Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Rojstni dan-kaj pripraviti?

Rojstni dan-kaj pripraviti?

Pozdravljeni!
Nas fantek je alergican na mleko in jajca.Kmalu bomo praznovali drugi rojstni dan in ker je zadeva z alergijo cisto sveza,ne vem kaj naj sploh pripravim.A mogoce poznate kaksne recepte,oz.tortice ki ne vsebujejo mleka in jajca?
Kje naj sploh izvem nekaj vec o receptih?
Hvala za odgovore

Pozdravljena!

Na med.over.net poglej med bolezni, alergije, Karmen Mlinar je pripravila celo vrsto receptov. Meni sicer biskvitno testo brez jajc ne uspe, zato torta še nikoli ni bila kaj prida. Za vsak nasvet kako narediti okusen in rahel biskvit bom zelo hvaležna.

Lepo pa mi uspe kvašeno (potica, krofi, miške …) in vlečeno testo (štrudl). Tudi s tem se da pripraviti lepo rojstnodnevno pojedino. Letos so mi v pekarni Lincer v Kranju pripravili kar dve torti, obe le iz dovoljenih sestavin. Hčerka je namreč alergična tudi na sojo, ki se zelo pogosto pojavlja kot alternativa mlečnim in jajčnim dodatkom v izdelkih brez mleka oz. jajc (npr. sojin lecitin namesto jajčnega, sojine beljakovine namesto mlečnih). Zato tudi večina margarin ne pride v poštev, prav tako ne rastlinska smetana. Tudi v Lincerju so naredili podobno trdo testo kot uspe meni, torta je bila za silo okusna, hčerki (ki je prvič jedla torto) pa je bila všeč. Meni se je sicer zdel največ vreden ceremonial okrog torte: lepa slaščičarska torta z risbico in pihanje svečk.

Lepo praznujte in čimmanj težav tako pri pogostitvi kot z alergijami!

Maja

Nam so prisluhnili in že 2x pripravili odlično torto v slaščičarni Mihalek v Šiški… Žal tudi meni ni uspelo pripraviti take torte, ki bi bila všeč tudi drugim povabljenim otrokom brez alergij…Ta pa jim je bila, še celo starši so se navduševali!

lp,
😀

😀 !
Najlepsa hvala za informacijo!
Ali mi lahko samo se sporocite naslov ali stevilko slascicarne?

Slaščice Mihalek, Celovška cesta 56, Ljubljana (nasproti Stare cerkve in v neposredni bližini lokala Casa del Papa), telefonska številka 01/ 231 91 11.

Fino je, če se osebno prej dogovorite, ker se prilagodijo zahtevam, glede na različne vrste alergij…

lp in lepo praznovanje rd!!

😀

New Report

Close