rotvajlerja napadla
Jože, se strinjam s teboj. Tudi jaz sem gledala ta prispevek in bilo je več kot očitno, da je lastniku močno hudo tako zaradi deklice, kot zaradi kuža. Ampak, kakor si rekel, da psa na drugačen način ne moreš spraviti z dekleta, kaj pa ti preostane drugega? Naj bi stal in gledal kako psa mrcvarita dekle? Podpiram pa sprehajanje psa v urbanih predelih na povodcu. Sama imam Maltežančka, pa med ljudmi ni nikoli brez povodca, čeprav ne predstavlja nikomur nobene grožnje.
Kar se pa plačevanja davkov tiče: že tako plačujemo preveč, samo oglejte si plačilne liste, koliko vam pobere država, vsaka stvar, ki jo kupimo je obdavčena itn. So pa psi že nekaj časa čipirani in na podlagi tega čipa, bi se dalo izslediti lastnika, ki svojega psa ne vozi na cepljenja (in verjetno tudi drugače ne ravna najlepše z njim), ter bi takim izrekali kazni. A ne tako smešno nizke, kakor so pri nas v navadi.
Lep pozdrav, Tjaša.
Ma daj, Jože, si nasedel. Saj ne rečem, da mu je vseeno, ampak če bila psica vsaj približno ustrezno vzgojena, je zagotovo ne bi bilo treba potolči do smrti!!
Tip je pač padel ven; bes, s katerim je potokel lastno psico, pa si zasluži on sam – v obliki aresta. Ampak, kot že rečeno, na žalost smo še daleč od tega!
Zdaj smo pa spet pri debatah (na enem drugem forumu) o “surovih psih”. Kdo je bolj surov – pes, ki je naraven ali človek, ki si omisli takega psa, ne skrbi zanj ustrezno in ga na koncu še potolče do smrti??
Kar se mene tiče- pes je le pes, surov je pa lahko edino človek!
Avtor: Biena
Datum: 12-05-05 14:57
Očitno maš ti bukselj precej večje probleme kot jaz, se pač psov bojim! Očitno si eden takih, ki mislijo, da so najpametnejši in da lahko dajo roko v ogenj za svojega psa (samo potem so pa posledice take, da nedolžna punca nastrada). A ti bi tut jokal pol? Ne, ob tla bi se metal….
Nikjer ni pisalo niti ni lastnik psic trdil, da bi zanju dal roko v ogenj, zato ne krivi psic, ampak lastnika, ker ju ni imel pod nadzorom.
Pa še nekaj: če psica ali več teh sredi noči ali dneva OPOZARJA z renčanjem ne približuj se mi, potem mislim, da bi vsaka zdrava pamet narekovala, da se človek ustavi. Pa ne krivim punce da je kriva, to se vsekakor ne bi smelo zgoditi, ampak ali ni jasno da če je ona tepla psico po glavi, kričala, se otepala, dapes vzame to kot napad na njega? Da ne govorimo o tem, da je punca kljub laježu in malo zamtem renčanju nadaljevala pot proti psicama?
Ok, linčate me, karkoli, jaz vem, da psici nista napadli brez razloga ali pa ker je obma čez noč zrastla kost v možgane.
Adijo pamet!
Lp, Fortuna.
Pa še nekaj: če psica ali več teh sredi noči ali dneva OPOZARJA z renčanjem ne približuj se mi, potem mislim, da bi vsaka zdrava pamet narekovala, da se človek ustavi. Pa ne krivim punce da je kriva, to se vsekakor ne bi smelo zgoditi, ampak ali ni jasno da če je ona tepla psico po glavi, kričala, se otepala, dapes vzame to kot napad na njega? Da ne govorimo o tem, da je punca kljub laježu in malo zamtem renčanju nadaljevala pot proti psicama?
Fortuna, tole je pa malo mimo! Ja, kaj bi pa ti storila, ce bi te zagrabil pes? Bi ga lepo prosila, da te spusti? Jasno, da jo je poskusila odgnati s tem, da jo je tepla po glavi. Ko te nekaj zaboli se nagonsko odzoves tako, da poskusas odstraniti vzrok bolecine!
Ze samo namig, da ima punca kaj pri tem, da sta jo psici pogrizli, mi povzroca slabost. lp
Moje mnenje pa je, da če te napade pes, skušaš odreagirati čim mirneje, ne pa kriliti, se dreti in mahati okoli sebe. Vem, da takrat strah zamegli razum, zato je meni lahko govoriti, pa vendar mislim, da se tudi psi umirijo,če si ti miren. Pes napade, ker se počuti ogroženega, seveda pa je tu še človeški faktor,najpomembnejši, to je vzgoja psa. Ljudje in nihče drug, ni kriv za to, da pes napade. Isto je pri otrocih. Zato pa sem mnenja, da vsak ni primeren za žival, kaj šele otroka.To je to.
Če bi bila pred mano čivava, pinč ali katerikoli drug pes, ki bi me z besnim laježem, potem pa še z renčanjem opozarjala, naj SE NE PRIBLIŽUJEM VEČ, bi obstala, pa ne zato, ker bi se bala čekanov, ampak, ker bi spoštovala pasjo govorico.
Pa še nekaj: če bi mojega otroka ogrizel pes (mojega brata je, in to tetin nemški ovčar, star leto in pol, pa mu je z enim ugrizem razcefral ramo – mišica je kar visela dol, kar je izgledalo BISTVENO huje kot ugrizi, ki sta jih zadala rotija), bi z njim letela na urgenco sto na uro in na fotografiranje ran z vseh strani ne bi niti pomislila.
Strinjam pa se s tistimi, ki menijo, da bi psa lahko imeli samo ljudje, ki dokažejo, da so za družbo tem krasnim bitjem primerni. Tudi s tem, da jih ne dajejo na ketno in ne zapirajo za cele dneve v pesjake (nadzor bi lahko vršila pasja policija). Prav tako pa bi morali biti kaznovani vsi, ki pse izzivajo, kamor sodi tudi brca ali udarec s palico, ko se pes zgolj približa. To, da se nekdo psov boji, še zdaleč ni zadosten razlog, da jih sovraži. Če bi vsi tisti, ki se psov bojijo, energijo usmerili v to, da bi svoj strah ozdravili (tudi s pomočjo strokovnjakov – konec konecv, kaj pa je strah pred psi kaj drugega kot fobija), ne pa da ga usmerjajo v to, v kar velikokrat ga – v teženje in nestrpnost-, bi bilo sožitje verjetno lažje.
Ko sem bila stara malo več kot 5 let me je ugriznil pes od družinskih prijateljev. Nisem krilila, mahala, kričala ampak sem padla po stopnicah, ko sem bila na tleh me je napadel še pes (ovčar)….torej bila sem mirna, pes pa me je napadel iz čistega miru (včasih smo se s tem psom tudi igrali). Obrazložitev je bila da me je hotel pobrati, ker sem padla 🙂 🙂 🙂 ja seveda prijazen kuža. Ugriznil me je iz ljubega miru! Kdo je kriv? Jaz sigurno ne, in če bi se to zgodilo danes bi se verjetno branila, kljub temu da je znano, da je bolje da obstaneš. Lepo vas prosim, jaz bom stala pes me bo pa grizel??? To sem že doživela (u bistvu sem ležala pes pa me je napadel) in hvala lepa še danes imam zaznamovano nogo. Kljub temu sem velika ljubiteljica psov (je pa res da sem imela dolgo časa strah pred velkikimi psi) in vem da pes ni kriv, ampak jaz tudi ne, torej bom naredila vse da se ga ubranim. Je pa dejstvo, da če bi pes že na daleč renčal name, bi se umaknila zelo, zelo daleč v nasprotno smer.
LPK
CE BI, KO BI, JAZ BI,… drage moje damice, bi vas prav rada videla v kakem takem primeru, kako BI, CE BI bla bla bla bla bla. Resnicno. Ja, punca je kriva, ker je drznila iti pes po cesti. UBOGA rottija nista imele izbire, saj se ona ni niti ustavila, UBOGA NERAZUMLJENA ROTTIJA. Aja, nista rottija, ker nimata rodovnika! Hm, UBOGA NERAZUMLJENA MESANCA. Culture clash, kratek stik med dvema vrstama… Jao boze.
Svoboda enega se konca tocno tam, kjer se zacne svoboda drugega. Svoboda teh psov se je koncala tam, kjer se je pricela svoboda punce. In psa sta jo prestopila ter placala z zivljenjem.
Hm, jaz pa nisem nikjer zasledila, da naj bi psa punco z renčanjem prej opozarjala, ampak samo, da sta NAPADLA! To je pa malo drugače, če z lepega en pes skoči vate brez opozorila. Pa tudi, kdo pravi, da bi jo pustila pri miru, če bi se obrnila, saj bi jo potem lahko imela za plen, ki poskuša pobegniti in bi jo spet napadla.
Če pa sta jo opozarjala, ali naj bi celo noč v strahu stala na ulici in čakala, da se bo primajal lastnik in ju odpeljal? Če bi začela vpiti na pomoč, bi pa to psa spet lahko razumela kot agresijo….. in tako naprej…….
V vsakem primeru je edini krivec lastnik psov. Dva agresivna in nevzojena psa nimata kaj iskati spuščena po naselju in pika! In lahko lastnik zdaj še tako joka, kako mu je žal. Sicer pa nič čudnega, da joka, že odškodnine za pol manj hude napade psov so miljonske!
Vidim, da naj bi res najprej lajala nanjo. Še vseeno pa trdim, da je edini krivec lastnik in da psov ne bi smel imeti brez nadzora. Saj ne moremo kar predvidevati, da vsi ljudje vedo, kako morajo ob napadalnem psu reagirati. Sploh je pa lahko biti pameten za druge. Ne verjamem, da bi jaz reagirala kaj drugače, očitno imam tudi premalo v glavi, da bi mirno gledala, kako se dva pobesnela rotvajlerja zaganjata vame…
Jaz sem punco (na posnetku) razumela tako:
Hodila je po cesti, njej naproti pa sta prisla dva rotta, ki sta zacela lajati, ko sta jo zagledala. Ali se je takrat ona ustavila ali ne, mi ni cisto jasno, se mi pa zdi, da je hodila naprej. Prav tako sta se proti njej pomikala oba psa (oz. psici). Ko so bili vstric, sta se ustavili in zarencali nanjo ter se dalje lajali. Ona se ni ustavila, ampak je sla naprej, psici pa za njo nakar jo je ena (tastarejsa) zagrabila. Punca jo je udarila po glavi, takrat pa jo je napadla se druga. Potem je prilaufal lastnik in tamlajsa je pobegnila, starejso je pa s kolom dotolkel do smrti.
čisto prav,da ga je ubil, drugega bi dala uspavati.Zakaj jih imajo,če ne morejo skrbeti za njih.Take velike pse jaz nebi dovolila,da pomolijo nos ven, če nimajo nagobčnika in vrvico. Me zanima,če bi tvojega otroka pogrizli?
saj jih ni izzivala, verjetno so čutili,da se boji in jo zato napadli. Najboljš pa bi bilo, po tvoje, da stoji in čaka da se oni usmilijo in jo spustijo naprej, pa tudi lastnika bi zaprla .