Najdi forum

Lep pozdrav, mene pa zanima, saj sem že od mnogih slišala, da je ženska nosila popolnoma zdravega otroka, ker pa je porod bil težek, je otroku počila v možganih žilica in od takrat je otrok dobil celebralno paralizo. Nevem ali je to res, saj me je kar strah. Kaj menite na to, ali so to samo izgovori, da je to bil vzkrok za cp, ali pa se pri otroku že v maternici pojavi cp.
Prosim Vas, če mi lahko odgovorite, da ne bom stalno obremenjena s tem, saj v začetku leta načrtujeva nosečnost.

Hvala, LP

Pozdravljena, mislim, da se ne bi smela preveč obremenjevati s tem.

Pri meni se je zgodilo prav to. Težek porod in težek otrok. Diagnoza je bila CP pri porodu.

Sedaj sem ponovno noseča in poskušam misliti pozitivno.

Srečno.

Spoštovani,

vse kar navajate je možno: težave pred porodom, med njim in po njem. Toda karkoli od tega je težko predvidevati in težko preprečiti, pa tudi težko točno določiti vzrok – včasih se pač zgodi in se preplete več dejavnikov.
Razumem Vas, da razmišljate o prednostih in slabostih nosečnosti in poroda in Vas marsikaj skrbi in obremenjuje.
Z dobrimi informacijami in osveščenostjo pa se lahko preventivno zaščitite in pazite nase, si zgotovite dobro zdravstveno oskrbo. Nič pa ne koristijo preveliki strahovi in bavbavi, zato vsako pripovedovanje obravnavajte razumsko in v luči pravih informacij in dejanskih možnosti.

Kot Vam je že svetovala ena od mamic, si prikličite prijetne slike in uživajte, ko bo prišel čas Vaše nosečnosti, hkrati pa preventivno poskrbite zase in svoje zdravje. To je podobno kot, da ne bi več sedli v avto, ker je pač takšen odstotek prometnih nesreč kot jih je in ne vemo, kdaj zadene nas.

Želim Vam vse dobro in ne vzemite si prijetnih trenutkov, veselja ob pričakovanju in zadovoljstv zaradi neke samo potencialne težave.

Marija Božič

New Report

Close