Najdi forum

eee crnomelj…hmm mogoce bi mi tud info iz tam prsla prav…samo ne bi te to glih sprasvala tukaj gor

bravo t&s.

Dragi Pavle, še najbolj umazani, zaplankani in zanikrni Rom je zate zadetek na LOTO-u. O tem, kaj imaš v glavi, pa najbolj govori tvoj post. Res si pomilovanja vreden. No, tudi taki pač morajo obstajati, da lahko normalni ljudje zjutraj ustanemo in si rečemo: “Hej, življenje je res lepo, hvaležen sem Bogu, da sem to, kar sem. Hvala bogu, da nisem Pavle!

LOL.

Debil si res. Ni ti pomoči.

Naj ti nekaj povem. Ko sem jaz hodila v osnovno šolo smo bili prav ločeni mi Neromi in Romi. Imeli so svoje razrede in to ne v šolo, ampak polek šole so bile lesene barake, kjer je potekal pouk samo za Rome in ni bilo nobenih problemov, niti nobeden se ni pritoževal! Potem do 4 razreda pa je ostalo zelo malo Romov in so jih porazdelili po razredih in takrat so se začeli problemi. Nikoli ne bom pozabila, ko smo dobili za sošolca Roma, ki ni vedel kdaj se piše velika začetnica in kaj je to vejica in to v 4 razredu!! Kako je prišel do 4 razreda mi še danes ni jasno.
Pa še to tudi pri nas smo bili v 7. in 8. razredu pri matematiki in angleščini ločeni na 2 skupine boljši in slabši. Učiteljica se je ukvarjala samo z nami, ki smo bili boljši, tisti slabši pa niso celo uro delali nič, ampak takrat se ni nobeden pritoževal sedaj pa so take razprave o OŠ Bršljin.
Jaz pi vse te Rome dala v šolo z prilagojenim programov, saj drugam tako ne spadajo. Že sam podatek pove, da je z njimi nekaj zelo narobe, ker sta v 36 letih v OŠ Beršljin nardila osnovno šolo samo 2 Roma.

Tanaja

Ha, ha, glede na to, da je tvoj IQ najbrž enak številu zdravih zob v tvojem gobcu, mi je sedaj jasno, zakaj razen vulgarnih, nesramnih, nizkih, žaljivih besed, ki jih namenjaš ljudem tukaj na forumu, ne premoreš osnovne kulture dijaloga. Patetično.

Že zgoraj sem napisala, da se ne mislim spuščat v brezplodno debatiranje o tem, kdo ima prav: jaz ali ti. Ker pa smo uradno (s podpisom mednarodne pogodbe o človekovih pravicah) socialna in demokratična država, si delitve učencev na etnični, verski, spolni ipd. podlagi enostavno ne moremo in ne smemo privoščiti. Ker bi to za seboj potegnilo ogromno drugih, za državo ne ravno pozitivnih problemov.

Že itak nas ima EU za eno manj tolerantnih držav, stvari, ki bi jih take delitve učencev sprožile, bi nas pa postavilo na sam vrh zaplankanosti. Če k temu prištejem še bolne izbruhe podpredsednika državnega zbora in njegovo javno prepričanje, da se s temnopoltim človekom ne bi nikoli rokoval, smo že blizu državam v razvoju, kjer še vedno javno kamenjajo drugačne.

Še enkrat poudarjam: verjamem vse, kar pišete o Romih, ampak rešitev res ni tista, ki jo navajate vi.

Tejči napisal:

> Že itak nas ima EU za eno manj tolerantnih držav, stvari, ki bi
> jih take delitve učencev sprožile, bi nas pa postavilo na sam
> vrh zaplankanosti.

huh?

EU: BU!
SLO: AAaaaaaa! ??

Tejč se bo treba navaditi, da mi smo EU, preostale članice naj pa najprej pred svojim pragom pometejo….saj vem, da je sosedova trava zmeri bolj zelena :))) sam ne se slepit, da ne uporablja umetnih gnojil in strupov za plevel :)))

lp ajs

Seveda! Podpišem.

Saj zato pa obstajajo raziskave o tem, čigava trava je bolj zelena in čigava manj. Mi dokazano uporabljamo ogromno pesticidov, v obliki netolerantnosti do drugačnih seveda.

To, da si že itak v neki skupnosti, pa ti ne daje pravice, da bi ne upošteval več pravil, ki v njej veljajo. Ravno obratno.

točno katera raziskava pa to je in kdo jo je delal? mogoče AI, ki vsako leto “pozabi” raziskati kako je s stanjem človekovih pravic v ZDA 🙂 sicer je pa dovolj malo čez severno in zahodno mejo pogledat kako se imajo Slovenci v zibelki liberalizma in strpnosti in pametnih svetovalcev :)))…

… čist prav, da nas kdo opozori, da nismo tko lepi, kot se zdimo sami sebi, jaz pa tebe samo opozorim, da tudi tisti, ki imajo polna usta strpnosti in idej kaj bi moral narediti mi in recimo naslednje države kandidatke ne marajo gledat kaj se jim dogaja doma…

…ja, ja , dejmo odpret meje, prost pretok kapitala, to je treba, če ne ne gre v EU…emm…a da bi mi odprli meje za prost pretok delovne sile…emmm…ja sej bomo, sam čaki mal, emmm 10 let no…saj potem pa bomo. Če imaš moč ne boš sebi v skedo sral a ne ? :))

lp ajs

Ne pravim, da smo mi edini, ki imamo smeti pred pragom. Ampak če izhajam iz tvoje filozofije:pobriši pred svojim pragom, pridemo ravno do tega, kar sem že na začetku rekla: mi sami se moramo truditi, da svinjarijo pred svojimi vrati pobrišemo, ne pa da s prstom kažemo na drugega, ki ima tudi umazano.

In če nas kdo dobrodušno opomni, da bodimo malo bolj strpni, nas takoj popade maščevalni refleks do tistega – skrbi zase in nam daj mir. In kaj je to drugega kot nestrpnost?

Kdaj je slovenija kakšni EU državi očitala nestrpnost? Je opozorila Nemčijo, ko so požgali prehodni dom za Turke? Je opozorila Francijo, ko je mladina do smrti pretepla nekega Alžirca? Fora je samo a boš dovolila, da ti Machiavelli soli pamet kako odpraviti korupcijo in Lenderotova ta mlada, da je masaža jošk boljša od silikona? Meni se zdi to tako dvolično, da gre čez eno uho notr in čez drugo ven.

lp ajs

Kaj naj Slovenija revca komurkoli očita? Toliko smo klečeplazili, da so nas le sprejeli not, zdaj naj pa očitamo? Upamo si očitati samo tistim, ki še niso notri – npr. Hrvatom. Saj ravno za to gre: Velikih si ne upamo glasno obsoditi in jim žugati s prstom, zato pa udrihamo po šibkejših, manjših od nas, manjšinah, marginalcih. Kot možakar, ki ga je razjezil šef, pa pretepe ženo.

to si ti, kaj sem pa jaz :)))?! mislim, če imaš tako nizko državljansko samopodobo, ne vem kaj hočeš dokazat? kolk si sama boljša in pametnejša :p ?

ker…hehe…ravno to me je pa zmotilo pri tvojem prvem postu – KAJ BO PA EU REKLA OZ SI MISLILA O NAS? ne zdaj sama sebe negirat :p

in a misliš, da je to slovenska specialiteta? ta veliki se med sabo dober razumejo, če mi vam zamižimo da pobijete teroriste v iraku boste vi nam zamižal, da pobijemo teroriste v čečeniji…ampak vi slovenci boste morali pa na področju strpnosti še marsikaj narest…ajaaa, a res gospod :)))

če bi bila slovenija 100x večja bi se spravili pa še na italijane in avstrijce in še koga…tako to gre….zdaj bomo pa mi ta nov papež al kaj ?svašta…

lp ajs

Ma kdo se negira, človek. Že ves čas govorim o tem, kako naj država reagira, da ne bi več kazala svoje sedanje dvolične vloge- naj prizna, da v bistvu delimo učence na Rome in Nerome, – saj za to temo gre tukaj, ne? Da je treba bit priden, da nam EU ne bo grozila, pa je zrastlo na tvojem zelniku. Rekla sem samo, da obstajajo določene raziskave, ki so kredibilne in po katerih se uvrščamo na zelo nizka mesta po strpnosti in po toleranci- raziskavo so delali pripadniki 8 držav – tudi Slovenci so bili zraven.

In to,da je Janez zelo nestrpen, ne daje pravice tudi tebi, da se po Janezu zgleduješ, pa čeprav je večji od tebe. In če te Janez skrega zato, ker si ti udaril Jožeta, pa čeprav je tudi Janez zadnjič udaril Jožeta, lahko seveda rečeš, da je dvoličen, ampak to ti še ne daje pravice tepsti Jožeta. In Jože je pravzaprav edini, ki tukaj najebe, ne? Jože Lainšček.

Če bi bila Slovenija 100x večja? No, potem pa verjamem, da bi šišali vse “velike” – v nestrpnosti namreč.

Državljanska samopodoba??? A da ploskam takim, kot je Peče? Če je to to, no thanks.

Naj imajo Romi ravno take pravice kot Slovenci, ampak naj imajo tudi enake dolžnosti.

Žal ‘ta čudni’ Romi delajo slabo tudi za tiste, ki so OK.
Zanima pa me zakaj so Romi v Prekumurju dosti bolj prilagojeni oz. ni o njih nič slabega slišati? Kako imajo tam drugače urejeno kot na Dolenjskem?

Tejči napisal:

> Že itak nas ima EU za eno manj tolerantnih držav, stvari, ki bi
> jih take delitve učencev sprožile, bi nas pa postavilo na sam
> vrh zaplankanosti.

Meni se sliš tole tako, kot – ni fora kaj je prav, fora je kaj si EU misli o nas :)) Isto je s ploskanjem, ni treba, nobenmu. Ampak, če folk misli, da svojo nad intelektualnost in svetovljanstvo izraža s tem, da je Slovenec za njega slovencelj, Slovenija pa vsaj mala slovenija, če ne še revca, klečeplazna… nas, ki nas je za predmestje ne vem katere vukojebine…mislim ker papak. preseli se :))). En osnovni bonton in odnos do države v kateri živiš moraš imet.

Daj naštej mi eno od teh določenih kredibilnih raziskav in kdo jo je delal? Ker teh določenih kredibilnih raziskav je na vseh področjih malo morje, potem pa pride ven marsikakšna bedarija. Jaz ti pravim samo, da ne nekritično sprejemat vsega, kar pride iz ne vem katerih mednarodnih institucij. Ker so oni ravno tako krvavi pod kožo. Tam ravno tako sedi folk, ki ima doma sitno ženo, je alkoholik, sovraži in ljubi ne vem koga, ima svoje osebne interese in nazore, fetiš na medicinske sestre v latexu, pedofilska nagnenja…pač normalni ljudje. In potem bomo mi edini naivneži, ki bomo izpolnjevali neke direktive ostali bodo pa – lets not and say we did. Pa to sploh nima več veze z romi… 🙂 In še 1x, seveda se ni treba zgledovati po nestrpnežih, prav tako pa nestrpneži tudi niso kvalificirani, da mi solijo pamet in basta :))) Nehi tepst Jožeta zato ker veš da ni prav, ne zato ker je janez rekel. janezu lahko rečeš samo kiss my a.s.s., zase se brigej.

lp ajs

Ej, ne ljubi se mi več. Mogoče samo tole: “En osnovni bonton do države, v kateri živiš, moraš imet.” Se strinjam, samo da se ta osnovni bonton mora izražati do ljudi, ki v tej državi živijo, in to do vseh – Slovencev in drugih, ki mogoče ne živijo ravno po naših merilih. Ker kaj pa pomeni beseda “država”, če ne ljudi, ki v njej živijo. Sam patriotizem na osnovi nacionalizma mi pa ne pomeni ničesar, ker so bili največji “patrioti” v zgodovini vedno najhujši kriminalci.

Osnovni bonton do ljudi v naši državi pa imam, mogoče več kot kdo drugi na tem forumu. Z nacionalizmom pa nočem imeti ničesar. Amen. Ja, in glede EU mi dol visi. Sama sem glasovala proti vstopu, ampak če že smo not, smo not.

S tem slavnostno izjavljam, da tole tematiko zaključujem.

zmagu! 😛

lp ajs :))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close