Rottweiler
Moj Roty je star dve leti in pol in je še full otročji. Samo igral bi se. Doma ima vedno vsaj 3 žoge. In če le imaš prazne roke ti eno od njih takoj prinese.
Full je prijazen do ljudi, vse bi polizal. Le nekaj me moti. Kadarkoli greva na sprehod in greva mimo drugega psa začne renčat. Ne vem kaj mu je. Kot, da bi hotel pokazat kdo je glavni. Ne vem kaj naj naredim. Zaradi tega ga moram imeti vedno na špagi. Spustim ga le pod pogojem, da sem sigurna, da v bližini ni nobenega psa. Saj ne renči na vsakega, toda nikoli se ne ve.
Ima kdo kak predlog?
Preden sem si kupila Rottweilerja sem o njem prebrala veliko literature in zelo pomembno dejstvo je, da je Rottweiler pasma, ki dozori najpozneje od vseh, to je pri 3 letih!!!
To je pes, ki se ga ljudje zaradi antipropagande nekaterih, pogosto bojijo – sama sem imela glede tega veliko slabih izkušenj, ljudje so se naju na veliko izogibali, kadar sva šli na sprehod, kljub temu, da je bila psička vedno na povodcu. Bila je krasna psica, a žal nam je letos, stara komaj 7 let, po 1 mesecu intenzivnega zdravljenja vseeno umrla.
Rožica tvoj pes odrašča in ti kaže svoj pravi jaz. To renčanje na druge pse ne bo nič minilo samo od sebe, ampak se bo samo stopnjevalo do te mere, da bo postal tvoj pes neobvladljivo agresiven do drugih psov.
Ti si tista, ki mora psu povedati kaj je prav in kaj ni prav. Če zadevo ignoriraš in mu ne poveš na njemu razumljiv način, da to ni prav, on pač misli, da to lahko dela.
Ne vem kako si vzgajala psa do sedaj, samo če ne boš korenito spremenila njegovega vedenja ob renačanju boš čez eno leto iskala nasvet, kako se rešiti takšnega psa.
A fizično ga še zadržiš? Čez eno leto ga ne boš, ker bo še nekaj kil dobil in izpopolnil bo tehniko kako te premagat.
Bijejo ti zadnje minute, da se tega problema resno lotiš.