Romer ali Tobi
Živjo!
Sem v dilemi. Ne morem se odločiti med Romer king ts plus in MC Tobi. Uporabnike omenjenih sedežev prosim za slabosti oz. prednosti omenjenih avtosedežev. Kakšno blago je najbolj primerno?
Vaše izkušnje z zgornjima sedežema bi mi bile v veliko pomoč. V specifikacijah itak samo hvalijo.. Odločitev je težka, ker sta po testih ob med boljšimi, zato me zanima kako se obneseta v praksi.
Za vsak odgovor bom hvaležna. Lep dan!
Mi imamo Tobija in nam ni žal. Prevleke se snamejo in so pralne. Mi smo vzeli bombažno blago, čeprav nič bolj ne diha ker je že sam sedež iz materialov, ki ne dihajo, da zgornja plast nima ne vem kakšne vloge. Sicer so vsi sedeži podobnih materialov-ne dihajo. Je pa super pri Tobiju to, da se naramnice same dvignejo v zgornji položaj, ko jih odpneš. Pa indikator pokaže, kdaj je otrok dovolj zategnjen s pasovi.
Je res, da je sedež med najdražjimi, je pa tudi najbolj varen po testih. Priporočam.
Naša je zdaj dopolnila eno leto in kar se tiče udobja ko bo večja ne vem povedat nič. če smo se vozili dalj, je bila brez bunde, če smo šli kam za kratko vožnjo smo imeli oblečeno v bundo in se mi ni zdelo, da bi blo zelo neudobno. Se mi pa zdi, da kakšne velike udobnosti ni v nobenem sedežu, že mora bit bolj na tesno, da je bolj varno;-))
Če te še kaj zanima, pa le vprašaj.
Mi imamo Roemerja. Prednosti? Enostavna sprememba v položaj za spanje (ne vem kako je pri tobiju), enostavna nastavitev višine pasov za pripenjat. Dobro zračen hrbet. Nemški. Malo dražji kot maxicosi, a stalno v vrhu varnostnih testov. Poleti uporabljamo belo frotirasto prevlekico, se mi zdi da zelo pomaga.
LP
Hoj,
Tudi mi imamo Romerja. Super sedež, varnost je bila na prvem mestu, že ko smo izbirali. Ko pa je naš škrat jasno pokazal, da je sedež udoben (vedno zaspi v njem že na najkrajši vožnji), smo bili pa sploh zadovoljni. Mi smo kupili še oporo za glavico (malo zoža zgornji del, da mu glava ne opleta sem in tja). Verjatno bomo pa poleti dokupili še bobmbažno prevlekico.
Lep dan vsem
Mi imamo romer kinga v enem in MC priori v drugem avtu. Oba sta dobra, a MC ima take pasove za zapet otroka, da se neprestano vihajo, tako da se tista dva gumba za skupaj pripet ne moreta po pasu premikat(se gumb zatakne, kjer je pas zavihan), tko da se zlo tezko potem odpravi tiste ‘vozle’-upam, da si predstavljas, kaj nam nagaja. Moz pravi, da odslej naprej kupujemo le Romer -king pa mislim, da je v Baby centru zdej v akciji.
Oba sta dobra!
Jaz sem hotela kupiti Tobija, pa me je potem mož prepričal, da smo kupili Romer king plus, ker je bil takrat ravno v ugodni akciji.
Nasplošno so morda Romerji malo boljši, ampak Tobi je vsekakor vrhunski model. Pri njem mi je bilo všeč to, da ima tako lepo nastavljene naramnice.
Romerja imamo v high line opremi (prevleka) in je super.
Karkoli od tega (Romer king ali Tobi) boš izbrala, bo dobro 🙂