Najdi forum

Rqazlični obroki

Resni razmišljkam o sklenitvi nekegaq dodatnega zavarovanja za dodatek k penziji, vendar sva oba z ženo “prekarca” in nimava rednih dohodkov, ampak projektne. Ja možno prilagoditi višino obroka vsak mesecm glede višino dohodka? Nama bi recimo ustrezalo določitev minimalne in maksimalen vsote..?
LP Kolesar

Pozdravljeni.

Pri dodatnem pokojninskem zavarovanju gre v osnovi za prostovoljno zavarovanje, zato lahko premije plačujete kadar lahko in kolikor lahko. Vedno lahko tudi prenehate s plačevanjem premije.

Edini pogoj, da lahko varčujete za dodatno pokojnino v obliki dodatnega pokojninskega zavarovanja je, da ste vključeni v obvezno pokojninsko zavarovanje pri ZPIZ.

Vplačane premije do višine 5,84 % bruto plače oziroma 24 % prispevkov za obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje, vam tudi znižajo osnovo za plačilo dohodnine.

Pri odločitvi za sklenitev dolgoročnega varčevanja je vsekakor pomembno, da ste seznanjeni z vsemi pomembnimi informacijami o tem, kaj vam zavarovanje prinaša oz. kaj lahko pričakujete. Zato ni odveč, če se pred sklenitvijo tudi osebno oglasite pri izbranem izvajalcu ter zahtevate izdelavo informativnih izračunov.

Za več informacij smo vam seveda na voljo tudi v Modri zavarovalnici.

lep dan vam želim,

Mojca Trkman Modra zavarovalnica, d. d. T: 080 2345 W: www.modra.si E: [email protected]

New Report

Close