Rolanje
Končno sem se tudi sama odločila, da si kupim rolerje. Sedaj me pa nekaj zanima.
Kakšne rolerje naj si kupim, da ne bojo pol drugi govorili, da so brezvezni? A morajo biti obvezno Roches? Kaj pa Rollerblade, Alpina? Naj še povem, da mi ravno do kakšnega pretiravanja v ceni ni. Ker sploh ni treba, da imam najboljše. Ampak kakšnih ciganskih pa tudi ne. Aja, kaj pa ščitniki? A naj si jih sploh kupim?
—
Jaz sem si jih tudi lani kupila in sem bila nevednica glede rolanja tako kot ti. Jaz ti priporočam, da za prvič ne kupiš ravno najboljših. Saj veš, najprej se moraš naučit rolat in med tem učenjem rolarje malce uničiš, jih odrgneš pa še marsikateri priperljaj se ti zgodi. Jaz sem kupila Roches. Kolikor so mi povedali je to en srednji razred. Na pogled pa so mi od Alpine ful lepi. Toplo pa ti priporočam ščitnike, to je pa najboljš naložba, če nočeš biti na bolniški. Jaz jih od začetka tudi nisem imela in sem bila vsa v modricah, potem pa ko sem si jih kupila je bila čisto druga pesem.
Želim ti lepe urice na rolerjih.
Tut jst sm si kupila Roches…in sm z njimi še zdej zadovoljna. Se mi zdi da če sam rekreativno rolaš ne rabiš nevem kakšnih vesoljskih rolerjev :)) Ščitnikov pa nikoli nism mela, pa na srečo tut ni blo nobenih kritičnih padcev…sem pa tja kakšne rane in modrice to je pa tut use…
Jst ti priporočam da si kupes od Rochesa k so res ful dobri. tist k je pa rekla pikapolonca pa ne bo čist držal. moji prvi rolerji so bili od Rochesa pa jih mam se zdej in rolanje (ne da bi se hvalila) obvladam. Itaq bos rolerje sesula prej ko slej, ze ko gres npr.po stopnicah navzgor se ti obtolčejo. Za ščitnike se pa sama odloč, jst jih nisem mela nikol, pa sem se tut isto naučila, še bolj, ko enkrat zarines, se potolčeš, zato pa naslednjič tuk bolj pazis. 🙂
velik srece, ninchy
Svoj tezko prigarani denar raje vlozi v lubrikante in prirocnike o onalnem seksu.
Tvoja nalozba ti bo prinesla dosti vec ur veselja in uzitka kot rolerji.
lp
ma rolanje je super sam to ti rečem to je ena najlepših stvari v življneju
kupi ročes definitivno sej un model za začetnike
pa uživaj je ful super by
Ti si pa res budala! Najhujše pa je, da misliš, da si zanimiv/a!
Jaz mam ROCES, sem jih že 4 pare zamenjal (noga rastla) za inline hokej pa me nikol niso razočaral.
Definitivno kupi pa take, da bojo mele čimveč klipsen za zapet (3 al pa 1+vezalke). Če maš samo vezalke ti nogo ful bedno drži… sam sej nevem, če rolerje brez klipsen sploh še prodajajo.
Ščitnike si pa kupi kvečjemu za dlani/zapestje. Če padeš pri rekreativnem rolanju se več al manj ujameš na roke in si lahko zapestje in posledično roko pošteno poškoduješ.
Okol 20 jurjov moraš dat, da boš imela solidne rolarje. Ščitnike rabiš predvsem za roke, ker pri večini padcev se ujameš na roke. Če pa nočeš imeti črnih kolen, pa kupi še za kolena, predvsem na začetku, kasneje jih ne boš več potrebovala. Za komolce pa pomoje ne rabiš.
Ko se učiš rolat ziher bolj uničiš rolerje kot takrat, ko to že obvladaš. Jaz sem rekla za začetek si kupim en srednji razred in se z njimi naučim rolat, pa tudi če jih odrgnem, obtolčem mi ne bo nič žal.
Maš prav matej, najprej za začetnike, potem pa ko znaš rolat pa boljše kupiš.
No ja…Mislim, da potem, ko se enkrat naučiš rolat, definitivno bolj obrabiš in uničiš. Vsekakor pa za začetek kupi malo slabše rolerje, recimo z ležaji ABEC 3. Nabavi si tudi dobrega in luštnega inštruktorja. 🙂 Jaz se že rolam okoli 8 let. V tem času sem zamenjala 4 pare rolerjev. Imela sem Alpinine in od Rocesa. Po mojem mnenju so (naj)boljši od Rocesa. Baje se dobre tudi Salomonke, teh še pa nisem imela. Če imaš še kaj za vprašati, vprašaj.
bolj kot uničenih rolerjov se bojte pošvedranih…s takim se težko rola..
Živjo! Kupi si boljše rolerje,dalj ti bojo držal, drugač boš dvakrat kupila. Jest sem imel Los Angeles Roces – 1.model, pa so mi zdržali štiri leta. Rolam že odkar so pri nas prišli ven. Kupi si s klipsnami, in ne na vezalke, ali pa vsaj eno klipsno. Klipsne ti bolj držijo nogo, prej si jih snameš, meni so krogci, ki gre vezalka skozi popadali ven in mi je vse skupaj prežagalo plastiko na rolerjih. Pa še bremza se je polomila, bila je iz plastike, moral si pa pritisniti na zadnje desno kolo. Išči torej zunanjo bremzo, ki pa se jo mora dati sneti dol ko boš že bolj obvladala. Naredil sem tudi nekaj osemdeset kilometerskih tur, kar pa nikomur ne priporočam, ker te na cesti ne sprejmejo najbolje. Lahko si kupiš Roces, Salomon, ali pa kake z aluminijastim podvozjem, samo boš dala malo več zanje. Ležaji so lahko trojka, še bolj gre pa petica. Če že nisi, pol dej okoli 30-35 jurjev. Lepo se imej Nina in fajn rolaj. LP TM
Po moje si je najboljse kupiti rolerje glede na predhodno znanje. Prej sem dosti drsal in zato sem nabavil ene res fajne Ultra wheels, je ravno nov model ven prihajal, pa so prejsnje ful znizali. (iz 35 jurjev na 22) Ker rad ful norim sem si izbral take z alu podvozjem in zlo mehkimi kolesi za fajn grip 🙂 Jah, schitniki, sem mislil, da bo slo brez njih pa sem se enkrat tko na izi sesul pa sem potem nabavil tiste za dlan in zapestje. Je kar razlika, ce se sesujes po ledu ali po asfaltu 😉
Drži.
Imam salomon rolerje, nekje 25000 je bila cena predlani, super stvar, noga nič zmatrana 🙂
Najbolj pa je da kupiš roler ki ti paše na nogo in ne na ceno, ker se da dobiti veliko lanskih modelov po precej nižji ceni. Drži se gesla ” nisem tako bogat, da bi kupoval poceni” :))
Forum je zaprt za komentiranje.