Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Roza sotrpinke 2014, rak dojke…informacije take in drugačne :)

Roza sotrpinke 2014, rak dojke…informacije take in drugačne :)

Nova43 operacija ni huda stvar, sicer sem se je jaz tudi bala, vendar gre 🙂 jaz sem imela v torek operacijo, v petek sem ze sla domov, cez en teden pa ze na morje, s tem da sem imela rekonstrukcijo…. Upajmo da ne bos imela nic terapij, potem je dosti lazje…. Kar pogumno!

Uf jaz sem na bolniški od decembra ( sem s.p. In sem ostala ravno malo prej brez dela, zato sem šla takoj v bolnisko). Jaz sem tudi control freak pa evo sem preživela narkozo in nisem bila odvisna od nobenega. Boli že, ampak ni problema.

Zvrcni me na mail glede koloidnega srebra.

No jaz nisem bila na bolniški niti dneva. Imela sem star dopust in seveda novega. Pa je kar šlo. 5 dni sem bila po operaciji v bolnici pa še to dan več, ker sem imela tako hudo reakcijo na zdravila. Ostala sem še slaba dva tedna doma itak na dopustu 🙂 in to je bilo to. Med kemoterapijami sem bila pa po 4 do 6 dni doma in potem spet v službo.
Tudi jaz sem totalen control freak toda v bolnici se prepustim sestram in zdravnikom.
Bi rekla, da odvisno kaj delaš in kako se počutiš. Je pa res, da ne poznam nikogar, ki bi hodil v službo 🙂

Jera svaka cast res, da si ves cas v sluzbi :), sicer je mogoce za psiho bolje, doma prevec razmislamo 🙁 kako pa so zdravniki odreagirali? Jaz bom kar lepo doma, ker ce grem v sluzbo me ne bodo sparali, imam pa prevec stresno in odgovorno delo za trenutno stanje….. Pa se z lasmi se ukvarjam trenutno najbolj, sam cakam da se zacne, pa se cist dolge imam, kar prelagam to strizenje…. Wtf :/

Kar se las tiče, sem se tudi sama veliko ukvarjala s tem.Pobriti se nisem mogla.Nisem imela poguma.Sem čakala .Malo so izpadale, najbolj zanimivo, ma kaj zanimivo, zame žalostno pa je bilo, da so se mi zbile v eno zbito goščo, kot, da se eno leto nisem počesala.In potem sem si tisti zbiti čopek odstrigla s škarjami.Pa sta se spet naredila dva.In sem strigla, dokler ni bilo že tako čudno, da sem si dala na glavo lasuljo.In ker so vsi rekli, da sem z njo super, sem zdaj že dolgo super…..No, zdaj imam spodaj ene pol centimetrske laske.
Pridno naj rastejo…vsak dan se gledam.

In popolnoma te razumem.Je kar šok, ja…Potem se navadiš.Ker se moraš….saj bo bolje!Bo!

Lasek, a si ti imela dolge lase, joj jaz nimam poguma da bi se pobrila, nevem kako bom prenesla ko bo to zacelo v sopih izpadat 🙁 sej vem da je to v drugem planu, najprej je ozdravitev, samo verjamem da bi blo za psiho zensk 80 % bolje, ce bi ze enkrat znajdli zdravilo, ki ne bi imelo tega ucinka…. Sam pol se pa lasulje ne bi prodajale, tko da…….najprej dojka, pol pa se lasje drek 🙁

Moja služba je lahko totalno stresna ampak je odvisno kako se organiziraš. V bistvu je samo služba in ne moj lajf. Vendar delo rada opravljam ne glede na to, da je tudi odgovorno.
Če bi želela na bolniško me ne bi nihče grdo gledal, tako so bili pa vsi presrečni, ker ni bilo nobene panike.

Mene je moj pobril po prvi kemi. Dolge, skodrane lase. In sem bila kot taboriščnik preden so še tisti kratki izpadli. Jaz osebno sem zaradi tega najbolj traumirala in se skrivala.
Lasulja je rešila stvar, ker je res dobra. Novi pa tudi rastejo. Oktobra bom pa najbrž v službi že z kratko frizuro.

Jera, jaz se se obriti ne upam, sam stejem dneve ko bo zacelo….. Glede sluzbe pac tezko reci glede organizacije, ce je prevec je enostavno prevec in ne gre, ceprav imam delo neizmerno rada, pregoris, tko je blo z mano, pa se tri ure voznje dnevno v sluzbo…..bom pa sigurno potem zacela drugace delat

Ne, Jasnica4, jaz nisem imela dolgih las.Eno srednjo frizuro.Pa niso mi izpadale v šopih, ne.Počasi in počasi posamezno.Kar bile so tam na jopi, pa zjutraj na blazini, ampak to je trajalo kakih 10 dni.Potem so se mi začele vozljati in sem odstrigla čopek na vrhu, pa enega pri strani in tako jih je bilo počasi manj in manj, dokler nisem nekega dne poveznila gor lasuljo, ker bi se že preveč videlo, kaj se dogaja. Tako sem se kar sama strigla s škarjami, kar pa nisem odstrigla, je padlo samo dol.Se nisem nič pobrila.Bila sem pa nekaj časa kar malo žalostna in paf, posebej, kadar sem dala lasuljo dol.Počasi , počasi se sprejmeš in navadiš.
Zdaj se že včasih pošalim, da si bom kupila še eno, z malo daljšimi lasmi in kodri.
In ko se mi ne bo dalo delat frizure, hajd lasuljo na glavo.Saj to je zdaj moderno.poglej Bernardo Jeklin, Svetlano Makarovič ali pa oddajo Znan obraz ima svoj glas.
In takoj si lep brez frizerja…ah, malo šale nikoli ne škoduje..

Mici2014, kako pa si ti? Je opeklina že boljša? Jaz sem bila danes 12-tič in si že dajem zvečer malo hladnih obkladkov….Ta bulš me pa še čaka …

Ne šop iz enega mesta pač, ko sem šla z rokami čez celo glavo je ostalo v rokah celi šop las. Takoj sem se postrigla in mi je bilo žal, da se nisem že prej.

Njah ta moja opeklina je grozna in to se bo celilo se nekaj časa. Moja cimra iz bolnice mi je rekla, da tud ima vse rdece, ampak ne tako hudo kot jaz z hrastami, luscenjem kože in ranami. Probam rane luftat, da pospesim celjenje. Vidim, da ko imam dvignjeno roko in zracim pazduho se mi rana posuši… potem, ko dam dol roko in sem oblecena pa postane spet mokra in iz nje malo teče prozorna tekočina brez vonja..čist malo.

Ko grem spat se vedno vzamem protibolečinsko tableto, da lahko spim. Skratka cele dneve bolj ležim in pocivam…če hodim me boli in skeli. Ma jeba 🙁 ampak se mi zdi, da je vsak dan en majčkeno bolje. E zato pa so toplice šele čez 8 tednov 🙂

Pozdravček vsem skupaj.

Mici, upam, da si bolje.Mislim nate in ti želim, da se ti čimprej izboljša.
Tudi meni se kar nekaj vleče.Kondicija je sicer boljša, mi je pa pri delu padel dol en noht na roki.Majčkeno me je zabolelo, pa zgleda, da je spodaj že zrastel na polovico nov.Tudi drugi čudno štrlijo in jih imam na sumu, da bo še kakšen padel do.Zaščitim jih s flajštrom in dam gor rokavice.Tudi noge me večkrat bolijo.
Včasih imam prav vsega zadosti in sem sama sebi odveč.Vse mi gre na živce.Lasje,ki jih še ni , nohti, ki so čudni, boleče noge, pa še kaj.
Pa to vsakdanje letanje, ki me tudi utrudi…Pa še v teh 14 dneh se mi obeta poslabšanje stanja.Rdeča koža…pa še kaj…
Ah, preveč mislim.Bolje, da grem delat….se vsaj zamotim…lep dan vsem, kolikor se le da!

Aja, Mici, sem že večkrat mislila , pa sem potem pozabila:kaj če bi odprla TEMO 2, ker je že res dolga kača.Saj je lahko isti naslov ….samo nadaljevanje…Lp.

Nadaljevanje http://med.over.net/forum5/read.php?26,9920364%5Bsub%5D%5B/sub%5D

Super, hvala!

New Report

Close