Najdi forum

Rože za na okensko polico

Dragi poznavalci in ljubitelji rož!

Ker se bolj slabo spoznam na rože, bi vas prosila za nasvet. Katere rože naj kupim za na okensko polico? Rada bi take, ki lepo in dolgo cvetijo. Okno je obrnjeno tako, da večino dneva vanj sije sonce. Torej bi rabila tako rožico, ki ji direktni sončni žarki ne škodijo.
Imate kakšno idejo? Nasvet? Katere rože pa imate vi na oknih?

Že vnaprej hvala za odgovore in lep pozdrav!

Ali misliš to za noter ali ven? In koliko zahtevne naj bodo rože.

Ha, no vidiš, to sem pa pozabila napisat… Torej, rabim jih za noter, pa vseeno, tudi če so bolj zahtevne (bom pa toliko bolj vesela, če mi bodo lepo rasle).

Sama imam na sončnem oknu ciperus, hibiskus in majhne kaktuse.

Pazit moraš edino, da se listi ne bodo naslanjali na steklo, ker jih lahko ožge. Tudi pozimi.

Rastline, ki jim sonce prija: bugenvileja, abutilon, pelargonija, flamingovec, difenbahije, drobnolisti fikus, praprot, okrasna kopriva…

Ko jih boš kupovala v cvetličarni ali vrtnariji, kar povprašaj prodajalce. Jaz imam najboljše izkušnje v Kaliji (Semenarna na Rudniku).

Jaz osebno imam rajši zelene rože in ne cvetoče. Drevo življenja ima zelo rad sonce, Od cvetočih pa niso nič zahtevne kalanhoje, so zelo lepe in dolgo dolgo časa cvetijo in tudi zelo veliko zrastejo, vendar pazi, da jih boš zelo malo zalivala. Vijolice so tudi vredu in če jim boš v sredini sproti odtrgala listke, ki jih bodo pognale, ne vseh, bo nenehno cvetela.Potem pa pride v poštev še kakšen flamingovec in veš kaj, najbolje je, da si sposodiš knjigo od sobnih rož in odločitev ne bo težka, kajti jaz se sedaj ne spomnim nobene več.
l.p.

New Report

Close