Roza sotrpinke 2014, rak dojke…informacije take in drugačne :)
Pozdravljene 🙂
hvala za vse lepe želje :))
in Mici, vse najboljše za nazaj… če ga pa še nisi imela, pa velja za takrat :))
Jana, zdravilec je v Ljubljani, traja cca eno uro. Jaz sem bila zdaj 2x, z razmakom 3 dni. Naslednjič grem v sredo. V ponedeljek, se pravi jutri, grem pa še nekam…. še k enemu zdravilcu, ki pa zdravi na drugačen način.
Razmišljam, kaj nam je skupnega… kaj povzroča tega raka na dojki? Nezadovoljstvo?
Jaz se imam za srečnega človeka, pozitivnega, moj kozarec je vedno napol poln… ampak, morda je res tako samo nekaj zadnjih let…. Za mano pa je precej let ušivega nesrečnega zakona, polnega solz in brez izhodnega položaja. Za katerega pa sem tudi hvaležna, ker sem zadnja leta zakona začela odkrivati sebe… in ker sem se vzljubila, sem bila dovolj močna, da sem zbrala pogum in se odločila za ločitev. In vztrajala na tej poti, čeprav so mi vsi nasprotovali.
Pa veliko let sem jemala KT (kontr.tabl.:)
Ampak, zakaj ravno jaz?…. vsem sem odpustila… bivšemu možu za vse krivice in ker ne sprejema dolžnosti do svojih otrok , staršem, ker me niso podprli in so mi dali jasno vedet, naj ne računam na njihovo podporo…. skratka, stvari se me ne dotaknejo več že par let… 🙂
Kakšna krivica v službi še vedno špikne… za dve sekundi, potem pa grem dalje…. Zakaj sva torej s tem rakom na “ti”? Zakaj se moje telo ni zmoglo upreti? Naokoli hodim nasmejana in pozitivna… zakaj potem jaz? Izziv, da zmorem premagati tudi to? Ok, ni problem. Itak se mi zdi, da je bil moj zakon neprimerno težje breme.
Tale bulica je res ena malenkost… pa še veliko krajša pot je kot moj zakon :))
Morda mi pač rak “pripada” in je zdaj najidealnejši čas… hehe… device pač analiziramo, a ne Mici? 😉
Dečve, imejte se lepo… jaz čakam mojo najmlajšo, da se zrihta in greva v Arboretum 🙂
Dobro jutro, ravno sem izpod kovtra;)
Zdaj, ko je govora o zdravilcih, sem se spomnila, da imam enega skoraj pri sosedu:)) Je celo zelo priznan in cenjen. Baje učinkovito vzpostavi ravnovesje v telesu. Vse ok, samo v to moraš res verjeti, sicer ne pomaga. in jaz sem med dvomljivci:)
Ja, kontracepcijske tabletke znajo pomagati na poti do raka. Jaz sem jih jemala veliko let. Ampak zagotovo je prisotno še nekaj, kar gre z roko v roki proti diagnozi rak. Super, da si znala odpustiti. To ni kar tako… moje zamere so še kako aktivne in imajo dolgo brado…
Tudi moj zakon ima že dolgo brado.. kmalu bo 30 let, ampak v njem so bile samo solze sreče. Očitno sem imela samo sebe za norca, ker sem mislila, da zdravo živim, če kupujem hrano v specializiranih trgovinah, kjer so eko in bio variante, če jemljem razne dodatke, ki preprečujejo okvare celic, celo varujejo proti raku. Še vsakega odvečnega (kilo)gramčka sem se hitro znebila, da ja ne bi obremenjevala srca, ožilja.. in po možnosti še domačim solila pamet… haha!
Jaz sicer raka ne jemljem kot malenkost, ker poznam preveč primerov izgubljenih bitk z njim. Vzel je tudi nekaj meni ljubih ljudi. Na tihem sem z njim sklenila ‘koalicijsko pogodbo’ .. reform ne manjka;))
Kdo ve, če bo pogodbo podpisal;))
Mirca, kaj pa avtohipnoza?
Tukaj pa ne rabiš verjet, da pomaga… samo odprta moraš biti, da sama ne blokiraš stvari.
Morda je meni lažje, ker vem, da bioenergija obstaja… da so stvari znanstveno dokazane in izmerljive. Da se vedno najprej pokažejo “težave” na naši auri in šele potem na telesu. Da smo vsi sposobni zdravit, samo ne zaupamo si… Nismo pač vsi jasnovidni, nekateri so jasnočutni, jasnotipni…. nekateri pa imamo te moči in skrivnosti preveč skrite nekje spodaj, pod plastmi zmaterializiranega sveta …. Vsak se odkriva v svojem lastnem tempu. Jasno tisti, ki si tega želi in išče odgovore.
Nekaj let nazaj sem imela obdobje, ko sem šla na vsako “ezoterično” predavanje, vsak seminar, ki je vsaj malo dišal po duhovnosti (drugače sem največji krščanski odpadnik), kar nekaj tečajev imam narejenih…. in čeprav sem bila že na začetku odprta za te stvari, sem vseeno dvomila, da se čudeži dogajajo.
No, pa se :)) Čisto preprosto… in sploh niso več čudeži…. ker smo si vse pravzaprav sami priklicali v življenje :))
Vem, da nisem ravno po jusu narejena… ampak, sem si res všeč :))
Hm.. veš, nova, pred dvema letoma sem šla na slikanje aure s Kyrlianovo kamero (ne vem, če sem prav napisala). Po tistih rezultatih mi sto let ne uide;)) Malo kasneje sem si privoščila še amsat računalniško diagnostiko stanja vitalnih organov. Spet vse v najlepšem redu. Ker se bližam 50, sem po nasvetu ginekologinje ‘dala skozi’ še mamografijo. Nasvidenje čez dve leti, so rekli! Čez pet mesecev pa mi je voščila dobro jutro diagnoza rak. Meni se je zdel to čudež.
Načeloma se z vsem, kar si napisala kar strinjam. Na to temo sem veliko prebrala, nikoli pa se nisem udeležila kakšnega dogodka, ker se mi zdi to pranje možganov. Preberem in si ustvarim svoje mnenje, ki se skozi čas tudi spreminja.
Ja, morda pa se odločim za avtohipnozo, kdo ve:))
Jutroooo,
Se moram pohvalit, da sem bila včeraj prvič od aprila spet na hribcku – na Rožniku. In sploh ni bilo težko juhejjjjjjjjj, sam se ta obsevana in potem akcija. Vmes sem nehala hodit v hribe, ker mi je bilo slabo, preveč vroče, nobene volje…itd.nz majhnim začela in bom nadaljevala z večjimi :).
Ja nova device čisto preveč analiziramo, smo preveč čustvene, razumske…njah kaj čmo take smo :). Jaz imam rojstni dan čez tri tedne….mah se ga ne veselim, ker ne maram čestitk….ala veliko zdravja….sej bom šla na dopust in utišala telefon :).
Jaz vem, da je meni to povzročil stres, za vsak drek se sekiram…..posledično sem imela kar nekaj šokov v življenju. Se jezim sama nase, da sem tako občutljiva. Drugače sem bolj energične, vesele narave in znam uzivat in se lepo imet. Kar dosti sem potovala in to me je najbolj napajalo z energijo.
Tudi za mano je že veliko predavanj, veliko prebranih knjig, ja tudi slikanje
aure…itd. Ja verjamem v neko višjo energijo, pa da lahko veliko naredimo z razmislajnjem, se poglobimo sami v sebe, si pomagamo z energijo…..njah vseeno mislim, da ima ta pot nek višji namen. Pač sem sprejela to dejstvo, spremeniti ne morem preteklosti…lahko pa parihodnost.
Jaz imam na srečo okoli sebe veliko pozitivnih zgodb in to so moji idoli.
En lep dan vam želim
http://m.youtube.com/watch?v=btPJPFnesV4
No jaz pa sem bila prejšnji teden prvič letos na morju. Tako zares, kot včasih. Z veliko sonca in plavanja, ki je bilo bolj penzič variante zaradi ekspanderja. Aja pa v izobilju morske hrane in vina 🙂
No in moj dragi je bil malce grob in mi je rekel, da sem z rutko grozna in naj je ne nosim več. Ne morem verjet, da sem se po Umagu sprehajala z dobrim centimetrom las ampak sem mu hvaležna, da mi je pomagal pri samozavesti. Lasuljo bom sicer v službi še kakšen mesec nosila, v prostem času pa ne več. V bistvu sem dojela, da je bilo bolj v moji glavi, ker me na plaži ni nihče buljil. Tudi takrat ne, ko sem si preoblačila moker modrc.
Skratka dobila sem čudovito barvo in začela nositi prečko 🙂
Super si, Jera! Koliko časa po zadnji kemi pa že imaš to lepo pričesko? So ti zrasli enake barve? kaj sivih vmes? Meni še vsi odpadli niso. Tudi trepalnice in obrvi so še ok .. kar upam, da jih vsaj nekaj pa le ostane:)
Ti si imela samo 4 KT, kajne. Mene dve še čakata.. tako gre počasi, kot bi se svet ustavil.
Zadnjo kemo sem imela sredi junija. Dobila sem samo štiri, tako preventivno. Takrat sem imela obrvi čisto zredčene, trepalnice totalna žalost, lasje so pa rastli samo spredaj nad čelom. Če bi jih preštela ene 30. Vse ostalo je bila koža.
Sedaj sem siva, bistveno bolj kot prej. Prej sem se sicer barvala, ker jih je bilo kar nekaj ampak tako posutih po glavi. Zdaj so pa tisti moje barve bolj posuti. Je pa hecno, kako sem si včasih pulila obrvi, sedaj pa skoraj ne. Človek je ful hvaležen, ko začne rast in samo neguješ nič ne puliš in ne strižeš.
V sredini septembra imam kontrolo in bom takrat vprašala s čim se lahko pobarvam. Da bom imela urejeno frizuro, ko grem konec septembra zamenjat ekspander in popraviti oprsje.
Pozdravljene drage dame :))
Včerajšnji obisk pri enem posebnem človeku mi je dal še nekaj novih napotkov za bolj zdravo življenje… Imela sva res dolg pogovor, potem pa mi je pritiskal na točke, ki pospešijo delovanje notranjih organov… posebej ledvic, da se strupi hitreje izločijo iz telesa.
Že drugič sem dobila nasvet “stop sladkorju”, ker nam kisa telo.
Če katero zanima, naj bere dalje, ostale pa – čimveč se smejte in če lahko, uživajte v tehle kapljicah (ker spet dežuje :))
Meni pomaga, da si časovno določim roke in potem mi je kakšno stvar (npr. 2 leti ne smem nutelle) veliko lažje sprejet 🙂
Skratka, kupila si bom nekaj prehrambenih dodatkov:
– Clorela – itak, ne vem, če sem prav napisala – za čiščenje preb. trakta
– spirulina – enako, poleg tega ima še dodane beljakovine
– ječmenova trava – ne v prahu, ampak v tabletah – pozabila sem za kaj je že to, verjetno, ker ima cel kup fajn stvari notri
– zeleni čaj – obvezno! 2 skodelici na dan in še dodatno enako količino vode (poleg tiste, ki jo že itak spijem). Aha, še nekaj, ni vsak zeleni čaj v redu, tisti iz čajnic je v redu.
– bazika – kupi se v sanolaborju ali v lekarni. Vzameš tisto brez laktoze. Pomembna je zato, ker nam bazira telo. Zakisano telo (nč bat, večina izmed nas ga ima) je idealno za vse sorte bolezni…. banane tudi bazirajo, vendar imajo preveč sladkorja in mi jih je odsvetoval. Od sadja mi je priporočil slive, jabolka, hruške (nič eksotičnega sadja), skratka sadje, ki ima v sebi manj sladkorja. Aha, tudi ananas je v redu.
Veliko zelene hrane. Skratka, najpomembnejše pa je, da ustavim vnašanje sladkorja v svoje telo. Nič več meni tako priljubljenih krofov, milke, nutelle, čokoladnih piškotov, na litre sladke smetane z narezanim sadjem…. Nič več suhih marelic in rozin. Saj imam dovolj veliko motivacijo :)))
Za lažji prehod pa sem si že dala dovoljenje, da se kdaj lahko tudi pregrešim. Samo zato, da mi je lažje sprejet vse skupaj. Mislim, da se itak ne bom… ampak, malo lažje mi pa je, da sem še vedno jaz šefica in imam še vedno nadzor :)))
Drage VIPovke, uživajte v sončku :))) sicer je nekje nad oblaki, ampak je pa :))
Hoj,
Nova meni je všeč, da deliš kaj ti svtujejo…čeprav ni nič novega za mene, ker sem že veliko prebrala.
Stop sladkorju, ker slabi imunski sistem.
Ni jaz sem drugace že prej jedla dve leti bazicni prašek in spirulino…tako, da poznam te zadeve.
Sedaj sem tudi vključila zelene smutije…..zraven sadja dodam svezo blitvo, koprive, tudi jecmenovo travo v prahu in sedaj bom dodala še kodrolistni ohrovt.
Vse to ima en skupni imenovalec klorofil.
Na FB je en fant ravno napisal prispevek o tej vrsti ohrovta in evo ga delim njegovo besedili:
Zato vam danes predstavljam moje ”SUPER ŽIVILO” – KODROLISTNI OHROVT ALI KALE.
O pozitivnih učinkih klorofila, ki ga je v listih katerekoli zelene zelenjave temne barve polno, sem že pisal – razstruplja, čisti jetra, obnavlja in gradi celice, izboljšuje cirkulacijo, krepi imunski sistem, dviguje energijo, izboljšuje delovanje jeter, mehurja in ledvic, povečuje število krvnih celic, dovaja magnezij v tkiva, lajša težave zaradi visoke vsebnosti sladkorja v krvi, spodbuja tvorbo mleka pri doječih mamicah, zmanjšuje neprijetne telesne vonjave, izboljšuje prehodnost nosne votline, blaži vnetje grla, blagodejno vpliva na razjede na želodcu, zmanjšuje izločanje sluzi, ugodno vpliva na krčne žile, čisti in krepi črevesje, blaži vnetje pri nekaterih vrstah hepatitisa, pospešuje strjevanje krvi pri hemofiliji, blaži simptome astme, pospešuje celjenje ran, omejuje izcedek iz nosu, blagodejno vpliva na limfne žleze, lajša bolečine pri vnetju hemoroidov, poživlja krvni obtok, blaži bolečine zaradi vnetij, …
Poleg molekul ”zelene krvi” vsebuje kodrolistni ohrovt še veliko vitamina C, vitamina A, vitamina K, vitamine skupine B ter vitamin U (mogoče Urban ). Vsebuje tudi močne antioksidante in ostale snovi, ki ugodno vplivajo na prebavo, delujejo proti raku in pospešujejo detoksifikacijo telesa.
Med vsemi kapusnicami vsebuje kodrolistni ohrovt največ beljakovin, veliko mineralov, predvsem železa, kalija, kalcija in fosforja. V kodrolistnem ohrovtu so vse življenjsko pomembne aminokisline (za katere pravijo, da so samo v mesu..khmmm), zlasti veliko je levcina, izolevcina, lizina, treonina, valina in arginina.
Odličen je za pripravo zelenih smoothijev, uporablja se ga v raznih receptih in je eden najbolj močnih ”nosilcev” klorofila.
Hoj,
A vas kej zebe……mene ful brrrrrrr, hočem sonce 🙂
Sedaj sem pravkar popila moj smuti…..sem šla okoli hiše ih nabrala dve koprivi, tri liste blitve, par listov regrada…..dodala banano, domače maline, laneno olje in malo kefirja ( budwigova dieta)..ter se zmelti lan, proso in chia semena. Super dobro 🙂 in veliko vitaminov in mineralov za dober začetek dneva. Popoldne bo še en smuti s peso, jabolkom in korenjem….vse domače.
Drugače sem pa dobila darilce od tete Pehte :). Ena prijateljica ima na vikendu sosedo, ki je veliko let nazaj tudi imela isto diagnozo in se ukvarja z zelišči. No ta prijazna gospa mi je pripravila in dala prijateljici za mene prah regradove korenine, da bom naredila eno kuro in vsako jutro popila na tešče eno žličko s toplo vodo. Pa dobila sem se eno mešanico čaja. Ta gospa se je odločila takrat, da ne bo jemala zaviralce estrogena in vsako leto naredi kuro iz te regradove korenine. Je super zdrava že par let, brez prehladov in ostalih zimskih tegob.
Sama sem šla prej raziskovat in našla, da korenina krepi imunski sistem, očisti telo strupov…
Samo še 6 obsevanj, koža je potemnela in rahlo rdeča….me ne peče, samo doma komaj čakam, da odstranim modercek. Hladim z hladilno blazinico.
Jutri sva z mačko zmenjeni zraven onkota za pijaco okoli 15 ure….po in pred mojim obsevanjem. Če ima še katera cas, voljo se lahko pridruži. Moj mail [email protected]
Oj,
ja seveda bi z veseljem prišla na srečanje 🙂
Prva kemoterapija je za menoj. Imela sem jo v sredo. Sredo in včeraj sem potem kar malo preležala, čakala kaj bo, pa ni bilo nič posebnega, samo utrujenost. Naslednjo kemoterapijo imam 26.9. Malo bolj pazim na prehrano, za1x poskušam iti vsak dan na malo daljši sprehod, izogibam se stresnim situacijam, veliko berem, pijem veliko vode, uživam smoothije 🙂 Sicer ne vem ali je kaj povezave, ampak zdi se mi, da se mi je po operaciji poslabšal vid. Verjetno ni povezave, ampak res vidim slabše. Sem se že naročila na pregled. Bomo videli kaj bo.
Upam, da se imate lepo, in da se res srečamo 🙂
Ja, ha, ha….Že takrat , ko si mi rekla , da ješ proso in da si tri tedne pred mano,sem začela premišljevati…ampak, sem rekla, tale punca jih ima kakšno leto čez trideset in spet si se mi zdela veliko mlajša, kot si rekla, da si…
Jaz sem bila danes super, ves čas čisto pri miru, tako, da smo bili vsi zadovoljni…
Pa sem doma spet premišljevala…toliko podobnosti, pa prijaznost in živahna komunikacija.Ampak leta mi niso šla skupaj.,…