Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Roza sotrpinke 2014, rak dojke…informacije take in drugačne :)

Roza sotrpinke 2014, rak dojke…informacije take in drugačne :)

Menda ti drugo lahko dvignejo, da sta obe bolj enaki….

Druge mi niso popravili, je pa seveda zdrava malo drugačna kot rekonstruirana. Bom videla kaj bo septembra na pregledu pri plastiku. Prve dni po operaciji je kar hudo. Si nemočen in prvo vstajanje in posedanje ter hoja tudi. Bolečine ti lajšajo zelo uspešno in iz dneva v dan ti boljši. Po parih dneh z navdušenjem šibaš po sobi in hodniku. Že v bolnici telovadiš. Na začetku je hudo, vendar premagaš. Kašljanje je kriza.Sreča je bila, da ni bilo zapletov. Tkivo lahko odmre.. Pri meni je od diagnoze do operacije minilo mesec dni. V tem času sem se bolj kot z operacijo ukvarjala s tem, da hočem živet. Pa kako povedat otrokoma. Še to, besna, huda sem bila zaradi bolezni, Sem ti zdaj vse skupaj malo zmedeno napisala. Ni bilo prehudo, rezultat je pa tudi dober.[/quote]

Hvala za to, ni nič zmedeno :).

Danes sem se spet malo pomirila…..mah kaj bo pa bo.

Mirca hvala za tolažbo, Pika hvala za tvojo zgodbo.

Če se zmeniš s plastikom je tako. Meni bodo v eni zamenjali ekspander za silikon in mi v drugo vstavili manjši kos silikona, da bosta obe kolikor toliko enako izgledali.

Živjo družba,

nekaj časa me ni bilo. Vrnila sem se na onkološkega, ker so se mi šiv čisto vneli. Včeraj so me poslali domov, jutri pa moram na kontrolo, in če ne bo dobro, bom ostala tam. Upam, da uživate 🙂
Mici jaz imam v glavi to, da ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. Verjamem v to in nekako mi uspeva. Tudi sama nimam ugodne situacije glede službe, ampak v tej situaciji sem ugotovila, da je zdravje bolj pomembno. Saj če se ne odprejo vrata, se pa vsaj okno 🙂

Pozdravljene vse s podobnim problemom,

imam znanko v najlepših letih,z enakim bremenom kot me.Diagnoza jo je nepričakovano udarila,kot strela
z jasnega neba.Tako da je za njeno globoko pretreseno dušo potrebovala psihološko pomoč in seveda s
tem povezano terapijo.In ta zna trajat in s tem premostiti marsikaj.

Mogoče je to en namig.
LP

Ojla Jana, sem se že spraševala, kje se skrivaš:))No, sem upala, da nekje uživaš… pa vidim, da ni bilo ravno tako. Neprijetna reč, tole vnetje. Upam, da te vsaj ne boli in povzroča še dodatnih neprijetnosti. Malo počivaj in se pusti pocartati … zvečer pa poglej v nebo! Danes ne bo manjkalo utrinkov, pravijo.
In tudi ne želja, kajne;))

hvala Jana za te tople besede…saj tudi jaz tako gledam, ampak včasih se malo izgubim in se potem spet najdem in grem z optimizmom naprej.

Uf uf to pa ni bilo super in upam, da se ti sivi čim prej zacelijo in vnetje izgine.

Obsevanje poteka normalne…se 20x. V četrtek in petek me je tiscal moderc, pač postaja občutljivo, ampak trenutno kar hitro izgine. Na obsevani strani sem si podlozila z vato, da je bolj udobno in mehko :).

No, tudi jaz ne spim .Zaspala sem okrog polnoči, vstala ob štirih.Ne gre in ne gre.
Hvala, Mici, za Informacijo, o obsevanju, da si bom tudi jaz znala pomagati, ko pridem do tja…
Kaj pa tablete? Te kaj bolijo noge?
Jaz včasih še vedno vzamem Naprosyn, preden grem spat, ker me bolijo roke in noge…
Ostale vse lepo pozdravljam.Z optimizmom naprej!

Lasek kar se tiče keme je vse odzvenelo…le utrujenost se pojavi, če pretiravam. Glede tablet nimam zaenkrat nobenih tezav…nespecnost je pa itak prisotna še nekaj časa…..bolje spim v hldnih dneh.
Sotrpinka mi je glede tablet povedala, da je dobila edino te vročinske navale in jo obliva, začela je jemati tablete par dni pred mano.

Ojla punce,

evo spet lahko rečem: končno doma 🙂 že v nedeljo sem šla nazaj v Ljubljano, ker so se mi šivi vneli, pa samo ležala sem celo soboto in nedeljo, ampak je kar začelo zatekati, rdečeti, ven je začel teči gnoj, itd. Medtem ko je v bolnici, ko sem priklopljena na infuzijo po kateri mi teče zdravilo, vse dobro. Samo da mi zdravilo odklopijo, gre na slabše.Boli me ne, še nisem vzela protibolečinske tablete.

Danes sem se oglasila pri osebni zdravnici. Ona ima že moje izvide. T0N0M0 🙂 ampak kemoterapiji se najverjetneje ne bom izognila :/ zdravnica mi je prebrala, kaj so napisala in pod nadaljnje zdravljenje je bilo napisano 6x kemoterapija, 30 obsevanj in petletno hormonsko zdravljenje. Sicer ji ni bilo ravno jasno zakaj, če je sam kriterij dober, ampak pravi, da mi bodo onkologi najbolje znali razložiti. V četrtek imam pri njih pregled. Zgleda varovalna bezgavka ni bila okej. Tko to je, nobena zgodba ni enaka drugi. Malo upanja sem res imela, da se ognem kemoterapiji 🙂

Mici upam, da si že boljše volje. Jaz sem izvedela, da me bodo na delovnem mestu dali na 4 ure dnevno, ker se je zmanjšal obseg dela. Čeprav se obseg računovodstva, administracije in pravnih zadev ni ravno zmanjšal, zato se mi zdi ta poseg nepravičen. Že sedaj, ko sem imela 8-urni delovnik, sem ponavadi ob ponedeljkih podaljšala, ne vem, kako bom vse to naredila v 4 urah. Jah, pa ne bo narejeno. Nadur ne bo več 🙂 Njihova utemeljitev je bila, da za eno leto, potem pa preidem nazaj na 8-urni delovnik, ampak ne verjamem. Bom začela iskati tudi druge poti.

Drugače pa te vročinske vale o katerih govorite. Sama jih nikoli nisem imela, po operaciji pa me nenehno oblivajo.

Lepo bodite

Jana o.k. sem hvala.

Ne morem verjeti, da so se ti je tako vnela rana.,..upam, da se čim prej zaceli.

Me prav zanima kaj ti bodo povedali v četrtek. Čudno se mi zdi, da imam jaz 25 obsevanj, ti pa 30???
N0 pomeni, da ni bila pozitivna nobena bezgavka.

Ja tudi meni se zdi veliko glede na to, da je vse 0. Hm, bom počakala na četrtek, na razlago.
Če bi se pri operaciji pokazale pozitivne bezgavke, bi verjetno bila pri N kakšna številka?
Mogoče je pa bolj agresivna oblika.

Bo že, se ne bojim, grem naprej v boj 🙂

No na to sem tudi jaz pomislila.. ampak sem vesela, da si vse razčistila in pripravljena na super boj 🙂

Ojla, Jana, me veseli, da si spet z nami:) Predvidevam, da je rak hormonsko odvisen, če imaš tudi zdravljenje s tabletami, kajne. Potem se mi zdi edina možna razlaga ta, da je res zelo visok gradus, pa tudi mitoze in MIB. Ja, N1 bi imela, če bi bila varovalna bezgavka pozitivna.
So ti kaj namignili, kaj je vzrok takega vnetja? Meni se ne sliši fajn.
Sicer pa , Jana, če bo res vse realizirano, kar se ti obeta, potem še doolgo ne boš v službi. Letos zagotovo ne več, razen, če ne boš sama tako hotela. Ampak jaz močno dvomim, da bo res, kar ti je napovedala zdravnica, saj tega strupa pa menda ne talajo kar tako, kar vsaki, če ga le hoče?! Ali pač?

Halo punce,
glede tega vprašanja si pa postavljam zmeraj večje ?..:).Pa tudi glede delitve podatkov se mi zdi vse zamegljeno.Tisti izvidi,ki pridejo domov s pošto so pri meni enkrat rekli da je T1 drugič T2 enkrat GIII,drugič GII.Naslednjič ko se bom predstavila dohtarjam bom malo vprašala.
Nekako se mi zdi ,da nas odpravljajo po tekočem traku.Oprostite za pesimizem ,človek mora res sam nase pazit.
Lep pozdrav vsem

Živjo,

vnetje naj bi bilo posledica okužbe med operacijo. To da sem bila malo sitna in zelo zgodaj zatečnarila pri zdravniku je samo plus. Ne vem kje bi bila drugače danes, če ne bi šla na pregled in bi se okužba razširila v kri.
Tudi sama sem pri vsem malo zmedena, predvsem zato, ker so mi takrat, ko so mi povedali diagnozo, rekli, da je tumor velik 17 mm. To gre v klasifikacijo T1. Sedaj pa T0. Sicer super 🙂 samo, da ne bo jutri spet nekih presenečenj. Se pa res vidi, kako so si naše izkušnje različne 🙂 Po pošti pa ni prišlo še nič. Kar je zanimivo, da moja osebna zdravnica te dokumente ima, meni pa jih še niso poslali.

Jaz večkrat dobim po pošti šele po enem tednu.Od moje internistke.Nazadnje je bila na dopustu in jo je ena druga nadomeščala, pa je prišla pošta že naslednji dan.
Mici je tudi napisala, da izzvenevajo posledice zadnje keme in da jo je zadnja kar izčrpala(ali tako nekako..) Jaz lahko rečem, da je bila ta zadnja zame najlažja.Kako smo si res različni…
Jana, upam, da bo vse vredu .Moramo res tudi same sebe opazovati, drugi tudi kaj spregledajo.

Jaz sem celo dobila eno pošto, ki je bila namenjena po besedilu nekomu drugemo, le zgoraj so bili moji podatki…njah pač napake ni kaj :). Pisalo je, da sem že zaključila s terapijami in ni znakov bolezni, pa ni bila prava dojka :).

Tako dobro mnenje sem imela o vsem in vseh, ki so v povezavi u OI …tele novičke me pa kar malo plašijo.. kaj pa, če se zmotijo in mi dajo kemoterapijo, ki je namenjena kateri drugi? Hmm, bolje ne premišljevati o tem, kajne. No, saj je to bolj za šalo, kot zares;))

Jana, kako si? Je vnetje že preteklost? So te včeraj presenetili s kakšno dobro novičko?

Hooooj

Sem moram malo javiti, ko je nasatala tišina.

Za Mačko vem, da je v bolnici zaradi vročine, mi je danes poslala sms…..držimo pesti za našo borko, da bo vročina kmalu padla in bo vse o.k.

Jana upam, da si ti o.k….da se kmalu kaj javis.

Jaz sem o.k., kakšne noči me daje nespečnost, obsevanje vse o.k., se 15x, 10 jih je za mano. Pri tableta tudi nobenih sprememb. Težave imam edino to, da preveč jem in se redim…pa ne rabim veliko, da grejo kile gor. Grrrrrrr

Laski pa pridno rastejo in se gostijo…se vedno jih je zadaj ogromno, zgoraj pa malo manj…tako, da se še ne upam hoditi brez pokrivala…ampak se malo 🙂 joj pa ful sem siva…groza 🙂

New Report

Close