Roka
Pozdravljeni,
da, najverjetnejši izvor je v hrbtenici. Običajno je občutek posledica draženja živčne(ih) korenin(e). Če v nekaj dneh občutek ne bo izginil, priporočam obisk zdravnika.
Spoštovani g. doktor,
V aprilu sem si pri padcu poškodovala zapestje, šlo naj bi za zlom lunice.
Po 6 tednih mavca sem bila napotena na fizioterapijo. Pri eni od kontrol po 3 mesecih je drugi travmatolog na kontrolnem pregledu spremenil diagnozo , da gre za inserscijsko tendinopatijo, kajti poškodovani naj bi bili ligament, saj me je zapestje še vedno bolelo, tudi slava gibljivost je bila prisotna.
Ko sem zdravljenje v septembru zaključila, sem oddala na Zavarovalnico Triglav zahtevek za plačilo dnevnega nadomestila zaradi poskodbe na osnovi nezgodnega zavarovanja.
Sedaj pa sem dobila odgovor:
Ob nezgodi je prišlo do zvina zapestja, zato mi dnevno nadomestilo pripada le do meseca julija. V obrazložitvi navajajo, da gre po tem za nadaljevanje zdravljenja zaradi insercijska tendinopatija, kar pa ne predstavlja zdravljenja na podlagi poškodbe.
Prosim vas za razlago, kako to, da navajajo, da tendinopatija ni posledica nezgode, saj prej nisem imela težav z zapestjem in poleg tega zavarovalnica navaja , da je šlo za zvin in ne za zlom lunice, čeprav zloma v izvidih ni bilo omenjeno.
Sedaj se bom pritožila pa me zanima na kaj se lahko sklicujem
Lp
Spoštovani,
priporočam, da se obrnete na lečečega travmatologa. On je edini, ki lahko razjasni zaplet.
Spoštovani,
izraz “tendinopatija” pomeni okvaro kite in je rezultat večkratnega delovanja manjše sile. Podobne spremembe lahko sicer naredi tudi poškodba, le da v tem primeru uporabljamo izraz “delna ruptura ali delno strganje”.
Prosim.