Najdi forum

rotvajlerja napadla

… dijakinjo in jo pogrizla. Čeprav sta jo pred napadom z renčanjem opozarjala, se je dijakinja odločila, da ju ne bo šmirala in bo šla mimo. Lastnik je enega od psov do smrti potolkel s kolom; ko sta umirajočega videla žrtvin oče in sosed, nista ukrepala, pustila sta ga crkavati v jarku. Biser članka v Dnevniku pa je izjava, da, citiram: ‘Odrasli rotvajlci (jaz sicer poznam samo rotvajlerje, za rotvajlce še nisem slišala), ko psihično dozorijo, to je ponavadi po trtjem letu, postanejo svojeglavi, neubogljivi in okolju nevarni.’ Konec citata.

Meni se zdi, da so bolj kot tako imenovani rotvajlci nevarne take izjave (če niso izvzete iz konteksta tistega, kar je kinolg v resnici povedal), ki so stoletja od resnice, kar verjetno (in upam, da tudi bodo) lahko potrdijo lastniki teh čudovitih psov.

Če te pes (katerikoli, lahko tudi čivava) z resnim renčanje opozarja, da se umakni, ti pa še vedno rineš naprej, po moje vsaj delček odgovornosti za napad nosiš tudi sam. Pa ne mislite, da zagovarjam lastnika, o katerem vse pove dejtvo, da je psa pobil do smrti, samo zdi se mi, da če nam pes s svojim vedenjam jasno in glasno nekaj sporoča, je to treba upoštevati. Saj pasja govorica vendarle ni tako zelo zakomplicirana, da se je ne bi dalo naučiti.

Aja, pa jaz nimam ne rotvajlerja in še manj rotvajlca; imam bokserja.

Pa prehitro sem tipkala in se opravičujem za napake: trEtjem, renčanjeM, dejStvo

Samo en komentar imam na tole: “Lastnik je enega od psov do smrti potolkel s kolom; ko sta umirajočega videla žrtvin oče in sosed, nista ukrepala, pustila sta ga crkavati v jarku.”

Če bi tebi otroka pogrizel pes, bi verjetno najprej poskrbel za otroka. Pa naj bo to čivava ali pa roti. In ja tudi jaz poznam rotije, pa dobermane, pa…., ki so zelo prijazni, vodljivi, ubogljivi, …., vendar pa mislim, da je vedenje in obnašanje psa odvisno od same vzgoje.

In ja tudi jaz imam bokserja!

Lep dan in veliko užitkov

Ej, točno tako. Samo scena z umirajočim psom v jarku se je zgodila, ko je bilo dekle že na varnem doma.

Žalostno, da je do tega sploh prišlo! :-(((((

Dva takšna psa spuščat sama je neodgovorno dejanje in za vso nastalo situacijo je kriv izključno lastnik!!!
Pisati,da je dekle kakorkoli krivo za nastalo situacijo je pa bedarija!!!
Bi drugače mislil,če bi videl njene rane!!
Za lastnike teh psov je jasno – nikoli puščati brez nadzora, obvezen nagobčnik…..in jaz bi rekla,da obvezno bodoče lastnike seznanit pred nakupom, kako nevarna je lahko ta pasma!!!Nevarna ob napačni vzgoji in napačnem lastniku!!!
Takšna dva psa skupaj pa je nesreča ki samo čaka….sploh če sta spuščena….ker se jima prebudi nagon in udarita tudi če nista ogrožena!
Je pa res……potolčti psa s kolom….lastnika bi bilo treba….s kolom….ker si je sploh umislil takšno pasmo……ker verjetno ni sposoben skrbeti za takšna dva psa!!!!

No tudi jaz se strinjam, da je pes odraz lastnika (le zakaj nas vecino casa prelezi na kavcu?), konec koncev lahko tudi iz civave ob nepravilni vzgoji ustvaris malo piranjo. Kar se pa tice punce-jaz sigurno nebi rinla v renceca psa, pa ce bi bila edina mozna pot le mimo njih.

Manja – ne TEH psov, temveč TAKIH psov.

Se popolnoma strinjam z Manjo.
Dejstvo je tudi, da sta bila psa brez nadzora !
Tudi sam imam psa in živim v Celju in me zelo moti, da se po mestu in okolici sprehaja cel kup psov, za katere pa vem, da imajo lastnike.

ČE ŽE IMAŠ PSA, SE VSAJ POTRUDI IN MU NAMENI TSITO URICO N DAN IN GA PELJI NA SPREHOD – S POVODCEM !!!!!!!!

Delboy, torej prijavi lastnike psov, ki se sami sprehajajo, na policijo in veterinarsko inspekcijo. Dokler pa prijav ni, se zadeve ne bodo spremenile. lp

Ja imaš prav !
Ampak je vsakdanje življenje preveč stresno, da bi se človeku ljubilo ukvarjat še s tem.
Žal se prebudimo šele ob takšnih in podobnih tragičnih dogodkih.

Za lastnike teh psov je jasno – nikoli puščati brez nadzora…

Tole velja za lastnike VSEH psov neglede na pasmo!

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

1. Rottweiller je nemško. Rotvajlec je poslovenjeno.
Kar pomeni, če napišeš rotvajler, je tako, kot da napišeš ajmsori.

2. Dva spuščena rotvajlca nimata kaj početi sama zunaj, še posebej ne ponoči.

3. Psa sta bila sosedova. Kljub renčanju si najbrž ne misliš, da te bosta kar napadla.

____________________ Fantasy does not deliver.

V bistvu vsak ima po svoje prav.
Morali pa bomo enkrat pogledati resnici v oči-dejstvo je,da so nekatere pasme pač bolj nagnjene k agresiji kot druge.Seveda veliko pridoda vzgoja,vendar vseeno…

Pa preden se kdo spravi name-imam rottwailerja(no,v bistvu sestra)!

Štanga napisal:

> Morali pa bomo enkrat pogledati resnici v oči-dejstvo je,da so nekatere pasme pač bolj nagnjene k agresiji kot druge.

In ko bomo ze enkrat gledali resnici v oci, si bomo morali priznati, da ce ze so neke pasme bolj nagnjene k agresiji (kar je za moje pojme totalen larifari, ker psi neke pasme sicer lahko imajo bolj izrazene posamezne nagone – agresija ni nagon, na lastniku pa je, da psa oblikuje primerno za zivljenje v dolocenem okolju, torej te nagone pravilno usmerja), to nikakor niso pasme, ki se jih v tem kontekstu tako strasno rado omenja. Rott pac ni bil narejen za napad na cloveka.

Lp, Mojca

When God Created the World, he allowed the Shar-Pei to lick up all the pieces of blue sky that fell to the Earth when the stars were being set and that's how the Shar-Pei got his blue tongue. From an old Chinese tale

c/p
… dijakinjo in jo pogrizla. Čeprav sta jo pred napadom z renčanjem opozarjala, se je dijakinja odločila, da ju ne bo šmirala in bo šla mimo.

Sta bila pripeta? Sta bila v ograjenem dvorišču? Je stopila na njuno “ozemlje”?
Če so vsi odgovori negativni potem je samo škoda da ni imela punca pištole s sabo in ju pihnila…… madona kva zdej ne boš smel iti po pločniku ali po cesti in boš moral pazit kdaj bo kje kakšen pes na tebe zarenčal in potem počakat da se bo kakšen prepotenten lastnik spomnil in ju umaknil…….

c/p
Če te pes (katerikoli, lahko tudi čivava) z resnim renčanje opozarja, da se umakni, ti pa še vedno rineš naprej, po moje vsaj delček odgovornosti za napad nosiš tudi sam.

če hodim po javnih površinah nima name noben pes za renčat, ko bom pa stopila na tvoje dvorišče nepovabljena potem ga pa mirno lahko naženeš name in takrat bom pa sama nosila odgovornost

Točno tako.

Če folk ne more imet svojih živali pod kontrolo, ima vsak pravico, da žival, ki te na javnem ozemlja poskuša napasti, likvidira. Vem, žival ni kriva, da ima nesocializiranega lastnika, ampak prioritete so tukaj jasne.

Janis kaj mislis s tem? Potem se ti zdi streljanje z zracko na zivali nekaj cisto normalnega in sprejemljivega? Domnevam, da lahko tudi za to pocetje najdes upravicljiv razlog.
Ja pa ljudje bozji kaj vam pa je…pa kam pa pridemo ce si bo vsak vzel pravico in zacel pobijati vse kar mu ni sprejemljivo.
Psi pri vsej tej stvari niso nic krivi! Lastnik je tisti, ki je odgovoren in bi moral za to tudi odgovarjati. Saj ce mu fentajo te pse, bo nabavil nove in jih vzgojil v iste nasilne masine, pa bo cez leta mimo prisel negdo drug in…stvari je treba zaceti resevati na zacetku jare kace, psi so ze koncni produkti .

Nasilje nad živalmi se mi niti pod razno ne zdi sprejemljivo.

Zdi se mi pa povsem sprejemljiva samoobramba. Če tebe ali tvojega bližnjega napade pes, ki ni ravno velikosti čivave in katerega napad lahko povzroči hude poškodbe ali celo smrt človeka, lastnika pa nikjer … Pa ja, draga moja, takrat se mi zdi popolnoma normalno, da se branim. In če moram zato ubiti psa, ga tudi bom.

Mene pa še vedno zanima, katera RW-ja (če sploh) sta to bila in zakaj še vedno ni podana kazenska ovadba, če so okoliščine (baje) vse tako jasne?

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

New Report

Close