rože
Ne. Ti pripenjam slike obojih.
Sicer pa, priporočam ti zmajeva krila so zelo nezahtevne in razkošne rože, ki jih ne smeš preveč zalivati in gnojiti.So v treh barvah – bela, roza in rdeča. Z njimi praktično bi dela.
Imela sem pa lani 2 saDIKI Bonfire, pa mi niso in niso uspevale – niso cvetele in so le životarile.
Zmajeva Krila:
Bonfire:
V zemljo pred sajenjem tudi jaz pomešam počasi topno gnojilo, potem pa jih v sezoni mogoče gnojim le ene 3x, če mi ostane voda z gnojilom s katerim zalivam ostale rože.
Ker zmajeva krila večinoma rastejo navzgor in v stran, lahko kombiniraš z rastlinami, ki rastejo navzdol, mogoče kakšen svetlozelen sladki krompir(Batata), lahko pa tudi kako drugo strukturno rastlino.
npr.60 cm korito: 1. begonija batata begonija
Na tej sliki so v kombinaciji tudi surfinije
2. bršljinka begonija bršljinka
Dobro rastejo tako na soncu kot v senci, tudi dež jim ne škodi preveč.Lepo delajo tudi v obešankah, kjer jih kombinirajo z zelo različnimi rožami.
Jaz imam podobne zasaditve. Za nizke temperatura je predvsem občutljiva batata, zmajeva krila so manj. Jaz malo preverjam vremenske napovedi in v primeru, da bodo nočne temperature pod 8 stopinj, korita prenesem v hišo.Drugače pa imam korita na balkonu na tleh, ob steni. Upam, da bo v zacetku maja dovol toplo, da jih namestim na stalna mesta.