Rojstnodnevno darilo za najstnici
Hojla,
v nedeljo smo povabljeni na rojstni dan 11. in 15. letnih deklic. Problem je v tem, da njune rojstne dneve praznujemo že deseto leto zapored in smo jima že zdajali vse kar si lahko zamisliš za darilo. Vedno se potrudim dati nekaj izvirnega in nekaj, kar se uporablja, ne pa da se na pozabljenih darilih nabira prah. Poleg tega pa saj veste, kako je, saj že VSE (razne igrače, torbice, ličila, rutke, mobitele, šolske potrebščine, CD-je, kolesa, rolerji, …) imajo. S cunjicami je problem, ker ne vem, če jima bodo všeč (danes je npr. Fishbone IN, jutri OUT). Celo popoldne sem zabila v trgovskem centru, najdla pa nič ustreznega. Ker nismo sorodniki, le prijatelji, pa se mi denar v kuverti ne zdi ravno najboljša ideja. Aja, investicija, tam do 4.000 SIT za eno, da ne bankrotiram ta mesec, ko imamo malce gusto… A imate kakšno izvirno idejo?
Pri zalozbi Epta je izsla knjiga Severni Sij, nekaj podobnega kot Harry Potter, ceprav moja najstnica trdi, da je se boljsa! Stane cca 6.400 SIT in je cisto nova na trgu (verjetno je se nimata). To je ta hip najbolj IN (sem preverila pri trinajstletni hceri). Za 11 letno bi tudi kupila kaksno knjigo (npr. Carovnice, Roald Dahl).
Pa rekla bi da sta obe knjigi za obe punci.
lp
N.
Kaj pa če dobita obe (zdaj pred šolskim letom je to fino) kar bon za 4.000 sit v kakšni štacuni s cunjami – ne vem, če ima Newyorker (City park) bone, a tam vem, da nenehno vidim mame z najstnicami in najstniki… Lahko pa ju za RD vzameš s sabo in jima tam kupiš nekaj luštnega… Pred začetkom šolskega leta si vsaka najstnica vsaj malo želi biti “in”, zato po moje cunjice niso slaba ideja…
Sicer pa knjige – Severni sij je kul, pra tako Desa, čeprav za 15-letnico ni! Morda Deso za mlajšo in Severni sij za starejšo… Kaj pa denimo kakšno plačano likovno ali drugo ustvarjalno delavnico? Za odrasle vem, da je celodnevna keramična ali svilopleskarska delavnica v tisti štacuni na Prečni ulici, poleg Vzajemne (ime mi pač ni znano) – od 2500 do 5000 sit, odvisno od delavnice… tam imajo tudi delavnice oblikovanja nakita iz umetne mase itd… če imata seveda takšne interese…
T.
Jaz se strinjam s Tinkaro, našo petnajsletnico so peljali v New Yorkerja, kjer si je zbrala kup cunj, nato pa smo se doma stepli za cunje in jih plačali mi.
Punca je bila navdušena, na sploh sem jo vedno vlekla v kakšno trgovino z obutvijo ali cunjami in si je izbrala kakšen bolj odštekan kos. Odvisno od mojih finančnih zmožnosti. Drugače pa pri nas uporabljamo taktiko staršev, vprašamo jih kaj si otroci želijo, se žlahta malo posvetuje med seboj (da ne pride do dvojnih daril) in ola.
Še ena utrgana, našemu najstniku so sošolke za 15 rojstni dan prinesle miško. Presenetljivo kljub mačku, je še vedno živa.
Jagoda
Hvala za nasvete. S knjigami je problem, ker tamala sploh nič ne bere, tavelika pa je knjigožerka in vse prebere in vem da je Deso že vso predelala. Danes sem si ogledovala nahrbtnička čez eno ramo s torbico za mobitel, tudi za šolo bi prav prišla. Nisem se še odločila. Všeč mi je ideja za delavnice ampak njuni starši zidajo hišo in ju ne bi utegnili vozit v LJ, v Kamniku pa se več dogaja le za tamale, za najstnike žal bolj malo. Imam še tri dni časa za odločit, he, he…
Ekola, smo preživeli rojstni dan in darila… Bom napisala, kaj smo kupili, morda se bo še komu drugemu zdela dobra ideja za darila, za najstnice…Poleg tega, da smo se v petek namenili v LJ, z vsemi otroci v avtu, zunaj 28C, nam pa sredi Trzinske obvoznice crkne avto in ne da več glasu od sebe… smo klicarili servise in cenejše načine avtovleke (kateri hudič le dela v petek ob petih popoldan), žlahto, da so nas odšlepali domov in avto na servis. Čista katastrofa. No, vseeno nisem izgubila upanja, drugi dan sem šla spet v LJ, ker sem v tisti petkovi gužvi dobila KRASNO idejo. Skupaj s tamaučkom sva šla na krasen sprehod po stari LJ, pozajtrkovala na Tromostovju in kupila darili… končno. Kaj sem kupila? Šla sva v čajno hišo in kupila za vsako deklico čudovito čajno skodelico (tako ornk, iz tankega porcelana), “hiško” (cedilko) v katero daš čaj, zavitek čaja (Indijansko poletje in Babičin čaj – sadni čaj za mlade okuse, mmmm, kako diši), piškotke za zraven in sladkorne paličice iz rjavega sladkorja. Cena? 6.000 SIT za OBE skupaj (skodelici sta bili res dragi). V čajni hiši so darilci še prijetno zavili in dekorirali. In kako sta bili darilci sprejeti? Res super, izvirna ideja, nekaj takega, česar še nista imeli, nekaj koristnega, torej…uspeh! Da ne rečem, kako je njun oči spekel odlične čevapčiče in njuna mami odlično torto. Smo se basali celo popoldne.
Mogoče pride prav še komu, sladke ideje za rojstnodnevno darilo …