Najdi forum

Rolete ali žaluzije

Zanima me kaj vi menite o roletah in žaluzijah? Novogradnja, klasična hiša s pridihom sodobnosti kaj naj izberem? Zunanje rolete ali zunanje žaluzije ali sploh nič zunanjega? Kaj imate vi? Kako ste zadovoljni?
Hvala za vaša mnenja.

Najprej se vprašaj, kaj ti je všeč… ali Imaš za spanje rada “popolno” temo in podobno. Meni osebo rolete niso všeč. Ljubše so mi zunanje žaluzije na vodilih, ampak te niso ravno priročne za dvigovanje in spuščanje 2 x na dan (se mi zdi, da tam bolj reguliraš prepuščanje svetlobe).
Jaz za spanje ne potrebujem teme in nasploh so mi rolete brezosebne. Ko pogledam hišo ali stanovanje s spuščenimi roletami (podnevi ali ponoči) se mi zdi kot hiša duhov ;))) Vseeno pa imam rada nekaj zasebnosti in si zvečer, ko so prižgane luči v sobi ne želim biti kot v izložbi. Zame so torej notranje žaluzije idealne ;))))) No ja, zaradi vzdrževanja si želim “vmesne”.
Sicer pa so za bolj moderne novogradnje super (na pogled, kako je z uporabnostjo ne vem) tudi roloji, zunanji ali notranji.

Imam notranje žaluzije – ni slabo, a če bi se še 1x odločala, bi izbrala zunanje rolete. To pa predvsem zaradi tega, ker veliko bolj ščitijo pred vročim soncem, pa tudi zato, ker mi dajo nek dodaten občutek varnosti ponoči. Zunanjih žaluzij pa ne bi izbrala, ker nimam pojma, kako bi jih čistila – ko so nove, so lepe, po kakšnem letu ali dveh pa so obložene s prahom in nesnago….

Skratka, kar se zasenčenja oken tiče, bi se jaz odločala predvsem glede na praktičnost in potrebe, manj pa na izgled hiše. Sicer pa mi tudi hiše z roletami niso grde, še manj pa se mi zdijo kot hiša duhov 🙂

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Pri nas smo izbrali rolete in nam tudi za minuto ni žal. Res so bolj enostavne za dvigovanje in spuščanje, fino ščitijo pred soncem in pozimi tudi pred mrazom ponoči.
Smo pa v prejšnjem stanovanju imeli žaluzije. Zunanje je skoraj nemogoče lepo očistiti, notranje so pa tudi pravi lovici prahu.

Imamo notranje žaluzije in notranje plise. Klasičnih zaves namreč nimamo, zato se vsak večer zaščitimo pred pogledi iz sosednji hiš/blokov.

PROBLEM PA NASTANE POZIMI, KO SE MED STEKLOM IN ŽALUZIJO ALI PLISEJEM NAREDI KONDENZ.Če zvečer ne dvignemo žaluzij do čist gor imamo zjutraj vse zaroseno, pa nimamo hudo kurjeno. Če bi imeli zunanje rolete tega ne bi bilo.

Ravno danes sem premišljevala, kako pametno smo se odločili, da imamo zunanje rolete. Zunaj vročina “za crknit”, notri pa fajn hladno. Pa še hiša je bolj na samem in iz občutka varnosti zvečer vse rolete spustim dol. Še enkrat bi se odločila enako.

lp

Meni pa v stanovanju ni hušega kot čistiti žaluzije 🙂 Pa jih imam samo na treh oknih, a je še to daleč preveč, ko se s težavo odločim, da jih grem čistit. Katastrofa, ti rečem.

Skratka: naša hišica v nastajanju bo imela zunanje rolete. Priporočam.

ROLETE!
Mi imamo zunanje rolete in notranje žaluzije (smo v bloku9 in nam je super. Ne predstavljam si žgočega sonca in samo žaluzije!
ko pa bomo šli v hiško, pa rolete!

New Report

Close