Rozacea – kream Soolantra
Pozdravljeni!
Že nekaj let imam rozaceo – papulopustularno obliko. Do sedaj sem poizkusila s kremami Skinoren in Rozamet, vendar ni bilo občutnega izboljšanja. S peroralnimi antibiotiki ali Roaccutane-om bi zaenkrat še počakala. Med prebiranjem člankov na pubmedu sem med drugim zasledila tudi uspehe z uporabo ivermektina.
Zdravilo Soolantra (1% krema ivermektina) je po podatkih tega foruma (http://rosacea-support.org/soolantra-availability-across-europe-vastreka-in-italy.html) od marca 2015 na voljo tudi v evropskih državah. Vendar zdravila po mojih podatkih ni mogoče dobiti v Sloveniji (je pa na volj na recept v Italiji, Avstriji in Madžarski).
Mi lahko prosim svetujete, kako bi lahko prišla do zdravila?
Hvala in lep pozdrav
Pozdrav!
Zdravilo še ni registrirano v Sloveniji. Z receptom od kateregakoli zdravnika lahko dobite zdravilo v navedenih državah, oziroma kjer je registrirano.
Seveda samoplačniško.
Lp
Hvala vam za odgovor.
Bila sem pri dermatologinji in ji omenila kremo Soolantra. Rekla je, da je krema na voljo tudi v Slo a da ne vidi smisla v njej in da mi je ne bo predpisala, ker da jaz demodexa zagotovo nimam.
Zdaj razmišljam o vsem skupaj in ni mi jasno – je zdaj ta krema res na voljo pri nas? Ali je derm. rekla to kar tako? Ne vem, bolj razmišljam, bolj čudno mi je.
Pozdrav!
Po mojih informacijah v Sloveniji še ni, ali pa sem jaz slabo informiran, kar pa dvomim, ker farmacevti redno obiskujejo mojo ambulanto.
To mazilo je za poizkusiti, škodljivo ni, o učinkih pa zaenkrat lahko le sklepam iz informacij iz literature, kjer je relativno dobra učinkovitost.
Lp
Pozdravljeni!
Sama sem zdravilo z belim receptom dobila v Italiji, kjer ga prodajajo pod imenom Efacti. Ena tuba vsebuje 15 g in stane 21,78€.
Po dvomesečni uporabi se pri meni rozacija in akne niso izboljšale, je pa koža postala normalno mastna (prej je bila precej suha).
turkey.rose – Ena tuba mi je ostala in ima rok uporabe marec 2017. Če bi jo želela kupiti, mi napiši zasebno sporočilo.
Lep pozdrav