanje srca v desnem ušesu, migrenski in tenzijski glavoboli, bolečine v vratu in zgornjem delu lopatic, mravljinčenje na obrazu in v spodnjih delih rok, pred očmi že par let vidim polno mušic in nitk, pogoste omotice in vrtoglavica. V službo se vozim 25 km na eno stran, v službi sedim pred računalnikom ( gibanje glave ekran – papir). Vožnja in sedenje mi povzročata dnevno skoraj vse zgoraj naštete težave. Stara sem 50 let.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Vsi simptomi, ki jih opisujete v pismu v celoti sovpadajo z rtg. izvidi vaše hrbtenice, torej za vzrok vaših težav ni dvomov. Spremembe na medvretenčnih sklepih in samih vretencih povzročajo motnjo krvnega obtoka v označenih predelih in s tem simptome, ki se pojavljajo.
Simptomi in indikacije spadajo v celoti za obravnavo z manualno medicino.
S seboj seveda prinesite tudi rtg. posnetke, če jih imate.
Nekaj o teh problemih si lahko preberete tudi na:
http://med.over.net/mo-gy/manualna_medicina/clanki2003/slovenski/kompresijske_kapilarne_motnje.php

Lep pozdrav,

Hvala za dogovor. Zanima me še ali se je glede na moje stanje koristno masirati na tistem pravem masažnem stolu z valji ali mi to lahko škoduje??

Hvala in lep pozdrav!

Načeloma vam masaža na masažnem stolu ne bi smela škodovati, če boste upoštevali navodila, ki ste jih ob stolu prejeli in masaže izvajali postopoma.
Ne verjamem pa, da boste s tem rešili vzroke vaših težav.

Lep pozdrav,

Spoštovani!

Potrebovala bi razlago naslednjega izvida:

RTG CH
Nakazuje se začetna destrokonveksna skolioza CH. Fiziološka lordoza je izravnana. Začetno je v dorzalnem delu zožen i.v. prostor med vretencema C3-C4, C4-C5, C6-C7.
Nakazuje se začetna osteohondroza. Vidne so spremembe v področju malega sklepa med vretencema C3-C4 z desne strani, C4-C5 Z LEVE STRANI, C6-C7 obojestransko.

RTG TH
Vidna je začetna sinistrokonveksna skolioza. Viden je kifotični potek proksimalnih in srednjih torakalnih vretenc. Na TH je vidna začetna subhondralna skleroza pokrovnih plošč. I.v. prostori od TH4 do TH8 so začetno zoženi v sprednjem delu. Drugih patoloških sprememb na TH ni videti.

RTG LEVE RAME
Sklepni prostor leve rame je diskretno začetno zožen pod srednjim delom akromiona leve skapule. CV projekciji zgornjega dela glavice levega humerusa se diskretno nakazuje okrogle oblike sklerozacija, velikosti 0,43 cm. Ta spremlja kostno strukturo le te . unsula compacta. Drugih patoloških sprememb na posnetku leve rame ni videti.

Hvala.

Lp

Pozdravljeni,

V vratnem delu hrbtenice je vidna t.i. protibolečinska ukrivljenost, ki zmanjša pritisk na razdražen živec (izravnana lordoza) in obrabne spremembe v spodnjih ploščicah, ki niso kritične. Prav tako je vidna ukrivljenost tudi v prsnem delu, predvidevam, da zaradi sprememb in bolečin v vratnem delu hrbtenice in ramenskem obroči. V levi rami je vidna zožitev sklepnegga prostora in kompaktno kostno tkivo, kar je po vsej verjetnosti posledica stare poškodbe. O samem sklepu manjka nekaj podatkov…lahko bi šlo tudi za atrozo. Prav tako za bolj natančen nasvet manjka opis simptomov.
Predlagam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij, saj bomo s pomočjo klinične slike lahko natančno svetovali glede stanja in možnosti nadaljnjega zdravljenja. S seboj prinesite tudi vse izvide in slike.

http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close