Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija ROKA IN ŠČITNICA

ROKA IN ŠČITNICA

Spoštovani. Naj opišem moje težave: bolečine v levi roki na več delih, tiščoča bolečina, se širi pod pazduho, že pol leta. Vse skupaj zadnji mesec spremlja vrtoglavica, vročine ni. Na temenu in na vrhu glave čutim občasno mravljinčenje. Nekaj časa me je dušilo v prsnem košu. Občasne bolečine ob jabolku v predelu ščitnice. Noge mi klecajo. Grlo rdeče. Vrat občasno boleč ter bolečine v križu.
Opravil kup preiskav, bil tudi na urgenci: UZ srca, obremenitveni test srca, vse BP; slikanje pljuč BP; TSH v mesecu Februarju in zdaj normalne vrednosti (2,32 in 1,07); 03.07. urgenca, ugotovljen samo znižan Kalij; specialist za grlo: ne ugotovi ič, razen nek reflex, urgenca 05.07. sum na revmatično patologoija; dobil Movalis in Nexium za želodec (verjetno od inekcij Ketonala so mi na gastroskopiji ugotovili erozivna gastropatija); revmatolog ne ugotovi nič, težave nenavadne, lahko psihogeno pogojene;samoplačniško k nevrologu, priporoči kontrolo ščitniščnih hormonov (kot že omenil b.p.) in nadaljevanje movalisa; opravim EMG, ugotovljeno blago abnormen EMG, lahko intraspinalna okvara; lahko pa zgodnji znaki prizadetosti živčevja oz. polinevropatija, priporoča nevrologa (bil 3 dni prej pri njemu, zdaj mu posredoval izvide),šel na pregled in UZ ščitnice, ki sicer ni povečana, vendar ugotavlja znake subakutnega tiroidisa, priporoča nadaljevanje movalisa. Roka pa še kar naprej boli, pa v predelu ščitnice, pa vrtoglavica,pomanjkanje moči..pOSLABŠA PA SE MI VEDNO NA VROČINI ŠE DODATNO.Naročen sem na magnetno resonanco v septembru in kontrolo za ščitnico v sredo. Ne vem več, kaj narediti. Naročil se bom še DR Ihanu, ki pa dela šele konec avgusta. zdaj so dopusti..Če ima kdo podobno izkušnjo, naj javi. Rabim pozitivne ideje in rešitve.

Lepo pozdravljeni!

Ker sva danes govorila že telefonsko, vam priporočam, da to pismo (ki ste ga napisali zelo natančno) kopirate in ga prilepite še na forumih, kjer odgovarjajo medicinski strokovnjaki:

– Hormonske motnje:

– Zdravje je vse:

– Družinska medicina:

Zaupati velja načelu, da “več glav več ve” in izkoristiti možnost t.i.”drugega strokovnega mnenja”.

Prosim tudi bolnike, če lahko svetujete na osnovi osebne izkušnje.

PS: Motnje v dostopanju na spletno stran Društva, ki ste jih omenili, izhajajo iz motenj pri Telekomu in bodo po zagotovilu v kratkem odpravljene.

Oglasite se s povratno informacijo!

Hvala Veronika, ne veste koliko pomagate s svojimi nasveti. Sem pam opazil, da kljub temu, da spim 8 ur, sem še vedno utrujen. Tako da zgleda, da imate prav.

Pozdravljeni!

Ali so vam naredili test za boreliozo? Vaše težave sicer niso tipične za boreliozo, vendar ima borelioza lahko dosti različnih obrazov. Sama imam izkušnjo s to boleznijo in prav stavek, ki ste ga napisali z velikimi črkami mi je najbolj padel v oči: “pOSLABŠA PA SE MI VEDNO NA VROČINI ŠE DODATNO.” Tudi meni je vročina zelo poslabševala stanje, oz. že spomladansko sonce (marca) je bilo za mene premočno.

Lep pozdrav in želim vam čim boljše okrevanje!

Hvala za idejo. Ta test sem opravil (krvni) in so izvidi v redu. Še enkrat hvala. Upam, da se pozdravite. ko enkrat veš kaj ti je, potem vsaj veš, da boš imel primerno zdravljenje. Ne pa samo tablete proti bolečinam.

Ojla,

ko sem pred dvema letoma s spiskom težav hodila od zdravnika do zdravnika in mesece dolgo iskala pravo diagnozo, mi je najprej in precej učinkovito pomagal zdravilec – bicom terapija – ugotovi stanje telesa (posameznih organov) in možne vzroke za tako stanje.

Ta metoda ni tako zelo natančna, nam razumskim ljudem jo je težko sprejeti, glavne težave pa najde, predvsem pa lahko kaj narediš v smeri zdravja še pred uradno zdravniško diagnozo. Tudi psihično deluje: da se lažje izkoplješ iz stanja nemočnega iskanja in začneš delovati.

lp

Kje pa je ta bicom terapija in koliko približno stane ? seveda sem pripravljen vse poskusiti, samo da se pozdravim. Vedno sem mnenja, da si moraš pomagati sam.
lp Slavc

Pozdravljeni.

Težave,kot jih nekatere opisujete,kot so bolečina in tiščanje v pazduho,rdeče grlo in utrujenost, so lahko znak infekta v telesu.Omenili ste,da greste še dr.Ihanu v Ljubljano.Pravilno ste se odločili.Posvet je potrebno plačati,testiranje pa je tudi na napotnico,ki jo dobite pri osebnem zdravniku.Prosite dr.Ihana,ko boste na posvetu,da vam opravijo poleg drugih preiskav,še krvno preiskavo na IgM in IgG protitelesa na EBV virus,citamegaluvirus,Herpes virus 6,7,8 ,in še nekatere druge viruse iz družine Herpes.Ugotovijo lahko,za kateri tip virusa gre,ko bodo na izvidu omenjeni IgG in IgM protitelesa pozitivna ali negativna.Ti nekateri našteti virusi iz družine herpes, povročajo tudi kronično vnetje in pordelo grlo,bolečine pod pazduhami in kronično utrujenost tudi po počitku.In še nekatere druge hude bolezni.So še nekateri drugi virusi,ki povzročajo opisane težave,vendar teh ne ugotavljajo s krvno preiskavo.Dr.Ihan vam bo vse lepo razložil.Ko so virusi enkrat v telesu,so naši podnajemniki do smrti.Povzročajo veliko vrst bolezni in težav.Prenašajo se kapljično,s poljubljanjem, z dotikom ind.Z zdravim načinom prehranjevanja,uživanjem zelenjave in sadja z mnogo vitaminov A,B,C ind.ter minerali in nekaterimi dodatki k prehrani,gibanjem na svežem zraku in čim manj stresov,siptome umilimo.Po nekaj letih pride do izboljšanja.O vsem tem sem prebrala na internetu.L.p.

Iskalnik v tem forumu najde na temo BICOM naslednje zadetke:
Upam, da boste med njimi našli odgovor na vaše vprašanje in bolje spoznali uporabnost diagnostične in terapevtske metode (oz. tehnike).

Prisrčen pozdrav!

Hvala dekleta. Tudi jaz sumim na virus. Ne more biti to od vratne hrbtenice, nemogoče. Razumem bolečine v roki so lahko od hrbtenice.
Vmes sem bil dvakrat pri tirologu, sumili na subakutni tiroidis, TSH krvni test normalen, protitelesa TPO normalno, diagnoza difuzna struma…Vendar pač na UZ je bila ščitnica malo povečana.
elektroforeza proteinov sicer v mejah normale le BETA 2 je malo čez mejo. Nevrolog ni ugotovil nič.Vam javim, ko bom vedel kaj več. Ko se pozdravim, pa bom pomagal tudi drugim, kajti šele sedaj sem spoznal, koliko pomeni, ko ti nekdo pomaga z nasvetom.
SUper ste.

New Report

Close