Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Roza sotrpinke 2014, rak dojke…informacije take in drugačne :)

Roza sotrpinke 2014, rak dojke…informacije take in drugačne :)

Hehe lasek no evo naključje. Se vidiva torej v pon.,tor in sredo. Pa super in sem vesela, da si dobro opravila…sedaj bo lažje. Mogoče bo še kakšen dan neudobno, ampak vsaj veš, da bo hitro mimo.

Jana ja super, da si tako super prenesla prvo kemo 🙂

Jaz predlagam, da se dobimo v ponedeljek 15.9. ob 15.30. Mačka ima obsevanje malo pred 15 uro, Lasek ob 17.30 in se dobimo vmes :).

dobro jutro 🙂

danes se odpravljam po nakupih … kakšen strojček mi priporočate za pripravo smoothijev?
rada bi takega, ki mi zmiksa še vso zelenjavo (sem šla na tržnico in kupila dve sadiki kodrolistnatega ohrovta in nekaj radiča in si naredila vrtiček na balkonu ;))
če bom šla brskat po netu, bom spet doktorirala iz blenderjev…. nazadnje sem tako kupovala sušilec in obvladala v nulo, vse kar je bilo takrat na tržišču 🙂
zdaj bi pa raje upoštevala samo vaše nasvete 🙂

hvala v naprej 🙂

ps: na srečanje me žal ne bo…. imam službo.

Jutrooo,

Jaz moram tudi kupit te sadike.

Jaz imam za smutije 600w palični mešalnik brawn (mora imeti moč), že 10 let mi odlično služi in dela smutije……e mogoč je pa to skrivnost mojega mladostnega videza :)….le, da se sedaj dodajam še zelenjavo. Za blender, sokovnik trenutno nimam denarja……važno, da pridno uživam vitamine in minerale v naravni obliki. Če mi bo crknil grem kupit z močjo 800w.

Miksam mehko zelenjavo in peso, vcasih naribam kako korenje in ga dam zraven…samo za korenje eni pravijo, da je kuhan boljsi, drugi pa surov ( gerosnova terapija). Palični mi brez težav zmiksa jabolko, ki ga narezem na manjše kose in tudi suho aronijo. Seveda mora biti dodana še voda.

Drugače pa kupujejo tudi te sokovnike:

http://www.eujuicers.si/si/katalog/sokovniki/gospodinjski/z-enim-vijakom/sokovnik-omega-vrt350-vert-rdece-barve

http://www.eujuicers.si/si/katalog/sokovniki/gospodinjski/sokovniki-z-dvojnim-zobnikom/sokovnik-green-star-elite-juicer

Pri teh grejo vlaknine stran…..vendar jaz sem mnenja, da mora imeti telo tudi vlaknine za dobro prebavo im naravno čiščenje crevesja.

Blender, kjer se zmiksa celoten del rastline mora imeti vsaj 1000w
http://www.vega-shop.si/blender-vita-mix-tnc-5200-bele-barve.html

Ja, 15.popoldne moram še v eno ambulanto, sem že naročena, zgleda , da v zvezi z obsevanjem, pa nič ne vem, kje je.Bom že izvedela…Bom itak popoldne tam, pa se vidimo.

Lasek ambulanta je tam blizu, kjer smo slikali kosti in imeli preiskavo za srce….drugače ti v ponedeljek pokažem, jaz jo imam tudi v ponedeljek in grem po obsevanju. Tam zunaj počakam in me pokliče.

Nova lahko se dobimo tudi drugi teden, če imaš čas popoldne.

Aha, hvala.Mislim, da je tam čisto blizu.Za srce sem šla pa jaz v Dvorec Sela.Edino tam je bilo takrat prosto, zaradi datuma.Mi je uredila Marjetka iz H1, ful prijazna punca.

Mici, jaz sem frej ta ponedeljek (pojutrišnjem) oz. moram biti na onkologiji ob 8.30. Karkoli bodo že pač delali z mano …… Malo me sicer postaja strah… kakor v stilu “zdaj gre pa zares”. Ampak, ni take panike, saj najbrž še ne bodo rezali.

Hvala ti za linke…. sem mislila, da so tile gospodinjski strojčki veeeeliko cenejši. Zdaj si moram mal možgane naštimat na te cene in jih prebavit, potem pa grem v akcijo, ker imam samo en tak mali mikser 🙂
sicer mi zmelje tudi lešnike… morda bi bil pa tudi za zelenjavo za prvo silo 🙂

Skratka lahko nabavis kaj cenejšega, le da ima vsaj 800w, kar je manj je svoh.
Ma lahko se dobimo tudi v ponedeljek, si ti iz Lj.? Tudi ob 15 uri?

Naj te ne bo strah, ti jim kar povprasaj vse kar te zanima in kako bom potekalo.

Mici, ob 16h imam bioenergetika in bi imela tako samo pol ure za čvek…. Ma, lahko pa magari tudi ob 15h, ker bi vas rada spoznala :))))

ja, iz lj. sem 🙂

Lahko tudi potem ob 18 uri, če si itak iz Lj… samo, če je čas 🙂

Ne, žal kasneje nimam časa… saj veš, otroci in vse to…. 🙂

Ja razumem, sej bi bilo vse na kupu dobit umetnost 🙂
Lahko tudi ob 14.00…….vprašanje pride še katera?

Jaz bi se vam z veseljem pridruzila pa imam prvo KT in pol sibam domov, ker itak nevem kaj me caka 🙁 pa se ful mi ta zelodcna kislina nagaja, tko da res nevem kaj bo :/ ah psiha, ze dva meseca in pol je od op. Jaz pa se cincam s to kemo, se nikoli v zivljenju me ni blo tako strah…. Uzivajte punce, se vam v bodoce kaj pridruzim

Mici in ostale drage moje,
koliko čaja pa traja, ko si prvič na onkološkem?

morda bom že dopoldan fertik in potem res ne bi hodila še enkrat v center….

Jasnica4, mene je bilo tudi strah kot hudiča, pa ni bilo potem tako grozno.Tam so vse zelo, zelo, prijazne ženske.Jaz nisem preveč spraševala, včasih več vem, bolj si domišljam…smo si različne, enim pa to pomaga.V glavnem, jaz sem tisti dan in še par dni jedla bolj špartansko …ne vse
In je bilo vse vredu.Nikoli nisem bruhala, sem pa preležala par dni.Drži se, saj bo vse vredu.Jaz sem veliki zajec, pa sem vse dobro preživela, tudi ti boš, boš videla!

Prvič sem bila na OI kakšno uro in pol…se mi zdi, ali pa malo več, sigurno pa ne do popoldneva.

Mici2014, jaz jutri ne bom mogla tako zgodaj, pa tudi potem imam neodložljive opravke…se vidimo!

Nova prvič sem bila kar hitro na vrsti in vprašaj onkologa vse kar te zanima. Ni problema se bomo kdaj drugič dobile, lahko predlagate datum.

Jasnica tudi ti dobro opravi in kupi si ranital proti kislini, meni je pomagal pri naslednjih. Tako, kot sem ti napisala prve dni bo mogoče pestro, potem pa normalno.

Močan objem obema in bom mislila na vaju jutri dopoldne.

Nova43, odlične smoothije dela tudi Nutribullet. Ima nastavek za smoothije in nastavek za oreščke.
Ker ima pulzno delovanje v zelo kratkem času brez segrevanja odlično zmiksa tudi zmrzneno sadje.

http://trgovina.mercator.si/tehnika/gospodinjski-aparati/aparati-za-pripravo-hrane/sekljalniki/sekljalnik-top-shop-nutribullet-704669

V Mercatorju je na cca. dva tedna -20%.

Lp

nh, hvala za nasvet 🙂
ampak, ima moč samo 600w, to pa baje ni dovolj…. saj nisem še nič kupila, ker je ta sprememba prehrane zame res velik zalogaj 🙂

Oj,
meni bo po vsej verjetnosti zneslo in lahko pridem 15. 9.

Ojla

tudi jaz lahko pridem 15.9. na srečanje. Če pa bo dan drug datum, pa tudi pridem, trenutno imam ogromno časa 🙂

New Report

Close