Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja rojstni dan 5 letnikov-hrana,igrice

rojstni dan 5 letnikov-hrana,igrice

Kakšno hrano predlagate za praznovanje roj. dneva 4-5 letnih otrok?

Kakšne igrice? Praznovanje bo žal v stanovanju otrok bolj malo (3 ali 4).

Mi imamo ponavadi tople sendviče. Ponavadi moram sir ven jemat. Igrice: predvsem jih pustim, da se igrajo sami. obvezno pregledajo darila. Kak srečolov pa vedno zažge. Mini darilca, za vse tudi za atija in mami, slavljenec drži klobuk s srečkami…

Za uvod pripravi kakšne sadne kanapejčke. Pribor lahko kupiš v vseh večjih trgovinah-poceni.

Naroči pizzo-ta pri najmlajših vedno vžge.

Za sladico pa itak torto.

Vmes naj grickajo kaj slanega in sadje.

Za popit pa morda kak gosti sok s smetano s hulahop palčkami-otroci jedo z očmi.

Igre pa kakšne družabne, pa twister, naj plešejo.

Če ne bo veliko otrok in če imaš prostor, ti svetujem, da pečeš piškote ali kaj podobnega. Zelo radi packajo s testom in krasijo. Mi smo krasili pice, delali smo obraze, risali, oblikovali marcipan, naredili pujske iz testa… na koncu so seveda to jedli in še nesli domov.

Hvala vsem za ideje – tale, da skupaj pečemo, je prav posrečena!

Jaz semjim na sinovo željo pekla toaste,letos že govori, da bodo imeli pa hot doge. 🙂

Zanimirali smo jih z enim paketom (kupila v BC), kjer so bile različne stvari za ustvarjanje. Vsak je naredil svoj rojstnodnevni klobuček, oblikoval žival iz balona, neke nalepke so limali na skico ( http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=168613 – podobno temu, le da so bili notri še baloni, pa one frulice, pa predpriprava za klobučke),… so se precej zamotili, nekaj so se igrali pa tudi prosto po občutku.

Bilo je 6 5-letnikov.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

mi naročimo pizze in gremo ta čas z otroki ven na zelenico, poleg vzamemo žoge, kolebnice, balinčke in badminton loparje.
ko pripeljejo pizze gremo jest, nato še ena runda igranja in nato na koncu torta. Otroke povabimo za 2uri in pol in čas zelo hitro mine.

to, da ste v stanovanju sploh ni ovira, da otrok ne bi peljal nekam ven. Včasih jih peljemo tudi na šolsko igrišče in mečejo na koš ali pa igrajo nogomet na že postavljene gole. Z možem se razdeliva tako, da ima on čez moške igre z žogo, jaz pa se igram z deklicami, si podajamo žogo, ipd…

uživajte, upam da ne bo deževalo. Ker potem pa ti res ne preostane druga, kot da si z njimi v stanovanju.
fantom narediš eno veliko avto cesto iz papirja čez celo dnevno sobo tako, da na papir narišejo cesto in črpalke in semaforje in to položijo čez celo dnevno sobo, malo polepijo s selotejpom. Lahko tudi najvišji stolp iz lego kock (uporabijo vse legice, ki jih imate pri hiši :))

pizze pa lahko res sami okrasijo, kupiš testo za pizze, ga razrežeš na kvadratke in jih otroci sami obložijo, šunka, sir, olive, paprika, koruza, pač po želji….

lp

Otroci naj plešejo ob glasbi,najprej pa nastavite stole.Npr.:če je 5 otrok nastavite 4 stole in čez nekaj časa ustavite glasbo.Tisti,ki bo izločen,naj odmakne stole,da se ne bo dolgočasil.

p.s.stoli naj bodo majhni in lahki.

New Report

Close